İstanbul'da deprem oldu

Deprem sırasında (İstanbul/Şişli) okuldaydım. Okul yaylı sistemle yapıldığı için çok hissetmedim.
 
İlk kez bu kadar öleceğimi hissettim.

Kısaca kötü salladı ve eşyalar birbirine vurduğun da o çıkardıkları ses. Hiç bitmiyecek gibi binaların sallanması. En uzun süren saniyelerdi.

Kimse yaşamasın kötü bir his. 2 gün arayla 2 büyük deprem :(


Telefonlar çalışmıyordu ve elektirikler yoktu. Hayat durmuştu. Kimse kimseye ulaşamıyordu. Bunun getirdiği stres, deprem anın da o yaşadığın şok, bir de etrafda insanların deprem oluyor diye bağırmaları.

Attırıcı depremler bile hafif değil. 3.9 ve 4.0 arasın da devam ediyor.

Tüm insanların boş dertlerinin bittiği an ve en büyük dertlerinin başladığı an bugün😕

Büyük bir depremim habercisi mi? Kimse bilmiyor daha. Umarım bu bilgi paylaşılır ve insanlar gereksiz yere ölmezler.
 
Son düzenleme:
Yatakta uyanmak üzereydim. Annem geldi de yatağı sallıyor sandım ilk başta. Sonra şiddeti bir anda artınca ne oluyor (maksat admin ceza atmasın 😂) lan diyip kalktım. Vitrindeki eşyalar vs. zangır zangır sallanıyor.
 


Yazdıgım zamanda yalovada depremler oluyordu. Ve istanbula geleceğini biliyordum
 
İstanbul'da son zamanlarda ardı ardına meydana gelen depremler İstanbulluların yüreğini ağzına getirdi. Son olarak bugün Silivri açıklarında 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, depremi Sözcü’ye değerlendirdi.

Ercan “Dün, bugün ve iki gün önce aynı yerde Silivri önünde olan 4.7 ve 5.8'lik depremler kabuğu kırmak için yeterli bir güç birikimini sağlamıyor. Ama diyor ki ben ‘Ben seni uyarıyorum. Daha büyük bir depremi yapacağım.' İşte bu gücün toplanması da hesaplarıma göre 20-25 yıl içinde olabilir” dedi.
.
Keşke sadece deprem vergisi alınmasa da binaların tek tek deprem analizi yapılsa. Bu kadar yıl geçti halen oturduğumuz binaların depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığını bilmiyoruz.

Şöyle bir site buldum bu işi parayla yapıyorlar.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    236,5 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı