Üniversite İçin Laptop vs Masaüstü

Zaten laptop FHD ve bu donanımlarla FHD'de sizi üzmez. Taşınabilirlik olarak laptop. Malum en basitinden mesela daraldın, başka bir odada çalışmak istiyorsun, uzanarak çalışmak istiyorsun. Laptop daha avantajlı geldi bana.
 
Haklısın ama ücretsiz yolu var windows media creation tool diye ne gerek var para kaybetmeye.
10tl para kaybetmek midir?

3 5 yıl önce Media Creation Tool'dan indirmiştim her güncelleme geldiğinde bilgiseyarım kafayı yiyordu 😒

Youtube dan bile öğrenilebilir artık windows kurmak. 2 3 araştırmayla kurur windowsunu sıkıntılı bir şey değil.
 
O fiyata
Merhaba, büyük bir tartışma yaratacak bir konu açtığımın farkındayım fakat gerçekten fikir önerisine ihtiyaç duyuyorum. Şöyle ki ben Antalya'da yaşıyorum ve üniversite olarak da yine aynı ilde iki yıllık olan bilgisayar programcılığı bölümünü kazandım, bölüm için bilgisayar gerekli olacağı için bilgisayar alacağım. Aklımda başlıca Monster markasının Monster Tulpar T7 V19.3 Intel Core i7 9750H 16GB 256GB SSD Fiyatı
Modeli mevcut olmasına karşın ben hem proje hem de oyun odaklı kullanacağımı söylediğim zaman çevrem genellikle masaüstü almam konusunda yönlendiriyor, letgo üzerinde de gerçekten uygun bir sistem buldum.
Ryzen 3 2200G, Gigabyte A320M anakart, 8 GB 3200MHz RGB RAM, 240 GB SSD, gametech kasa, 550 Watt PSU, ASUS 75Hz 23.6inç monitör. Yanında klavye mouse gibi şeyleri de hediye ediyor ve tüm parçaların iki yıla yakın garantisi mevcut ve bilgisayara bir RAM akabinde de bir ekran kartı ile bana en fazla 5500 gibi bir bütçeye patlayacağını düşünüyorum. Eğer ki ihtiyaç olursa buna ek olarak okulda eğer lazım olursa bir 940 gibi ekran kartı bulunan bir laptop alsam ikinci elde 2000₺ civarına bana maliyeti en fazla 7500₺ olacak.
Eğer Monster marka laptopu alacak olursam da faturası şirket adına kesileceği için KDV tutarını geri alacağım ki bu da aynı paraya gelecek.
Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve neden?
Şöyle ki ailem ikinci bilgisayar konusunda sıkıntı yaratabilir onu da belirtmek istiyorum ve ayrıca dört yıllığa geçecek olursam farklı ile gidebilirim ki gerekirse bu kasayı satmam gerekebilir o zaman. Ayrıca seneye tekrar üniversite sınavına gireceğim ki tutarsa daha iyi bir yer seneye de gidebilirim.
Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Eki Görüntüle 429198
O fiyata iyi bir masaüstü + tablet alabilirsiniz. Okulda taşımak lazım olduğunda dizüstü sahipleri priz ararken siz keyif yaparsınız, eve geldiğinizde de dozer gibi güçlü bir masaüstü sizi bekliyor olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı