7700X boşta 70 derece

Edin bence zarar gelmez
Tamam hocam tam tarama yapıyorum 10 dakika oldu sanırım sonuçları paylaşırım.

Edin bence zarar gelmez

Hocam yaptım test bir şey bulmadı şükür fakat ısınmalar devam ediyor. BIOS'tan bir ayar bulmam gerekecek sanırım.

Arkadaşlar bir şey farkettim işlemci boşta 4,7 GHz de çalışıyor minimum. Bu fazla değilmi boşta kullanım için ?
1695156148109.png

Son düzenleme:
Tamam hocam tam tarama yapıyorum 10 dakika oldu sanırım sonuçları paylaşırım.

Hocam yaptım test bir şey bulmadı şükür fakat ısınmalar devam ediyor. BIOS'tan bir ayar bulmam gerekecek sanırım.

Arkadaşlar bir şey farkettim işlemci boşta 4,7 GHz de çalışıyor minimum. Bu fazla değilmi boşta kullanım için ? Eki Görüntüle 1950088
Bende de öyle çalışıyor, onunla alakalı değildir sorun.

Guc tuketimin yuksek. Bosta diyorsun da ekran goruntulerinde islemci 50 watt tuketiyor. Kiyasladigin adamin guc tuketimi 18 watt. Yani sistemin bostayken bosta degil aslinda. Arka planda islemcin calisiyor.

Performans anlaminda problem yoksa takma kafana, keyfine bak. Seker degil bunlar, erimez. 70 derece de sadece sicaklik olarak dusundugumuzde gayet serin aslinda. Bu islemciler 95 derecede calisacak sekilde tasarlaniyorlar. 95 dereceye kadar sicakliklarin hepsi tasarimina uygun olarak hesapli. Korkacak bir sey yok.

Guc tuketimin yuksek. Bosta diyorsun da ekran goruntulerinde islemci 50 watt tuketiyor. Kiyasladigin adamin guc tuketimi 18 watt. Yani sistemin bostayken bosta degil aslinda. Arka planda islemcin calisiyor.

Performans anlaminda problem yoksa takma kafana, keyfine bak. Seker degil bunlar, erimez. 70 derece de sadece sicaklik olarak dusundugumuzde gayet serin aslinda. Bu islemciler 95 derecede calisacak sekilde tasarlaniyorlar. 95 dereceye kadar sicakliklarin hepsi tasarimina uygun olarak hesapli. Korkacak bir sey yok.
Görev yöneticisinden uygulamalara bakmalıydım aklıma gelseydi keşke. Olmadı gece bakarım hocam.

1695202262535.png

Hocam anlamadım gitti bunlar çok bir şey değil ki bence.

Hocam sizin bilgisayarınız arkada birşey çalıştırmıyor. Direkt olarak boşta fazla güç çekiyor. Aynı durum bazen amd gpu'larda da oluyor. Cpu'nun bi chipset yazılımı falan varsa güncellemeyi deneyin.
1695203179758.png

Burdan indirdim fakat hocam benim anakart b650M A II WIFI fakat ben b650 yi seçtim benim anakart yazmıyordu çünkü.

Eki Görüntüle 1950378
Burdan indirdim fakat hocam benim anakart b650M A II WIFI fakat ben b650 yi seçtim benim anakart yazmıyordu çünkü.
Doğrusunu indirmişsiniz aslında. Yerinizde olsam direkt servise gönderirdim diğer ryzen 7 7700x lerin boşta güç tüketimi ve sıcaklık değerlerini de ek olarak yollardım. Siz düşünüp bunalcağınıza onlar düşünsün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı