Ne tür evcil hayvan besliyorsunuz?

Bizimki Osman biraz fazla rahatına düşkün, taliplerini bekliyor.
IMG-20190325-WA0001.jpg
 
Sorunlu bir kedim var. ( Profil resmimdeki )

Bir gun eve geldigimde kendisini gozetlemek icin kurdugum kameranin ters yone cevrildigini gordum. Sonra goruntuleri izleyip kamerayi nasil cevirdigini anladim, bu emsalsiz videoya ulastim.

masmascanavar - Streamable

Bu da evde kapattigima emin oldugum kapilarin kendi kendisine acildigini farkettigimde cektigim video. Mutfak kapisiyla basladi acmaya, kapicidan tavuk isteyecek seviyeye geldi.

 
Son düzenleme:
Biri mavi diğeri yeşil iki muhabbet kuşumuz var. İkisi de tam baş belası. Kafes dışında resim çekmesi pek mümkün olmadığı için böyle çekmek zorunda kalıyoruz :D
Mavi olan ölen kuşlarımın aynısı, gördüm üzüldüm, zamanında çiftleşsinler yavru alayım diye üst kat boştu oraya koydum yemliklerini kabuksuz doldurdum ağzına kadar su her şey 1 hafta yetecek kadar ama 3 gün sonra çıktım bakmaya 2'side kafeste yok meğer ölmüşler aşağı düşmüşler gördüm şok oldum ve bir daha kuş alıp kafese kapatmamaya kendime söz verdim bunlara eziyetten başka bir şey değil. Kuş kafese tıkıp beslenecek hayvan değil, kedi ve köpek gibi hayvanları bahçesiz ortamda beslemeye karşıyım ama yine evde rahatı yerinde oynuyor geziyor yani sıcak ortam ama kuş için 1 derece ısı farkı rüzgar, ses her şey onlara eziyet olabiliyor. Hadi besledin diyelim yavru alacaksın yavruluktan besleyeceksin ve bol bol uçuracaksın en azından eziyeti minimuma indirmek iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç haftalıkken annesi ölen bir kediyi almıştım eve. Sürekli bebek mamasıyla besledim, dışkılasın diye poposunu pamukla ıslattım ve sonunda büyümüştü kerata. Sorumsuz biri yüzünden bir daha göremedim onu. Uzun süre yokluğuna alışamadım. Bir daha da aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Bundan sonra yazları karasinek, kış aylarında da karınca beslemeyi düşünüyorum.
 
Mavi olan ölen kuşlarımın aynısı, gördüm üzüldüm bunlar çok farklı hayvanlar savunmasız ve minik olduğu için insan daha çok sorumluluk hissediyor. Çiftleşsinler yavru alayım diye üst kat boştu oraya koydum yemliklerini kabuksuz doldurdum ağzına kadar su her şey 1 hafta yetecek kadar ama 3 gün sonra çıktım bakmaya 2'side kafeste yok meğer ölmüşler aşağı düşmüşler gördüm şok oldum ve bir daha kuş alıp kafese kapatmamaya kendime söz verdim bunlara eziyetten başka bir şey değil. Kuş almayın aldırtmayın strese girip birbirlerini yiyorlar. Ben o zaman ergendim kafam basmıyordu şimdi olsa almazdım zaten. Garibim sürekli kanatlarını açıp kapatıyordu aklıma geliyor kendime kızıyorum.
Kesinlikle haklısınız. Kanatlı hayvanların kapalı yerlerde bulunması doğalarına aykırı. Ben bunu Youtube üzerinden vahşi muhabbet kuşlarının bir videosunu izlediğimde anlamıştım. Vahşi kuşlar insan gördüğünde o kadar cana yakın davranıyorlar ki evde beslenen muhabbetler onların yanında aslan kesiliyor. Bende bu sebebe bağlamıştım. Tabii yıllarca yaşayan da mevcut ancak kaide bozmuyor bu durum.

Açık konuşmak gerekirse yeşil olan ilk kuşumuz ve annem kendi annesinden alıp getirmiş. Haberim yoktu. Sonradan hem yalnız kalmasın hem de doğası gereği çiftleşmesini engellemeyim diye maviyi aldım. Biraz da bence suç sizde olabilir çünkü yalnız kalmaya gelmiyorlar. Kediler, köpekler veya diğer hayvanları birkaç gün evde bırakıp geri döndüğünüz zaman hayvanlar sizi görünce sevinçten çıldırıyor. İlla evde beslemek isteniyorsa kesinlikle yalnız bırakma taraftarı değilim. Ki bizzat yemi elime döküp elimle besliyorum bu adileri :)
 
Arkadaşlar tanıştırayım, Kaju beyfendi:) Kendisi bizim evin sahibi olup bütün eşyalara sahiptir. Biz sadece misafiriz. Bilgisayarı bile vermez çoğu zaman düşünün yani:)

Eki Görüntüle 383088

Ayrıca biraz da yeteneklidir diyebilirim. Bazen Fabri diye seslendiğimiz doğrudur:)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizimki bazen mouse pad, bazen kasanın, bazen klavyenin üzerinden oluyor ben bilgisayar ile uğraşmaya başladığımda. Şu ana kadar en tatlı pozu aşağıda ki gibidir. Tabi oyun esnasında çok kapattığı olmuştur.
Edit: Evimizin prensesi Latte'miz :)
IMG_2449.jpg
 
Bizimki bazen mouse pad, bazen kasanın, bazen klavyenin üzerinden oluyor ben bilgisayar ile uğraşmaya başladığımda. Şu ana kadar en tatlı pozu aşağıda ki gibidir. Tabi oyun esnasında çok kapattığı olmuştur.
Eki Görüntüle 383107
Aynen ya. Şarj kablosunu söküyor oyun oynarken laptopta:) Rahatsızlar resmen:)
 
Biri mavi diğeri yeşil iki muhabbet kuşumuz var. İkisi de tam baş belası. Kafes dışında resim çekmesi pek mümkün olmadığı için böyle çekmek zorunda kalıyoruz :D

Yeri değil ama, o plastik tünekleri çöpe atıp doğal tünek almanı şiddetle tavsiye ederim. Kuşların ayakları için daha rahat olacaktır :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı