Ekran kartı üreticilerinin arasındaki farklar

Mehdi

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
487
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Özel Güvenlik
Merak ettiğim bir kaç konu var. Mesela Sapphire'nin Pulse modeli, ITX modeli, Nitro modeli aralarındaki fark nedir? Aynı şekil NVIDIA mesela bu modelde çeşit baya çok. Mesela Expedition modeli, Dual modeli, Cerberus modeli, ROG STRIX modeli, phoenix modeli, ventus modeli. Bir de bunlarin şu seçenekleri var. Mesela RX modeli bir ekran kartı alacağım. Okadar çeşit var ki Sapphire'den Pulse modelinimi alsam diyorum veya Nitro mu? Gigabyte satıyor mesela Gigabyte denmi alsam. ya da MSI in ROG STRIX RX mi alsam. NVIDIA cephesi daha kafa karıştırıcı. 1050 Ti almak istiyorum. Cerberus var, Expedition var, ROG STRIX var. Aynı şekil 1060 almak istesem Dual modeli var. ASUS'dan mi alacağım? Yani şu an yazarken bile kafam karıştı. Teknik deneyimi olan arkadaşlar. Benim gibi bir çok kişi vardır böyle kafası karışıp araştırma yapayım derken kafayı yiyen. Yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Markalar arasında model farklılıkları vardır. Mesela Asus'un ROG ve Dual modelleri gibi. NVIDIA ve AMD kartların asıl üreticileridir. Asus, MSI, Sapphire gibi markalarsa alternatif soğutma ve fabrika çıkışlı hız aşırtma imkanları sunar. Ben RX 570 Nitro+ kullanıyorum ve tavsiye ederim. En iyi RX modellerinden biri. Hız aşırtma potansiyeli ve soğutması çok güzel.

Düzenleme: Genel olarak alacağınız modele odaklanın. Yani RX 570, RX 580 ya da GTX 1660 Ti gibi. Çünkü çoğu marka belli kalitede ürün üretiyor ve alacağınız performans aynı olacaktır. En pahalı RX 580'i alınca 10 FPS fazla almayacaksınız.
 
Soğutma farkından başka bir fark yok. O.C potansiyeli falan diyorlar da sanki GPU OC ile 30 40 fps fark ediyor en fazla 10 fps fark var. 10 fps için 300 500 800 lira fark ödenmez.
 
Genelde Clock hızları farklı oluyor(Aşırı bir fark değil). Bazı modeller O.C. ye izin verirken bazıları vermiyor. Bazı nadir olay da bazı modellerde Memory Clock hızı fazla oluyor. Örnek vermek gerekirse GTX 1080 in memory clock hızı 10010Mhz. Bazı modeller 11000Mhz üretiliyor. Bide soğutma faklılığı var.
 
@@Unavailableuser
RX 570 Nitro+ ekran kartını hız aşırtma yaptığın zaman RX 580 ya da 1060 seviyelerine geliyor. Hatta önlerine bile geçebiliyor. 100 TL daha fazla verip normalde aralarında 300 TL fark olan model performansını alabiliyorsun. Ha diyeceksin RX 580'ide hız aşırtma yapabilirsin, evet doğru. Bu işin sonu yok. 😀
 
Aradaki 50-60 MHz farktan ve soğutmadan başka fark olmuyor genelde. Üst modellerin en önemli artısı soğutma kalitesi tabiki. Daha gelişmiş fanlar, metal PCB plakası, ve hoşunuza gidiyorsa RGB ışıklandırma.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı