Çözüldü Portalsepeti.com virüsü silinmedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

iso1907

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
13
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Tarayıcıların ( Explorer ve Chrome) açılışına V9TR diye bir şey çıkıyor. Bir de portalsepeti.com'u bir türlü kaldıramadım. Böyle bir durumla karşılaşmış olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler,

Hayırlı Cumalar.
 
Gereksiz programlarda genelde vardır bu. Program indirirsin ve yanında program getirir arama motorlarını. Next next kısmında tarayıcı yüklensin mi seçeneğini kaldırmalısın.

Chrome'da Google'ı ana sayfa yapmak için yapman gereken şeyler.

Chorme sağ üstte yıldızın yanında 3 çizgi ayar düğmesi var, ona tıkla "Ayarlar" seçeneğine tıkla, daha sonra orada "Ana sayfa düşmesini göster" seçeneği var onu işaretle, hemen altında "Değiştir" butonu çıkacak ona tıkla ve oraya Google.com adresini gir ve tamam diyerek kaydet.

Artık ana sayfa olarak Google açılacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Toolbarı da kaldır denetim masasından. Eğer oradan kaldıramazsan da tarayıcıda eklentilerden in aktif yap.
 
Ayrıca varsayılan arama motorlarına da bulaşır bunlar. Tarayıcıdaki arama motorlarını yönetim kısmına gir ve oradan sadece Google kalacak şekilde ayarla.

Her önüne gelen programı okumadan Next, Next diyerek kurdun mu bilgisayarın böyle çöplüğe dönüyor işte.
 
Portalsepeti'nin çözümü var:
Portalsepeti.com'un bilinen diğer adı "IYI123" sitenin kendi üzerinde bir kaldırma yönergesi bulunuyor: portalsepeti.com/uninstall.htm ancak ne yazık ki bu da pek çok kullanıcının portalsepeti'ni kaldırmasını sağlamıyor. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, yani herhangi bir tarayıcıda başlangıç sayfasını değiştiriyor ve kullanıcının değiştirmesini engelliyor.

HiJackthis, Malwarebytes Antimalware gibi uygulamalarla temizlik yaptığını söyleyenler var, Regedit'ten temizlik yapanlar var. Daha beter sinirlenip format atanlar var. İşe yarayan çözüm yöntemlerinden birisi şudur:

Windows Başlat (Start) > (Başlat menüsündeki yazılan yere) regedit (yazıp Enter) > CTRL+F (Find komutu) > (Arama kutusuna) Portalsepeti (Enter) > Portalsepeti bulduğunuz her yerde başlangıç sayfasını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Google, Google, Bing, Yahoo! Türkiye, www.technopat.net :) olarak değiştirebilirsiniz açılış sayfanızı. Sistem Restart yapmayı unutmayın.

Hala düzelmezse System Restore yaparak sağlıklı bir sistem kaydına dönebilirsiniz. Bu lanet yazılımdan kurtulduğunuzda sisteminizi mutlaka anti-virüs ve anti zararlı yazılım uygulamalarıyla taratın. Başaramazsanız neler yaptığınızı bize detaylıca ve tercihen ekran görüntüleriyle anlatın, yardımcı olmak için buradayız.
 
Bunun çözümü nasıl oluyor?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    35,1 KB · Görüntüleme: 1.069
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar her şeyi teker teker denedim ama kaldırılmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak yönergeye uygun şekilde AdwCleaner ile Reklam Temizliği | Technopat Sosyal uygularsanız da sorununuz çözülecektir.
O dediğin şey olmuyor. Alayı yanlış. @Yarres 'teki sorun bende de var ve Windows temalarımı kullanamıyorum. Ona da engel oluyor sanırım. Bu aero temalar kullanılmıyor. Çoğu siteye baktım her şeyi uyguladım kayıt defterine girdim, dediklerinizi değiştirdim. Bir tek system restore yapacağım. O belki olur. Dediklerinizin çoğu yanlış!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı