Banka seçimi

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
Arkadaşlar banka seçimi yaparken size yardımcı olacak deneyimlerimi aktarayım.
Çalıştığım bankalar.
  1. İş Bankası
  2. Garanti
  3. Akbank
  4. Enpara
  5. KuveytTurk (SeninBankan)
  6. CepteTeb
  7. VakıfBank

1. İş Bankası

Çok beğendiğim memnun kaldığım banka. Öğrenciler için çok yardımcı oluyorlar. Müşteri hizmetleri iyi, bağlanma süresi genelde kısa. Piyasa da çoğu yerde anlaşması olan banka. ATM olarak bulunduğum şehirde hemen hemen her yerde ATM mevcut. Maximum kart ile kart işini bayağı geliştirmişler. Internet bankacılığı çok iyi.

2. Enpara

Tamamen ücretsiz digital bankacılık. Hiçbir komisyon veya ücret almıyorlar. Müşteri hizmetleri çok iyi. Şubesi olmadığı için anlatacak pek bir şey yok. ATM olarak FinansBank kullanıyor, Teb ve Denizbank ATM'lerinden ayda 3 kez ücretsiz işlem yapılıyor, diğer banka ATM'lerinden ise ayda 1 kere ücretsiz 500 TL kadar para çekiliyor.

3. VakıfBank

Siz siz olun bu bankaya bulaşmayın, hizmet 0, tüm kamu bankaları nasıl bilemem ama bu bankadan sonra bir daha kamu bankasıyla çalışmam. ATM olarak orta düzeyde, müşteri hizmetlerini beğenmiyorum. Bir işlem için ahiret soruları soruyorlar. World kart kullanıyorlar. (Uzak durun) internet bankacılığı beğenmiyorum.

4. Akbank


Genellikle ilgililer, müşteri hizmetleri ilgileniyor, öğrenciler için ekstra yardımcı oluyorlar. Axex kredi kartını kullanıyorlar, ben beğenerek kullanıyorum, ATM olarak orta düzeyde. İnternet bankacılığı kullanışlı.

5. Garanti

ATM olarak orta düzeyde, müşteri hizmetlerine bağlanmak sıkıntılı, kampanyaları falan çok oluyor. Bonus kart kullanılıyor, çok yaygın bir sistem yapmışlar. Dikkatli kullanımda iyi ama bilinçsiz kullanıcılara geçiriyorlar. İnternet bankacılığı kullanışlı.

6. SeninBankan

Bu da Enpara gibi tamamen ücretsiz, EFT ücretsiz. Genelde altın ve döviz kullananlara öneririm. Hafta içi saat 5'den sonra kurları düşürmüyorlar. İnternet bankacılığı idare eder. Kredi kartını kullanmadım ama pek kullanışlı değil zaten.

7. CepteTeb

Bu da Enpara gibi tamamen ücretsiz, internet bankacılığı fena değil, müşteri hizmetleri idare eder. Kredi kartı Bonus ile anlaşmalı, ATM olarak çok sıkıntılı.
Umarım yardımcı olur. Sorunsuz olursa sorabilirsiniz.
 
Favorilerim EnPara ve CepteTEB.

İş Bankasından şikayetçiyim ama, kredi kartımı kapatmak istediğimde 37 dakika telefonda bekletip üstüne 25 dakika falan da konuştular, abuk subuk saçma sapan sorular yöneltiyorlar hemde. Kapattık dediler ama kart hâlâ açık kapanan bir şey yok, uğraştırmayı seviyorlar
 
Bankaya ne hacet? Enpara var iken...

Bu arada özellikle HSBC duymak isterdim kaç yıllık müşterisi idi bir yakınım kredi vermediler böyle rezil bir banka anlayışı hiçbir yerde görmedim. En son borcu 2 gün geç yatırdı diye 5000TL kredi vermediler.
 
Vakıfbank, Garanti ve Akbank'ın Axess'ten uzak duracaksın bu hayatta:) Bunlar seni denk getirdi mi affetmezler. Ayrıca Cepte TEB kartı da başlarda çok iyiydi ama şu sıralar doğru dürüst bir avantajı kalmadı.

Enpara kullanıyorum. Hem hesap olarak hem de kredi kartı olarak. Çok memnunum. Bana aidat ödemeye de başladı bu aralar. Havadan 100 TL:) Şiddetle tavsiye ederim. Ben bütün hesaplarımı kapatıp bütün nakit kontrolümü Enpara'ya geçirdim valla. Bir kere her şeyden önce telefonda beklemek yok. Bir kere çalıyor ve operatör direkt açıyor telefonunuzu:)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı