Eski teknolojik aletleri ne yapıyorsunuz?

Siz eski teknolojik aletleri ne yapıyorsunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    85
Evim hayli küçük, eşyalarım da genelde portatif olduğundan teknoloji eskilerini biriktirmiyorum. Donanımdan iyi anlasaydım değerlendirebilirdim. Letgo'da kullanılabilir olanları satıyorum, satılmayanları meraklısına bağışlıyorum, alıcısı her zaman çıkıyor.
 
İşe yarar olanları saklıyor, işe yaramayanları hurda olarak biriktirip eskiciye satıyorum. Neyin, ne zaman, ne için lâzım olacağı belli olmuyor!? Bir tane daktilomuz var. Onu da saklıyorum, belki ileride değeri artarsa antika olarak satabilirim veya hatıra olarak kalır.
 
Cep telefonlarını satmam gerekmiyorsa mutlaka saklıyorum lazım olur diye. Bilgisayar bileşeni elimde çok yok ama iki tane G31 anakart var bir tanesini donör olarak tutuyorum. Diğerini de onarıp kullanırım/satarım.
Onu iş alanında yapıyoruz.
Aklıma şimdi geldi, parçalanan uçak parçalarından kendine kanat vs yapıp '' hey bakın yürüyen uçak oldum'' tarzı tatsız espriler yapılıyor mu? :D
 
@Murat5038 @24099
Sizin ne yaptığınızı merak ediyorum 😄
Sizler ne yapıyorsunuz? :)
 
@Murat5038 @24099
Sizin ne yaptığınızı merak ediyorum 😄
Sizler ne yapıyorsunuz? :)
O kadar teknolojik aletim olmadı :) Sistemi sadece seneler sonra yükselttiğim için eski anakart kullanılmaz hale gelmişti kullanılabilecek elektronik parçaları ayırıp bir kapta yedekledim etraftan atanlar görürsem söylüyorum çöpe filan gideceğine işe yarar diye alıp aynı şekilde bileşenlere ayırıp saklıyorum.

Yakınlarımda bozulan eşyalar bazen oluyor elektronik bileşen yanmış oluyor elimde varsa değiştiriyorum :) Bu şekilde değerlendirmiş oluyorum. Elektronik eşyaların bu yüzden çöpe atılmasına karşıyım, benim gibi gerçekten ilgilenenlere verilmesi gerekli. Bunu da yapamıyorlarsa büyük şehirlerde artık başbakanlığın da kampanyasıyla geri dönüşüm için toplayan yerler var oralara verilebilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı