R9 290 Watch Dogs Düşük FPS Sorunu

burak06dark

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2013
Mesajlar
9
Arkadaslar watch dogs cok kasma ile ilgili problemim var. Sistemimin oyunun yayınladıgı sistemden cok cok daha iyi olmasına karsın yinede pc de anormal derecede kasıyor. Çozumu var mı acaba bıldıgınız?

Sistem:

  • Fx x8 9370 4.4 ghz 16 mb onbellek islemci
  • 8 gb 1600 ghz cl9 ram corsair
  • asus R9 290 DirecktCU 2 o.c 4 gb 512 bit amd ekran kartı

Arkadaslar 2 hafta once topladım pc yı. 1200 lıra para verdım sadece bu karta. Konsol fiyatına ekran kartı aldım. Çok zoruma gidiyor bu durum. Yeniden format dahi atıp 120 gb ssd uzerıne kurdum hala aynı degısen hıcbır sey yok. Oyunu amozondan 57.99 dolar karsılıgı edındım. Bunun sebebi ben miyim acaba oyun mu bozuk?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke almadan önce sorsaydınız oyunu, ben gamekeystore sitesinden sizin dolar ile aldığınız fiyattan tl ile aldım :) Ayrıca oyundaki kasma nasıl oluyor? Sürekli mi yoksa Fps Downing gibi mi?
 
Keşke ekran kartını R9 290'ın Sapphire versiyonundan alsaydın. Asus ve MSI'da kronik ısı sorunları var R9 serisinde. Isıdan kaynaklanıyor olabilir.
 
Oyun acılırken sorunsuz kasma olmuyor fakat ozellıkle araba kullanırken, polısten kacarken veya kalabalık bır yere gırdıgımde acayip derecede fps kaybı yasıyorum. Normalde fps 75 80 85 civarı seyrederken bir anda 25 15'lere dusuyor.

Isı ıle alakalı bı sorun oldugunu sanmıyorum 61 65 cıvarı ısı alıyorum oyunu oynarken oyun yapımcısı PC’de bütünleşik RAM'in yetersiz kalmasından ötürü grafik RAM’e ihtiyaç duyması dıye lanse etmıs ama benım 8 GB RAM 4 GB ekran kartı RAM'ım var hala yetersız kalıyorsa bu oyunu uzay mekıgınde falan oynayıp mı surmusler pıyasaya? Daha ne kadar yukseltmemiz gerekiyor anlamıs degılım.

Acilen patch gelmesi gerekiyor verilen paralar ciddi mevlalar konsoldan haz etmedigim icin kalkıstım boyle bır ıse onda da yaya kaldık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımı en basta belırtmıstım ama ne gıbı bı sorun var? Cevabınız ıcın tesekurler ekran kartımı yenıden soyleyeyim:

Asus R9 290 DirecktCU 2 o.c 4 gb 512 bit oyun malesefki sorunlu pc den kaynaklı oldugunu sanmıyorum ki keza 3000 tl lik bir kasaya sahibim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de orjinal aldım oyunu fakat öyle bir hata yok. Recep Hocamın dediği gibi 14.6 Beta'ya geç sürücü olarak. Ekran kartı ısınıyor olabilir, fanları temizle. Olmadı başka bir R9 290 ile değiştir. Sapphire versiyonunu al mesela.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı