Linux kullanmak zor mu?

Nockrieg

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2019
Mesajlar
35
Arkadaşlar, oyun oynamayı bırakmak istiyorum. Bilgisayar bağımlısı olduğumu düşünüyorum, yani bilgisayar başında olursam oyundan uzaklaşmam mümkün olmayacak. Bende oyun oynayamayacağım bir işletim sistemi kullanmayı seçtim, yani Linux kullanmaya karar verdim. Windows'a beni bağlı tutan bir program, işim yada uygulama yok. İlk defa Linux kullanacağım, sizlere bir kaç sorum olacak.
  • Linux kullanmak zor mu? En basit Linux dağıtımı nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ubuntu basit bir Linux Dağıtımıdır. Kullanımı da basittir. Sorunlarınızı kolaylıkla çözebilirsiniz İnternet'te araştırarak.
Kişisel olarak Ubuntu Gnome arayüzünü sevmiyorum, başlangıç için alışma süreci sıkıcı bir hal alabilir. Windows'tan geçiş yapacağını düşünürsek Linux Mint başlangıç için iyi bir dağıtım olur senin için.

Windows ile kıyasladığımızda genel kullanımda zorluk açısından bir fark yok, sadece alışmak gerekiyor. Alışma sürecinde de sistemde potansiyel bir sorun ile karşılaştığında Windows'a geri dönmek yerine internet üzerinden araştırma yapıp, çözüm için yeterli içerik bulmak mümkün :)
 
İsterseniz bilgisayarınıza sanal makine kurun. Orada Kullanmak istediğiniz sistemi yükleyin ve alışmaya çalışın. Ek olarak bir şeyin bağımlılığından bu gibi yollarla kurtulmak tamamen bir çözüm değil ama size kalmış.
 
Bazı linux sistemler kodlama bilgisiyle kullanılır. Size bir öneri; Eğer kodlama eğitimi alırsanız bu sayede linux sistemi kolaylıkla kullanır,Hemde linux sistemlerinde özgürce kendinizi geliştirirsiniz. Başlangıç seviyesinde olduğunuzu görüyorum. Ubuntu sisteminden başlayın. Kendinizi geliştirin.
 
Basit arayüz ve kolay öğrenme olarak genellikle Debian ya da Ubuntu tercih edilir ama piyasada bir çok Linux dağıtımı mevcut görsel tema olarakta zevkine uygun olanı seçebilirsin burdan bazı Linux sürümlerine bakabilirsin;

 
Linux kullanmak zor değil fakat donanım üreticilerinin Linux'a destek vermediğinden çekeceğiniz sorunlar çok baş ağrıtıyor bir tanesi wi-fi yi tanımıyor birinden ses çıkmıyor birinde Nvidia tam performanslı çalışmıyor vs.
 
Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı