RX 5700 XT Dalgalı frekans hızı normal mi?

Ray tracing olmayan bir kart kullanmak cilginlik olsa gerek kart 300 fps verse ne olur bi faydasi yokki.

Online ray tracing kullanan bir oyuncu gördün mü ? Oyun yerine hikayesini izlemek isteyen ofline oyunlar için dediğini kabul ederim. Ama bence AMD anti lag - yeri geldiğinde ray taracing den çok daha faydalı bir yazılım.

Konu nerede başladı nerede bitti. Biri iyi, biri kötüden ziyade biri sana uyar biri bana.. Tamam NVİDİA almışsın, karşılaştırma testlerini görünce içine oturmuş ama konu ile ilgili bilgin yoksa boş muhabbete yazma be hocam.
 
Ray Tracing olmayan bir kart kullanmak cilginlik olsa gerek kart 300 FPS verse ne olur bir faydasi yok ki.
Kardeşim burada hangi marka daha iyi tartışması yapmıyoruz. Arkadaşımız ekran kartının frekans değerleri hakkında kafasına takılan bir soru sormuş. Bizde deneyimlerimi paylaşıyoruz. Kaldı ki Ray Tracing özelliği ileriki aylarda RX 5000 serisine gelecek. Ayrıca bu özelliği şu an kullanmakta çok fazla performans kaybına sebep oluyor. Ancak 2070 süper 2080 seviyesindeki ekran kartlarında 60+ FPS alabilirsin. Açıkçası buradaki teknolojiyi insanlara"bakın biz böyle bir şey yaptık, herkes bunu kullanacak, gerisi fasa fiso, bu zamanda da RTX ekran kartı almayan da ne bileyim. " Diyemezler, diyemezsin. Ben şahsen Control oyununu RTX 2070 ile deneyimledim ayarlar full ve Ray Tracing özelliği açık şekilde 45-60 arası FPS değerlerinde seyrettiğini gördüm, yerdeki yansıma, aynadaki yansıma, alevlerin yaydığı ışık, bir yerden çıkan ışık huzmesi oldukça etkileyici olsa da, çok mu lazım? Bence değil, en azından önümüzdeki 3-5 sene için. Hala geliştirilmesi gereken bir teknoloji olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben hiçbir zaman bir ürünün fanatiği olmadım. Daha önce dediğim gibi, R7 240 ekran kartı da kullandım, GTX 1080 de, ama ben her zaman cebime uygun olani aldım ki şu an Türkiye şartlarında %80 PC sahibi insan da böyle yapıyor. O yüzden insanların alım gücü bu denli düşükken, bir ekran kartına 4000-5000₺ vermektense, onunla ayni performansı veren başka bir ekran kartını 2800-3500 ₺ ye alırım daha iyi. Umarım beni yanlış anlamamışsındir 😊
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,1 KB · Görüntüleme: 65
Online Ray Tracing kullanan bir oyuncu gördün mü? Oyun yerine hikayesini izlemek isteyen ofline oyunlar için dediğini kabul ederim. Ama bence AMD anti lag - yeri geldiğinde ray taracing den çok daha faydalı bir yazılım.

Konu nerede başladı nerede bitti. Biri iyi, biri kötüden ziyade biri sana uyar biri bana. Tamam NVİDİA almışsın, karşılaştırma testlerini görünce içine oturmuş ama konu ile ilgili bilgin yoksa boş muhabbete yazma be hocam.
Anti lag zaten vardi yillardan beri regedit ile yapiliodu. Size ozellik diye yutturdu AMD. Onu NVIDIA daha iyisini cikardi. Ultra yapti AMD yine husran yine pismanlik Online oyunlarda RTX 2080 Ti varsa avantaj.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 452918

Eski NVİDİA cı olarak bir base clock hızı vardı ve oyun harici GPU işlemci sabit MHz'deydi diye biliyorum. (Yanlış olabilir) Ama oyun içinde sürekli böyle dalgalanmalar normal mi? Bu arada oyunda bir sıkıntı yok. Sıcaklıkta da bir sıkıntı yok.

MSI RX 5700 XT mech OC modeli. (WattMan ayarları 1906 MHz - 995MV ve +10 PWR'da oyunlarda bir sıkıntı yaşanmıyor.

Onur kardeşim uzun süredir senin şu wattman ayarları kullandım ve oyundan atma problemim minimuma indi çok teşekkür ederim. Ancak bannerlord oyununda bu ayarlara rağmen bazen oyundan atıyor. Senin bu konuda bilgili bir arkadaşımız olarak denediğin yeni frekans wattman ayarları var mı ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı