Aslında Herkesin Dünyaya Gönüllü Olarak Gelmesi

Olabilir mi ?


  • Oy verenlerin toplamı
    95

kritewonwon

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
147
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenciydim bir zamanlar.
Bu sadece kafamda kurduğum başka bir simülasyon teorisi, şimdi size açıklayacağım. Katılıp katılmamak size kalmış insanların fikirlerine saygı duyan birisiyim. Lütfen dini duygularınızı bir anlığına kenara bırakıp, olaya objektif bakın.
  1. Yıl 40.000 insanlık inanılmaz gelişti. Samanyolu galaksisine yayıldık ve inanılmaz bir teknolojimiz var. Nüfusumuz 100 milyar.
  2. İnsanlar teknolojiden sıkılmış. Bazı insanlar eski yılları merak ediyor, deneyimlemek istiyor. Her Yüzyıl için farklı tasarlanmış simülasyon makineleri mevcut.
  3. Belirli ücret ödeyerek simülasyon makineleri yardımıyla eski yıllardaki herhangi bireyi, simülasyon ortamında deneyimleyebiliyorsunuz.
  4. Üstelik gerçekçi olması için bunun simülasyon olduğundan haberimiz yok.
  5. Bu simülasyonda geçen 70 yıl, gerçek zamanımızdaki 30 dakikaya eşit.
  6. Bütün geçmiş zamanı deneyimlemek isteyenler için aynı bir server açılmış durumda.
  7. Şimdi düşünün simülasyon ortamında çocuk yaptınız, çocuğunuz 5 yaşına gelene normal bir yapay zeka, 7 yaşına geldiğinde ise simülasyona girmek isteyen birisi çocuğunuzun yerini alıyor.
  8. Yaşımız ilerledikçe simülasyonun sonuna o kadar çok yaklaşıyoruz. Zamanının hızlı geçmesi bu şekilde açıklanabilir. Öldüğümüzde ise simülasyon bitiyor.
Eleştirilere açığım, yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Cok kasıntı bir senaryo gibi geldiği için olamaz dedim :) Ayrıca teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin geçmişe gidilebileceğini sanmıyorum. Gelecek tamam ama geçmiş mümkün değil gibi duruyor. Ayrıca var olan bir insana nasıl geçiş yapacağız? Ruhen mi yoksa fiziken mi?
 
Şuna açıklık getirmek zorundasınız. İnsanoğlu her zaman özgürlüğüne düşkündür. Ve bu yaşamın içine gönüllü olarak geleceksek de bunun bir tür hapse dönüşmesini istemeyiz [Evet 30 dakikalığına bile :)]. Bir şekilde bir yardım çağrısı, kırmızı çizgi, imdat butonu olmalı bu varsayımda.
 
Yaşadığımız evren ile ilgili bildiklerimizi düşündüğümüzde,
bunun olma ihtimali çok düşük diyemem...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı