Xiaomi Mi 9T Türkiye fiyatları belli oldu!

@toprox

Şuan 3000 TL bütçe ile en iyi alınabilecek telefon hangisi sana göre merak ettim? 🤠 6 GB RAM de olursa güzel olur. İleriye yönelik.

İşlemci gücü iyi olmalı. Kamera o kadar önemli değil. Zaten hepsi bir süre sonra kamera performansını kaybediyor😒
 
@toprox

Şuan 3000 TL bütçe ile en iyi alınabilecek telefon hangisi sana göre merak ettim? [emoji1783] 6 GB RAM de olursa güzel olur. İleriye yönelik.

İşlemci gücü iyi olmalı. Kamera o kadar önemli değil. Zaten hepsi bir süre sonra kamera performansını kaybediyor[emoji19]
Merhabalar, eskiden olsa çok masraf yapmayın, nasıl olsa dediklerinizi fazlalıkla karşılayacaktır diye Pocophone F1 önerirdim, 2600 TL civarıydı fiyatı. Fakat ÖTV zammı geldi geldi ve Xiaomi Mi 8 fiyatlarını geçmeye yaklaştı Pocophone. Çipset performansını önemsediğinizden seçenekleri Snapdragon 845 ile sınırlamak doğru olacaktır. Günümüzde Snapdragon 855'li en ucuz cihaz Mi 9T Pro bile ülkemize girse de en az 4500 TL olacağı için onları elemek durumundayım. Apple'ın da A11 çipsetini içeren cihazlar en az 4500 TL üstünü geçiyor. Ben birkaç telefon yazacağım. Artı ve eksileri ile. Arasından seçim yapmanız (ihtiyaçlarınıza göre) en doğrusu olacaktır. Önerilerim:

1-LG G7 ThinQ: Biliyorum, çok klişe bir öneri olacak fakat 4 GB RAM'i olması harici ihtiyaçlarınızı tamamen karşılayacak bir cihaz. Snapdragon 845'e sahip. Ekranı IPS LCD olmasına rağmen gayet kaliteli, 2K ekran çözünürlüğü, HDR10 panel, yüksek parlaklık değerleri ile OLED paneli pek aratmıyor. Ayrıca LCD olmasına rağmen Always on Display özelliği de var. Stereo hoparlöre, kulaklık jakına sahip, Audio DAC'i de bulunuyor. Yani ses kalitesi ile önde bir telefon. Su geçirmez olması da bir artı durumunda. Kamera performansı da başarılı, çift lensi bulunuyor arkada: Ana lens ve geniş açı lensi. Batarya konusunda günü çıkardığı söylenmiş, rahatlıkla yetecektir tahminimce.

2-Xiaomi Mi 8: Xiaomi'nin geçen yıl çıkardığı amiral gemisi, tasarımı ile iPhone X'i andırıyor. Snapdragon 845 çipsete, 6 GB RAM'e, sizin için çok öncelik olmasa da gayet başarılı kameralara sahip. AMOLED FHD+ (1080×2248) ekrana sahip, HDR10 özelliği bulunduruyor. Bataryası yine günü rahatça çıkaracaktır. (3400 mAh) Stereo hoparlörü yok, kulaklık jakı yok, resmi su geçirmezlik sertifikası yok.

3-Pocophone F1: Fiyatı artsa da LCD ekran harici Xiaomi Mi 8'de olmayan özelliklere sahip. Örneğin: 4000 mAh batarya -2 günü çıkardığı söyleniyor- , Stereo hoparlör, kulaklık jakı, sıçramalara karşı suya dayanıklılık, sıvı soğutma sistemi, hafıza kartı desteği. Fakat eksi yanları da var: Plastik kasa, NFC yok, ekran kalitesi Mi 8'e ve LG'ye göre düşük, daha kalın ve ağır, kamera performansı Mi 8'e ve LG'ye göre kötü. (Aslında DxOMark'a göre Pocophone, LG'den iyi. Fakat LG'de hem OIS var, hem de ikinci kamerası, 5 MP'lik bokeh kamerası değil de geniş açı lensi. Kamera testlerinde de LG daha iyi gibi.) fakat Pocophone'un da kamerası iyi ve fazlasıyla yeterli.

Ben bu üç telefon arasından LG G7 ThinQ'i tercih ederdim şahsen, fakat önceliklerinize göre karar vermeniz daha doğru olur bence. 6 GB RAM şart değil fakat eğer sizin için önemli olduğunu belirttiğinizden Mi 8 ve Pocophone F1'e yönelebilirsiniz.

Özetlemek gerekirse:
Performans: Hepsi SD 845, LG'de RAM 4 GB.
Ekran: Özellikleri sebebiyle LG'nin ekranı kötü değil. Bu sebeple LG G7 ThinQ ve Mi 8 ikisi de ekran olarak başarılılar.
Kamera: Mi 8 önde fakat diğerleri de kötü değil kesinlikle.
Batarya: Pocophone F1.
Tasarım: Bence LG G7 ThinQ, kişiden kişiye değişir fakat kesinlikle Pocophone değil.
Diğer özellikler: LG G7 ThinQ.
Umarım yardımcı olmuşumdur, saygılar dilerim.
 
Son düzenleme:
S10e iyi cihaz ama o batarya varken şahsen ben o cihazı almam. Fiyatlar için dediğiniz doğru ama maalesef ülkemizde olacağı tahmini rakamlar bunlar.
S10e'nin bataryası sizi korkutmasın Samsung güç konusunda epey iyidir, 8-9 Saat ekran süresi alınır.
 
Bu arada 3 numaradaki telefonu eledim. Plastik kasa 😒

1 ve 2 kafama takıldı. 2 GB RAM olursa eğer ileriye yönelik olmuyor mu?🤔

Sonuçta ikisinde de aynı işlemci var. Tasarım farkı var sadece. Bir de diğer özellikler ilginç.
 
Bu arada 3 numaradaki telefonu eledim. Plastik kasa [emoji19]

1 ve 2 kafama takıldı. 2 GB RAM olursa eğer ileriye yönelik olmuyor mu?[emoji848]

Sonuçta ikisinde de aynı işlemci var. Tasarım farkı var sadece. Bir de diğer özellikler ilginç.

Benim telefonum S9'da da 4 GB RAM var. Bana yetiyor, uzun süre de yeteceğini zannediyorum. Eğer çok multi-tasking işlemleri yapmıyorsanız yetecek de artacaktır. Sıklıkla müzik dinleyip video izliyorsanız kesinlikle LG G7 ThinQ denilebilir. Performans farkına da "yok" desek yeridir :)
 
Ben teşekkür ederim, yine kafanıza başka sorular takılırsa, yardımcı olmak isterim. İyi günler.

Hocam bir şey daha soracaktım da, S10e ile Mi 9 arasında kalıyorum hep. Sizce hangisini almalıyım? ( IP çok önemli değil 6 yıldır, kullandığım cihazları çizmişliğim bile yok). Telefonu çoğunlukla reddit, youtube ve oyunlar için kullanıyorum.
 
Hocam bir şey daha soracaktım da, S10e ile Mi 9 arasında kalıyorum hep. Sizce hangisini almalıyım? ( IP çok önemli değil 6 yıldır, kullandığım cihazları çizmişliğim bile yok). Telefonu çoğunlukla reddit, youtube ve oyunlar için kullanıyorum.
Ben olsam S10E alırdım gerçekten güzel telefon, Mİ9 Gereksiz pahalı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı