E8400 Boşta 70 Derece

bigboss035

Hectopat
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
104
İkinci el PC topladım. E8400 işlemcim var. Stok fan ile boşta bazen 70 derece bazen 60 derece. Fan 3000RPM'de çalışıyor. Ekran kartım GT 1030 boşta iken 42 derece falan. System 38 derece. Bir de auxiliary yazıyor oda 120 derece. Bu değerler normal mi? PC yanacak diye korkuyorum. Bir de işlemci fanının her taktığınız yerin tırnağı olurya böyle beyaz. Bir tanesi kırılmıştı bir tarafının orası çok oturmuyor. Ama fan hareket etmiyordu yukarı aşağı falan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanı ve işlemci arası tam birbirine değmiyor olabilir. Macun sürdükten sonra dikkatli bir şekilde tam oturmasını sağlayın.
 
terman macunun düzgün sürülü olduğundan emin ol bende fx 6300 vardı thermal macun düzgün sürülü değildi boşta ısınıp kapanıyordu
 
Termal macunu yenilemeden önce program 110 derece 100 derece falan gösteriyodu. Termal macunu yeniledim 70 e düştü. Bence program fazla ölçüyor. Çünkü 110 derecede işlemci yanar yada kendini kapatır. Saçma ;(
 
409665


Bu programı kullanmanızı tavsiye ederim. Gayet yakın ölçtüğünü hissettiriyor.

Eğer işlemciniz gerçekten boşta 70 dereceleri görüyor ise termal macununuz aşırı kalın veya yanlış sürülmüş olabilir. Zira fan deviri de normal ölçülerinde değil. Sorunu çözene kadar işlemcinizi tam yüke koymamanızı tavsiye ederim.
 
Boşta dediğim %50 %75 arası falan geziyor. Ama mesela şuan 58 derecede falan stabil çalışıyor. Bazen aniden yükseliyor 70 lere falan. Anlamadım bende. Ama tek çözüm kule tipi soğutucu almak.
Bu soğutucuyu almayı düşünüyorum. En fazla 2100 rpm de fanı dönüyormuş. Sizce bu iyimi ? Boşta 40 derecede falan tutsa yeter.
He bide ben lol oynuyorum abimde pes 2018 oynuyor. Bu oyunlarda falan ısınma yaparmı ? Yardım ederseniz çok sevinirim.
Yoksa pc yi satıp daha iyi bir bilgisayar mı toplayayım ? Öneriniz nedir
Daha kasayı toplayalı 2 gün olmadı. Hevesim kaçtı ya.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı