Yazılım Mühendisliği Okumak

Veorra

Decapat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
280
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben bu sene liseye geçeceğim. İleride böyle bir meslek istiyorum. Tam olarak nasıl olabilirim? İleride hangi bölümü okumalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Lise de matematik, ingilizce gibi ileride de önemli olacak derslere iyi çalışman lazım. Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler sayısal bölümler zaten. İngilizcenin mutlaka çok iyi olması gerekiyor ki yabancı kaynaklardan faydalanabilesin. Matematik ve mantığının iyi olması gerekiyor ki problemleri çözebilesin.
 
Merhaba,

Lise de matematik, ingilizce gibi ileride de önemli olacak derslere iyi çalışman lazım. Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümler sayısal bölümler zaten. İngilizcenin mutlaka çok iyi olması gerekiyor ki yabancı kaynaklardan faydalanabilesin. Matematik ve mantığının iyi olması gerekiyor ki problemleri çözebilesin.
İngilizce olarak yaşıtlarımdan iyiyim fakat matematik olarak pek iyi değilim orta derece yani. Matematiği tam olarak nasıl kullanacağım?
 
Bilgisayar Muhendisligi/Computer Science okumalisin.
Yazilim gelistirme alt bransidir bilgisayar bilimlerinin.
Programlama ogrenmekle zaman kaybetme, direkt olarak derslerine calis, gidebilecegin en iyi okula git. Ingilizceyi boslama.
 
Ingilizceyi üniversite yıllarında geliştirirsin. Uni sınavında yok sonuç olarak. Önceliklerini iyi belirle. Bunlar da şimdilik sayısal dersler olmalı müh için.

Ne mühendisi olursan ol Ingilizce şart zaten bu devirde. Bu alanda çalışmak istiyorsan bir şekilde çözeceksin. Ingilizce olarak rakiplerine fark yaratırsan da 5 veren şirkette değil de 8 veren şirkette çalışırsın.
 
Arkadaşlar lisede direkt olarak bilişim - programlama bölümleri üzerine eğitim veren; puanla girebileceğiniz güzel öğretim kurumlarını tercihe yazın. Buradan elinizde bir altın bilezik ile mezun olursunuz. İşinize yaramayacak bilgi yığınları ile uğraşmanın anlamı yok, kendi bölümünüzü okuyun.

İyi bir üniversiteden mezun olmak ilk işe girişinizde fayda sağlayacaktır ancak insanların unuttuğu bir şey var; Benim gibi işi öğrenme peşinde koşan insanlar üniversiteden mezun olana kadar zaten projeler almaya başlıyor. Yani üniversite diplomasından daha önemli bir şey varsa da; geliştirdiğiniz projeler - ortaya koyduğunuz ürünlerdir.

Programlama ve Network piyasasını az çok takip eden biri olarak; piyasada "Nitelikli" eleman açlığı olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Herkes mezun ancak bunların kaçı mühendis? Bizim bölümden mezun olup da 1 tane adam akıllı proje geliştirebilecek insan sayısı bir elin parmağını geçmiyordu, inan bana.

Sen; bizler gibi forum ortamlarında bulun - projeler geliştir, işin kendisini öğrenmek için çaba göster.
İnsanlar mühendislik fakültesinde harcadıkları zamanı; oturup evde kendini geliştirmek için harcasa profesör olurlardı inan ki. Eğitim sisteminden hiçbir şey bekleme, olay sende bitiyor.

İşe girerken üniversite mezunu olmana bile gerek yok; sen işi bildikten sonra her türlü yürürsün - kimse tutamaz seni. Maaş olarak ilk işe girişte 3 bilemedin 3,5K alırsın günümüz şartlarında. Şöyle 1-2 sene başarılı proje teslimleri gördükten sonra 5-6 derken kendini geliştirmene de bağlı olarak 10K'ya kadar alırsın açıkçası.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bir insanın dili o insanı Everest'in dibine de çıkarabilir, Mariana çukurunun dibine de gömebilir. Dil - duruş - beden - kendini ifade ediş "Kendini ne kadar satabildiğin" çok önemli ve göz ardı edilen detaylar. Çok şey bilebilirsin ancak karşı tarafı buna ikna edemediğin sürece 3K alıp durursun ömrün boyu :) Kariyer planı yapmak lazım ki; bu bambaşka bir konu.

Proje geliştirdiğin insanlarla aranı iyi tut; borç taktığı halde 1,5 sene boyunca en ufak saygısızlık yapmadım bu kişiye. 2 yıl sonra döviz - faiz farkını da ekleyip, geçenlerde teslim etti bana güzel bir para. Başarı asla okuldan ibaret değil arkadaşlar; başarı çok ince detaylara - bazen ağzınızdan çıkan bir kelimeye bakar. Kimin nereye geleceği; başta ne kadar iş bildiği ve sonrasında kendini ne kadar iyi pazarladığı ile alakalıdır.

1.jpg
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı