Çözüldü RX 5700 XT Görüntü Gidip Gelme ve Kilitlenme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bulnir

Centipat
Katılım
3 Ekim 2019
Mesajlar
13
Çözümler
1
Yeni sistem topladım, ekran kartı hariç diğer parçaları 2 ay kadar daha önce aldım, yeni ekran kartı alana kadar eskisi ile idare ediyordum ve sorunsuz kullanıyordum bilgisayarı mı? Yaklaşık 1 hafta kadar önce ekran kartını aldım ve sorunlar yaşamaya başladım.
1. Sorun: Çok sık olmamakla birlikte ara sıra ekran gidiyor monitör görüntü yok diyor ve PC kitleniyor, PC çalışıyor ama boşa, reset atmadan kendine gelmiyor.
2. Sorun: Bu sorunu yeni yaşamaya başladım görüntü sürekli git gel yapıyor bazen de gidiyor gelmiyor ben HDMI girişini çıkartıp taktığım zaten geri geliyor biraz düzeliyor sonra geri gidiyor. Mesela şu an bir sıkıntı yaşamıyor dün akşam LOL oynarken çok yaşadım ve oyundan çıktığımda bile sorun devam ediyordu.
3. Sorun: Oyunlarda ekran titreme yapıyor, Dikey Senkronizasyonu açınca biraz daha azalıyor ama hala az da olsa yapıyor.

Kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğime göre RX 5700 serisi ile çok fazla sıkıntı yaşayanlar olmuş genelde Driver kaynaklı olduğu söyleniyor.
Driver, BIOS vs hepsinin güncellemesini yaptım değişen pek bir şey olmadı.

Donanımlarım;
  • Ekran Kartı: ASUS TUF RX 5700XT
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING
  • RAM: Crucial 2x8 GB 3200 MHz
  • SSD: Samsung 970 Pro
  • Kasa + PSU: Xigmatek ASTRO 650W 80Plus
  • Monitör: Monitörüm eski onu daha yenilemedim VGA çıkışı var VGA to HDMI dönüştürücü aldım şu anlık onunla kullanıyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun sebebi dönüştürücü olma ihtimali yüksek dönüştürücü ısınmaya başlayınca kendini kapatıyor ve görüntü kesiliyor yani kartta problem olmadığını düşünüyorum bir soğutucu ile dönüştürücüyü soğutmayı deneyin sorun çözülürse monitör değiştirin.
Sanırım sorunlar yazılım kaynaklıydı. AMD'nin yeni güncellemeleri ile artık bahsettiğim sorunları yaşamıyorum. Ara sıra ufak tefek şeyler oluyor ama kartta problem olduğunu düşünmüyorum. Ekranda dalgalanma sorunu hala devam ediyor, büyük ihtimalle monitör kaynaklı. Yeni monitör alacağım efsane cuma indirimlerini bekliyorum.
Sorun sürücüden kaynaklanıyor, bir bakın siteye.
Known Issues kısmında belirtilmiş.

Ne yazıyor?

Radeon RX 5700 series graphics products may experience display loss when resuming from sleep or hibernate when multiple displays are connected.

Ne demek?
  • Radeon RX 5700 serisi grafik ürünleri birden çok ekran bağlı olduğunda hazırda bekleme veya uykudan uyanınca görüntü kaybı yaşayabilir.
Bu konuda bahsedilenlerle alakası var mı? Bence yok...

Ben mesaj attığım konuları takibe alırım ve vaktim olduğunca da sonuna kadar giderim. Bu konuyu da takibe aldım. Hadi bakalım, sürücü ile çözülecek mi, bekliyorum 🧐
 
Çare Nvidia değil çare şans.
Dogru, mesela Vestel alırsan şans ama Siemens alirsan rahat ol hele Germany yazıyorsa, eskiden beyaz eşya sans işi denmesinin sebebi Vestel ve Arçelik gibi markalardı, kalitesiz ürünler üretip içinden iyi çıkmasını beklemek. AMD'de şuan aynı gerçekten tek çare ŞANS!


GPU bölümünde.
 
Dogru, mesela Vestel alırsan şans ama Siemens alirsan rahat ol hele Germany yazıyorsa, eskiden beyaz eşya sans işi denmesinin sebebi Vestel ve Arçelik gibi markalardı, kalitesiz ürünler üretip içinden iyi çıkmasını beklemek. AMD'de şu an aynı gerçekten tek çare ŞANS!


GPU bölümünde.
Bu problem kesinlikle GPU ile alakalı öyle değil mi? Eminiz yani?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazıyor?



Ne demek?
  • Radeon RX 5700 serisi grafik ürünleri birden çok ekran bağlı olduğunda hazırda bekleme veya uykudan uyanınca görüntü kaybı yaşayabilir.
Bu konuda bahsedilenlerle alakası var mı? Bence yok...

Ben mesaj attığım konuları takibe alırım ve vaktim olduğunca da sonuna kadar giderim. Bu konuyu da takibe aldım. Hadi bakalım, sürücü ile çözülecek mi, bekliyorum 🧐
Bak ben AMD işlemci kullanıyorum. Daha önce ekran kartını da kullandım. 4 ay önce gene aldım. Anlatmak istediğim şu, yaşadıklarım cevremde kullananlar hep bir sıkıntı RX570'i iki ay sorunsuz kullandım iki ay sonra sapıtmaya başladı. Garanti üründe birşey yok diye hep gönderdi ve çoğu insan kartta birşey yokmuş diye garantiye güvenip driver bekliyor. Ürünlerin sıkıntı bence driver değil hep anlatmaya çalıştım linç ediyorlar. Garip olan AMD kullanicisiyim ve cok severim ama NVIDIA fanboy yazdılar hep, asıl fanboy kendileri çünkü ürünü kullandıkları için eleştiremiyorlar. AMD gerçekten sans isi alırsınız ya sağlam çıkar ya çıkmaz. 2 hafta önce arkadaşım RX580 aldı yapma dedim dinlemedi A10 ile kullanıyordu gördün mü boşa korktun taş gibi felan diye konuşuyordu, işlemci besleyemiyordu ekran kartını ona da anlatamadim. Şuan yeni sisteme geçti ekran kartını tam kapasite kullanınca sorunlar çıkmaya başladı. Iadeye uğraşıyor. Demem o ki hep anlatmaya çalıştım. Üyeler laf söyleyip durdu, buyur ben demeyi bıraktım. Yoruldum laf yemekten ama Technopat'ın sahibi artık laf söylüyor. NVIDIA kesinlikle arıza vermez demiyorum ama AMD'ye gore çok daha arıza verdiği ortada.
 
PSU Ekran kartına yeterli güç sağlayabiliyor mu? Kaçtık PSU var acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı