Mail ile Tehdit Mesajı Alıyorum

O adama geri mesaj olarak bildiğin tüm küfürleri ingilizce olarak et, ardından temizinden bir format çak. Hesap şifrelerini değiştirdin mi misss. Opera indir bedava VPN var zaten, sonra arkana yaslan.
 
Hocam bu komik mail'lerin ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum, o zamanlar herkes ciddiye alırdı fakat 1-2 gün geçince bahsi geçen bitcoin hesaplarının altına yorum olarak sövmeye başladılar o kadar :D

İçin rahat olsun, adam senin bilgisayarını tamamen ele geçirse sen şu an bu mail'i almayı bırak bizimle paylaşamazdın bile, bilgisayarını istediğini yapardı ve o parayı her türlü alırdı, adam hem bütün bilgisayarını ele geçirecek, hem de sonra virüsü silip (? :D) sana mail atıp para isteyecek öyle mi? :)

Bu arada o paylaştığın görselde Tencent yazıyor, Tencent Game Buddy mi yüklemiştin? eğer oysa virüs değil, ben yükleyince de virüs olarak algılanmıştı fakat sanırım bunun sebebi henüz whitelist'e alınmaması gibi bir şeydi.

Bilgisayarını AdwCleaner, Malwarebytes ve Hitman Pro ile tarat, bir şey çıkmazsa için rahat olsun.
 
Yapılacak 2 şey var. İlk olarak HDD yi başka bir cihazda biçimlendirin. Windows 10 temiz kurulum yapın. Daha sonra mail adresinizi girin şifrenizi 1 hafta boyunca her gün değiştirin. Bir daha bu maili almazsınız. Sakın adamı engellemeyin!
 
Kaliteli bir AV kullanmayı ihmal etmeyin :)
 
Her yerde genellikle aynı şifreyi kullanıyorum demişsin, mümkün olduğunca her sitede farklı bir şifre kullanmaya çalış. Büyük ihtimalle bir sitenin veri tabanına sızıp kullanıcı bilgilerini almışlardır. Bana da çoğunlukla böyle mailler geliyor ve söyledikleri şifre genelde yanlış oluyor. İtibar etmeyin.
 

Geri
Yukarı