2x8 GB RAM Dual Channel olmaması çok fark ettirir mi?

muratknn

Kilopat
Katılım
12 Ağustos 2015
Mesajlar
245
Çözümler
2
Yer
Hell, Norway
Ryzen 3 2300X ve RX 570 ITX sistem kullanıyorum. Battlefield V, BF1 gibi oyunlar oynarken çok sıkıntı çekiyorum. Mesela test videolarında adam yüksek-orta ayarlarda 70 80 FPS ile oynarken ben düşükte 30-40 FPS alıyorum. Aramızdaki tek fark test videosundaki sistemin Dual Channel'a sahip olması. Single Channel 8 GB XMP'den 3K MHz OC'lu Corsair ValueSelect RAM kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum. Yeni bir Dual kit alınır mı? Şimdiki RAM'den aynısını alıp çiftli mi yapmalıyım? Yaparsam sıkıntılarım gidecek mi?

Oyunları oynarken hepsinin sıcaklık, kullanım değerlerine baktım hepsi gayet yerindeydi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sistemlerde RAM çok önemli bir rol oynuyor, sorunuzun cevabı gayet açık, Dual chanel yapmak icin yanına aynısından bir RAM daha eklemeniz yeterli. Yeni alacağım diyorsanız siz bilirsiniz.
 
Ryzen sistemlerde Single Channel Ram kullanmak oyunlarda düşük performans verir, Dual kit yaparsanız çok yüksek ihtimal test videolarındaki FPS ye yakın değerler alıcaksınız.
 
Dual kit almanız gerek tam performans için, bunu söylüyoruz.
Adamın hali hazırda bir RAM'i var yanına ekleme yapacak. Bir çift almama gerek var mı diyor. Gerek yok. Aynı marka model CL- MHZ değerine sahip RAM'i alman yeterli. İlan duruyorsa aynı siteden aynı üründen tekrar al.
 
Demek istediğim şuanki belleğin yanına aynısını almam daha mı iyi olur? Yoksa yeni belleklerden oluşan dual kit mi alayım?
Şuan kullandığınız belleğin aynısını almalısınız ki uyumsuzluk yaşamayın. Böylece Dual kit yapmış olursunuz. Size sıfırdan gidin Dual kit alın demiyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı