Sıvı soğutmanın bozuk olduğunu nasıl anlarım ?

Doğru gibi maalesef
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    34,7 KB · Görüntüleme: 164
Aida 64 ile pompa kablosunu hangi sokete taktıysanız oradan devrini kontrol edin. Muhtemelen pompa yeterli devri sağlamıyor. Yada pompa ve bloğu CPU ya tam oturtamıyorsunuz.
CPU normal haliyle 100 derece ulaşsa boruların ikiside sıcak olur. Biri sıcak biri soğuk değil. 100 derece de çalışan CPU zaten soğumuyor demektir. Pompa sağlıklı çalışmıyor. Muhtemelen su radyatörden dönmüyor. Bir tarafın sıcak diğer tarafın soğuk olması bu yüzden. Ödünç alıp deneyeceğiniz her hangi bir soğutucu var ise stok soğutucu bile olur. Deneyin ve bakın boşta ki ve yükteki sıcaklıklara.
 
Teşekkür ederim sanırım soğutmanın bakır blok iç tarafında bi korozyon ya da madde birikmesi meydana geldi. Tanıdığım kimse masaüstü kullanmıyor o yüzden risk alıp yeni bi kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum.
 
Anladım ben de yeni soğutucu aldım ama eskisini de tamir ettim. Sorun pompa da değildi, sıvısı azalmış. Komple içini boşaltıp temizledim yeni sıvı koydum boşta 28 derece şaka gibi. Demek ki zamanla bu içindeki sıvılar sıcaklıktan azalıyor ve metal parçalarıda girişi çıkışı tıkıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı