YouTube İzlenme Oranları Neden Düştü?

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.058
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Bana göre [Teknoseyir] izlenme oraninin düşük olmasinin başında ürün incelemelerinin geç gelmesi gerekiyor.

Açıkçası bununla tam ilgisi yok diyebilirim. Bizim de incelemelerin izlenme oranlı nispeten düştü. Hatta bu konuyu başka bir yere taşıyayım da genel bir bilgilendirme olsun.

İnceleme izlenme oranları neden düştü?
  • YouTube algoritması: YouTube artık abone olan herkese bildirim göndermiyor. Eskiden bol keseden bildirim gönderilirdi. YouTube baktı ki millet birden çok kanala abone ve ben her kanaldan insanlara bildirim yağdırıyorum, insanlar bunaldı, bildirimleri kapatıyorlar. Hop, algoritma değişimi.
    • Bundan sonra bildirim sadece popüler videolar için gidiyor. Eğer bir videoyu bildirim geldiğinde açıp izleyenler 5sn sonra kapatıyorsa geçmiş olsun, o video artık ölü bir videodur. 5K, 10 izlenme alırsanız ne güzel. 20K ise öpüp başınıza koyun.
    • Ben bu yeni algoritmaya karşı değilim. Hatta bana göre olması gereken de budur. Kurumsal monitör incelemesi yapıyoruz, 5000 izleniyor. Gayet normal. Kanaldaki 500.000 abonenin hepsinin şirketi mi var ki kurumsal monitör videosunu izlesin?
    • Ama mesela keyifli bir video koyuyorsun, PC tozu temizleme gibi, üç günde yarım milyon izleniyor. Yani kanallar ölmedi, algoritma değişti.
  • Dolar kuru: Evet, dolar kuru da bizim gibi ürün inceleyen kanalların izlenmesine etki etti. En ucuz sistem olmuş 4000 TL, asgari ücretin iki katı. İnsanlar doğal olarak isyan edebiliyor. İzlesem ne olacak diyor alamadıktan sonra.
  • Öğrenen kitle: Bazı ürünler artık birbirinin aynısı oldu. RTX 2080 ASUS incelemişsin, MSI incelemesini yapınca daha az izleniyor doğal olarak.
Biz izlenme rakamlarından şikayetçi değiliz. Olması gerektiği gibi. Algoritma işini gayet iyi yapıyor diyebiliriz. Sonuçta kanala Kafa Ayarı için abone olmuş bir kesim de var. O adam anakart incelemesi izlemek istemiyor. Haklı da bence. Su akar, yolunu bulur diyorum ben.
 
Son düzenleme:
Bence en önemli neden, insanların ucuz ikinci el sistemlere yönelmesi. Dolaylı olarak değil doğrudan Dolar ile bağlantılı. Ama Technopat'ın kemik tayfası olarak attığınız her videoyu keyifle izliyorum. Şu aralar ucuz ve performanslı sistem videoları revaçta. Ama sizin videoları çok fazla etkilememesi gerekiyor bence. Çünkü topladığınız yüksek fiyatlı olsun orta fiyatlı olsun sistemleri alamayacağımı bilmeme rağmen büyük bir keyifle izliyorum. Ki izleyen tayfanın çoğu da benim gibidir diye düşünüyorum.
 
Bence en önemli neden, insanların ucuz ikinci el sistemlere yönelmesi. Dolaylı olarak değil doğrudan Dolar ile bağlantılı. Ama Technopat'ın kemik tayfası olarak attığınız her videoyu keyifle izliyorum. Şu aralar ucuz ve performanslı sistem videoları revaçta. Ama sizin videoları çok fazla etkilememesi gerekiyor bence. Çünkü topladığınız yüksek fiyatlı olsun orta fiyatlı olsun sistemleri alamayacağımı bilmeme rağmen büyük bir keyifle izliyorum. Ki izleyen tayfanın çoğu da benim gibidir diye düşünüyorum.

Sistem toplama videoları genelde zaten 50.000 izlenmeyi rahatlıkla geçiyor. Ürün inceleme videoları bazen düşük kalabiliyor ki bence gayet normal.
 
İnceleme videolarının izlenme oranları bence de insanlar satın alamayacağı şeylere bel bağlamak istememeleriyle alakalı olabilir. Şahsen ben de özellikle pahalı monitör videolarını açıp izlemeyi kendime zaman kaybı olarak görüyorum. Bu arada müzik prodüksiyonu için topladığınız kasaya, MacOS sistemi kurma ile ilgili videonuzu 5 gündür sabırsızlıkla bekliyorum. 😁 @Recep Baltaş
 
1- Youtube eskisi kadar popüler değil.
2- İnsanlar sistem topladıktan sonra ilgilerini kaybediyor. Çünkü yıllarca aynı sistemi kullanacağı için bir yerden sonra takibi bırakıyor.
3- Kaliteli videolar yerine prim yapan videolar yapmalısınız.
4- İnsanlar en çok neye ilgi duymuşsa onu sürdürmelisiniz.
 
Açıkçası ben de artık gündemimde olmayan ürünleri fazla izlemiyorum. Mesela 2 sene önce GTX 1080 Ti incelemesi izliyordum çünkü 3.500 Liraya dönemin en güçlü kartı satın alabiliyorduk ya da satın almayı planlıyorduk. Bugün gelinen noktada en güçlünün bir altındaki RTX 2080 olmuş 7.000 Lira, eskiden dönemin en güçlüsü 3.500 Lirayken bu şekilde alım gücümüzün düşmesi beni etkiledi. RTX 2080 Ti'dan bahsetmiyorum bile onlar ortalama 11.000 Lira. 11.000 Liraya en güçlü kartlı sistemi toplarken şimdi sadece en güçlü ekran kartının kendisi bu fiyata geliyor.
 
Şahsi görüşümde en büyük etken doların yükselmesi ve buna bağlı olarak hem insanların alım gücünün düşmesi hemde artık bu tarz hobilere vakit/akıl ayıramaması.

Bir telefon veya bilgisayar incelemesine bakın 50 bin izleniyor ise dolar kuru, siyasi içerik videoları 300 bin izleniyor. Maalesef insanlar hem alışverişten uzaklaştı hemde siyasi ve ekonomik nedenler insanların hobilerini ve zevklerini geri plana attı. Buna da Technopat'ın yapabileceği bir şey yok maalesef.

Ama masaüstü bilgisayar kullanmayı bırakalı 15 sene olmasına rağmen geçen yayınlanan 6 yıllık bilgisayarın temizlik videosunu zevkle seyrettim :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı