Ryzen 3 2200G Ne Kadar Götürür?

im gone

Decapat
Katılım
26 Mayıs 2019
Mesajlar
179
Çözümler
1
Ryzen 3 2200G, Single RAM 8 GB 3000MHZ DDR4 bu şekilde sistemim bulunmakta. Ben pek grafik meraklısı değilim FPS akıcı ve grafik adamları görmemde sıkıntı yapmıyorsa bana yeter. Önümüzdeki aylarda RAM eklemeyi düşünüyorum. Ama diyorum çeşke GT1030 Intel pentiumli sistem toplasaydım diyorum APU'da çünkü tek kanal performansı çift kanala göre bayağı farkı var ve ekran kartı eklemeyi düşünmüyorum 1080P Low yetiyor bana sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel oyunlarda ekran kartından ziyade işlemcinin kendisi yetersiz kalabiliyor. Mesela Division 2 oyununda 2200G işlemcisi içindeki Vega 8 ekran kartına darboğaz yapıyordu.
 
Aynı RAM ve CPU'yu kullanıyorum. Ben de merak ediyorum. Ets 2 Normal ayarlarda 70 FPS vermesi gerekirken ben 25-30 FPS alıyorum o yüzden yakında RAM almayı düşünüyorum. Hem 8 GB RAM oyunlarda yetersiz gelmeye başladı.
 
Sizce ne yapmalıyım? Şuan Ram almayı bir düşünüyorum çift kanalda çünkü 20-35 fps gibi rakamlar artıyor galiba.Bende şuanda mevcut bir SSD var 240 GB olarak sistemi alalı daha 2 ay oldu bir gelirimde yok Ailemi ikna ederek sadece birşeyler alabiliyorum.
 
RAM almalısın o kesin. İlk önce uzun süre para biriktirmeye çalış. Yüksek ihtimalle para biriktirmene yardımcı olacaklardır. Belli bir süre sonra 100 lira Vs. Biriktirdikten sonra aile desteği ile RAM alabilirsin. Zaten bu aralar 280 TL'ye kadar düştü Corsair RAM'ler.
 
RAM almalısın o kesin. İlk önce uzun süre para biriktirmeye çalış. Yüksek ihtimalle para biriktirmene yardımcı olacaklardır. Belli bir süre sonra 100 lira Vs. Biriktirdikten sonra aile desteği ile RAM alabilirsin. Zaten bu aralar 280 TL'ye kadar düştü Corsair RAM'ler.
Evet o zaman bu aralar para toplayıp aile desteği ile almaya çalışıcağım. Zaten benim bilgisiyarda Corsair Ram bulunmakta Youtube bilan baktığımta tek kanala göre çift kanal 40 FPS bile etkiliyormuş. Birde diğelim APU eskidi güncel oyunları oynıyamıyorum 2 yıl veya ileri zamanlarda güncel bir Ryzen Apu'su alarak öyle ilerliyebilirmiyim? Çünkü ekran kartlarına para vermem sıkıntı çok pahalılar bana göre alsam bile içim gider.
 
AMD 3000 serisi APU’ları berbat etti bence. 2200G ile 3200G arasında 5 FPS fark yok sayılır. Ben de seninle aynı RAM’i kullanıyorum. Para biriktireceğim ve alacağım. ileride ekran kartı almak zorunda olacaksın. Galiba sistem az bir bütçe ile toplanmış benim ki gibi PSU kalitesiz olabilir. Yani ekran kartı ile PSU’da değişebilir. Bu yetersiz geldiğinde anakartın yeterli geldiği en güçlü APU’yu almaya çalış. Mesela A320 kullanıyorsan sadece 3400G takabilirsin. ( A320 anakartlar 3000 serisi APU’ları destekliyordu en son. Yanlış bilgilendirmeden ceza yemeyeyim. ) ama B veya X serisi kullanıyorsan bir ihtimal 4000 serisi APU’lar takılabilir. Ama ekran kartı şart.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı