Ryzen 5 2600 Aşırı Isınma Sorunu

Serdar ak

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
656
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistem daha yeni dün elime ulaştı İtopya'dan. Tüm driverları, Windows update’i yaptım. Sıcaklık testi yapayım dedim. OCCT işlemci testi yaptım, 2 dakikada 85 derecelere çıktı. Ekran kartına FurMark testi yaptım en fazla 64 derece gösteriyor. Puanım 7444. Sonra OCCT power supply testini yaptım ekran kartı ve işlemci tam yükteydi. İşlemci 90, Ekran kartı 70-80 derecelerde dolanıyordu. 3 dk. sonra Overheat dedi ve test kapandı. Core Temp’te işlemci boşta 51 derecede çalışıyor.
Bir sıkıntı var ama nasıl çözebilirim?

Sistem:
  • Ryzen 2600 + Stok Fan
  • MSI RTX 2060 Ventus Xs
  • Asus Tuf B450 Gaming Plus
  • Corsair Vengeance 16GB (2x8) Ram
  • Cooler Master MB520 500W
 
Stok soğutucu gündelik işler, oyun vb. için kullanılabilir. Ancak Overclock'ta veya stress testinde düşük sıcaklıklarda tutamıyor işlemciyi bu da bir gerçek.
Overclock yapmadım. Şimdi Prime95 Test yapıcam 10 dk. Sonra fan vidalarını sıkıcam ve tekrar yapıcam. Sonra Dark Souls 3’e girip 30-45 dk oyun oynayıp sıcaklıkları izleyeceğim. Sonuçları burada paylaşıp yorumlarınızı almak istiyorum.
 
O bir örnek. Yapmamış olabilirsin tabii ki ancak bende stok soğutucu varken 70'i geçtiği oluyordu oyunlarda. Eğer Core Performance Boost açıksa kapatabilirsin. 3.4 GHz'de kalır ama sıcaklık yönünden voltaj vermeyeceği için biraz düşer.
 
O bir örnek. Yapmamış olabilirsin tabii ki ancak bende stok soğutucu varken 70'i geçtiği oluyordu oyunlarda. Eğer Core Performance Boost açıksa kapatabilirsin. 3.4 GHz'de kalır ama sıcaklık yönünden voltaj vermeyeceği için biraz düşer.
Açık olup olmadığına nasıl bakabilirim?
 
Vidaların tam oturduğundan emin olun bir de Cooler Master'ın bu kasalarındaki sirkülasyondan pek emin değilim.Abime dizdiğim R5 2600'da da CMMBox Lite 5 600W Kullandık. 95 dereceleri görüyorduk pubg oynarken.Daha sonra kasanın ön panelini bir tık söktük ve dereceler 60-65 civarına kadar düştü.Kasayı sökmeden önce işlemci fanının tam oturduğundan emin olun belki de sıkıntı sirkülasyonda değildir.
 
Mutlaka var da ben Asus BIOS'u bilmiyorum. İnternetten araştırırsan bulursun bro.
 
Arkadaşlar şimdi Witcher 3 indiriyorum, ful ayarlarda 1 Saat oynayacağım ve Msi Afterburner’dan işlemci sıcaklığına bakıcam muhtemelen sıkıntı yoktur. Hem havalar ısındı bu yüzden de olabilir. Soğutucu beni oyunlarda uzun bir süre götürür. Yetmemeye başlarsa kule tipi bir soğutucu alırım.
 
Havaların da etkisi var tabii ki. Oyunlar için üzmez merak etme. Stok soğutucu ile Witcher 3 oynadım mı hiç hatırlamıyorum ama PUBG'de falan 70 derece civarıydı. Witcher'da da aynı olur muhtemelen.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı