ODTÜ Düşüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OnurB

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
686
Yer
A, A
ODTU hakkındaki görüşlerinizi almak istedim.

406152_541469609199000_494765358_n.jpg



574831_359506187479869_124651504_n.jpg



Durmak yok ODTÜ 'ye. Eylemlere devam.
Nasıl gurur duydum bilemezsiniz...




hcq4f.jpg



hcq55.jpg




hcq5h.jpg


hcq5r.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tayyip'in her evde olması gereken kitap haberine ODTÜ'lü bir arkadaş harika bir cevap vermiş. Aynen kopyalıyorum, onun beyin hücreleri hatta vücundaki her atom karşısında saygıyla eğiliyorum. Mutlaka okuyun :) Arkadaşın ismi Mesut Dalkılıç.

18 Aralık'tan beri yorduğun yetmiyormuş gibi NTV'de yaptığın açıklamayla onca sınavımın arasında bana bu yazıyı yazdırdın ya aşk olsun sana be başbakan!

Biliyorum ODTÜ'ye gelirken hayal ettiğin karşılama gördüklerin gibi değildi. Biliyorum isterdin ki öğrencisiyle, çalışanıyla, akademisyeniyle ODTÜ olarak etrafında el ele çember oluşturup hep birlikte ''Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda'' şarkısını söyleyelim. Sonra büyük bir heyecan içerisinde 10'dan geriye doğru sayarak GÖKTÜRK-2'nin fırlatılmasını bekleyelim ve ''Yaşasın uydumuz, Viva Tayyip Erdoğan'' diye haykıralım!

Ama hayat bu, bazen istediklerimizi, temenni ettiklerimizi değil alnımızda yazanı yaşıyoruz işte. Nasıl kaderi ölmekse madencinin, atanamamaksa öğretmenin, tutuklanmaksa öğrencinin ve gazetecinin, anası ağlamaksa çiftçinin, senin kaderinde protesto edilmekmiş be bay başkan.

Kabullenemiyorsun bu durumu alışamadın bir türlü farkındayım ama biz de sana alışamadık ve seni kabullenemedik. Bir de hocalarımıza demişsin ya ''Yetiştirdiğin öğrenciler bunlarsa bu ülke batmış''. Hay ağzını öpeyim. Biz de onu söylüyoruz '' Bu ülke batmış''. Her tarafı NATO üsleriyle dolan, uçakları tarafından halkı bombalanan, bir tarafta gecekonduları yıkılırken diğer tarafta gökdelenler yükselen, Suriye'de kafa kesen islamcı örgütleri besleyen, Van'da hala çocukları üşüyen ve yiyecek ekmek bulmakta bile zorlanan bir halka sahip olan bu ülke çoktan batmış.

Ama sen sanki Tüpraş'ı, Tekel'i, Türk Telekom'u ve daha nice kurumu biz satmışız da parasını binlerce ODTÜ'lü olarak Ankara pavyonlarında yemişiz gibi ülkenin batmışlığının faturasını bize yıkmaya çalışıyorsun. Hadi 10 senedir tek başına iktidar değilmişsin gibi her şeyi eski hükümetlere bağlamanı anladık da bu birazcık abartılı oldu sanki. Gerçi ''İçişleri Bakanı'nın İdris Naim Şahin olduğu bir ülkede abartı da ne demek'' dersen sen de haklısın tabi. Bu arada sanma ki patriotlar, Alman askerleri arada kaynadı. Biz senin kadar misafirperver değiliz başbakan. Sindiremiyoruz eli kanlı NATO askerlerinin ülkemizde takılmasını. Biz misafirperverliği ABD askerlerini denize döken bir nesilden öğrendik, 6. filoyu kendine kıble belleyenlerden değil. Bu misafirperverlikten tabii ki sen de nasibini alacaktın.

Bu okul çok misafir gördü başbakan. Tekel işçilerini, Togo işçilerini de ağırladı bu okul, Vietnam kasabı Kommer'i, Gorbaçov'u da... Yerinin Gorbaçov ve Kommer'in yanı olduğunu sen de biliyorsun hiç öyle aynı gemideyiz falan deme boşuna. Zaten biz öyle gemilere, gemiciklere falan sığacak kadar az değiliz. Korkuyorsun değil mi bizden? Yalnız olmadığımızı da görüyorsun. Sansürüne, baskılarına, tutuklamalarına rağmen sinmedik ve halk artık inanmamaya başladı sana.

Saflar yavaş da olsa belli oluyor başbakan. Kasımpaşa delikanlısından bahsetmiyorlar artık sokakta; ODTÜ'lülerin direnişinden bahsediyor herkes. Öyle her protesto edene ''Bunlar zaten terörist, bunların maksadı farklı'' demek tutmuyor artık. Hem bu memleketin öğrencisi olmuş terörist, gazetecisi olmuş terörist, akademisyeni, sanatçısı, işçisi, memuru, köylüsü olmuş terörist. E ama sorarlar adama o zaman ''Senden Başbakan olsa ne olur olmasa ne olur''.

Olur da bir gün cebindeki 200'lük banknotların arasına bir 10 TL sıkışırsa arkasını çevir de bir bak. Orada o beğenmediğin ODTÜ öğrencilerini yetiştiren hocalardan birini göreceksin, şaşırma. Altında yazan teoremi de inceleme boşuna, anlamazsın zaten...
 
Tayyip'in her evde olması gereken kitap haberine ODTÜ'lü bir arkadaş harika bir cevap vermiş. Aynen kopyalıyorum, onun beyin hücreleri hatta vücundaki her atom karşısında saygıyla eğiliyorum. Mutlaka okuyun :) Arkadaşın ismi Mesut Dalkılıç.

Flash belleğe atıp boynumda taşırım ben bunu. Adam herkesin derdine derman olmuş.
 
Siyasi konulara girmeyelim, rica ediyorum. Nedeni ise çok basit siyaset ve din konuş, konuş, bitmez. Bu konuların sonu yoktur. Ayrıca ODTÜ'nün düştüğü falan yok. Lütfen teröristlerin ekmeğine yağ sürüp sokakları karıştırmayalım. Fotoğraflarda da göründüğü gibi maskeleri takıp sokak karıştırıyorsunuz. Bunun hiçbir faydası yok, zararından başka. O zararlar karşılanmak için bizden ve sizden vergi topluyorlar. Yani herkesin cebinden çıkıyor, o para.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bu ve birkaç konuya genel bir bilgilendirme ve uyarı mesajı atıyorum, Technopat Forum'da din ve siyaset konularını tartışmayalım. Okur ve kullanıcı kitlemiz içerisinde birbirinden çok farklı görüşlerde insanlar var, sonuçta bu tür tartışmalar ülkemizde hala duygusal sonuçlar doğurabiliyor, insanları üzüp kırıcı tartışmalara yol açabiliyor. Her görüş ve inançtan insana saygı duymakla beraber yöneticiler olarak bize iletilen birkaç şikayet mesajı sonrasında bu tarz bir uygulamanın daha yararlı olacağına inanıyorum. Konularımızı genel olarak teknolojik, pratik, okurlarımıza ve forum kullanıcılarımıza fayda sağlayıcı tutarsak yararlı olacaktır. Aksi yönde görüş ve şikayetleriniz için her zaman buradayız, konulardaki yorumların kişisel olduğunu ve kurumsal bir görüş taşımadığını hatırlatmakta fayda görüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı