Kablonet'e Geçiş Sürecim Ve Tavsiyeler

ÖzkanK

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2018
Mesajlar
3.617
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar ayın 30'unda Turkcell Süperonline taahhüdüm bitti ve 25 Mbps fiber internet için 89 TL isteyince çok geldi bana. İlk ay bedava veya Turkcellli iseniz 3 ay bedava filan dediler ama evde fiyatı çok pahalı olduğu için hiç Turkcell hattı olan kalmadı. Ben de uygun fiyatlı İnternet arayışına girdim Vodafone içime sinmişti, bir ara 100 Mpbs 99 TL olan bir paket vardı. Onunla ilgili bilgi almak için aradığımda hız ve altyapı kontrolü yaparken binanızda Kablonet ve Süperonline fiber altyapısı var, istediğiniz hızları verebiliriz dendi ve o an bir şimşek çaktı. :)

Kablonet üzerinden şu kampanyayı beğendim ve internetten abonelik olduğunda ilk ay ücretsiz deniyor. Perşembe akşamı kayıt oldum. Cuma sisteme düştü, aradılar kaydınız alındı diye. Sonra arayan soran olmadı. 1-2 gün ben müşteri hizmetlerini arayıp bir şikayet edeyim bakalım, nerede kaldı bunlar dedim, kayıt oluşturdum, 10 dk sonra aradılar, 5 dk sonra geldiler. :)

(Bu arada arkadaşlar Kablonet'in diğer firmalar ile hiçbir alakası olmadığı için fazla para ödemek istemeyenler taahhüt bitimine 3-5 gün kala Kablonet'e başvurabilir, kafa kafaya intenetsiz kalmayabilirsiniz veya fazla para ödeme derdinden kurtulursunuz, sorun olmuyor, aynı anda iki internette kullanabilirsin Kablonet'te.)

Bizim apartmanda merkezi sistem çatıdan gelen anten kablosu ile gelen kablonun içinde Kablonet varmış zaten, hiçbir yeri delmeden veya batırmadan 2 dk içinde çatıdan gelen kabloya bir çoklayıcı taktı. 1 ucunu TV'ye 1 ucunu modeme bağladı. Ardından 3-4 gün geç geldiklerinden olsa gerek hiç beklemeyin ben sizin interneti direk açtırayım dedi ve merkezi arayıp açtırdılar. Verdikleri modemin markası NetMASTER 401, TV için verdikleri HD kutu modeli de şu:

1572977421621.png


1572977534911.png


Kampanya kapsamında modem ve TV için HD kutuda aldım, 2 yıl taahhüt ile 89 TL fiyatı var. Taktıktan sonra hız testi aldım, 95-98 Mbps dowload ile 5 Mbps upload hızlarını aldım. Saat 19:00-24:00 arasında 27-25 Mbps hızlar alıyorum, yanında HD kanalların ve güzel paketlerin olduğu TV de geldi. Üyelik oluşturmadım daha ama ücretsiz WebkabloluTV de var galiba. Almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Kablonet gerçekten ekstra bir kurulum ücreti, abonelik ücreti filan da alınmıyor. Sabit fiyat. İnternette yorumlarda ping aşırı yükseliyor, online oyunlarda sıkıntı olur tarzı yorumlar görüyordum. Online pek oyun oynamıyorum, LOL oynuyorum bu aralar, onda da Süperonline'da iken 15-16 ms alıyordum, şu an 20-21 ms alıyorum, pek bir şey değişmedi sanki.
Yılbaşından sonra büyük ihtimal çoğu firma İnternet tarife fiyatları ek vergiler ve zamlar ile yükselecektir. İmkanı olan taahhüdü biten arkadaşları Kablonet'e 2 yıl sabit fiyat garantisi ile geçmesini öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çıktığı günden beri bu paketi, 10 yıldır Kablonet'i kullanıyorum. Şimdilik ötesi yok benim için. 76TL ödüyorum (yeni modem ve TV cihazı almadım)
 
Kasımda superonline aboneliğim bitti ve 25 MBPS ye 69 TL ödüyordum. 1 sene daha yeniledim.
Paket 35 MBPS ilk 6 ay 89,90 TL son 6 ay 99,90 TL. Ekstra olarak ilk 3 ay hız 100 MBPS
 
Başka konularda da yazmıştım, bu Kablonet çok ilginç bir operatör. Beğenen çok beğeniyor beğenmeyen de hiç sevmiyor. Tereddüt edene pek şahit olmadım. Ben beğenenlerdenim. Altyapısı biraz daha geniş olsa bence rakiplerini çok çok zorlar. 9-10 senedir falan kullanıyoruz. Bu ay taahhüt yeniledik, "mevcut müşteriler için 100'ünüzü güldüren tarife" aldık. Memnunum.
 
Bende internet almak istiyorum ama Kablonet burada hizmet vermiyor. Bulunduğum yerde fiber yok ama 16 mbps hıza kadar destekliyor altyapı (siteden test ettim) . Bakınca adsl fiberden daha pahalı neden bilgim yok ve 8 mbps 80 lira çekiyorlar. Turknet düşünüyorum onunda arıza olunca ariza kaydı bırakıyorsun uğraşıyorsun diyorlar bazıları memnun. Turknet öneren olmazsa diğer superonline felan 75 liraya kadar 12 16 mbps kampanya olan varmı
 
Ben de yakın zamanda bu pakete geçmeyi planlıyorum. Merak ettiğim bir şey var. 19:00/24:00 saatlerin de hız değişimi olurken herhangi bir kesinti falan oluyor mu?
 
Tam 19:00 sularında hız testine soktum başta 98 Mbps iken 70-50-40-30-27 şeklinde kademeli düştü 25-27 mbps arasında kaldı. Hiçbir kesinti flan olmuyor zaten hız farkınıda hissetmiyorsun. Öncedende 25 Mbps kullandığım için hiçbirşey değişmedi o saatler için bende.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı