13 yaşımdan sonra boyum uzar mı?

LASKEH123

Centipat
Katılım
26 Ağustos 2019
Mesajlar
336
Arkadaşlar yaşım 13 ve boyum 1.58-1.60 arası bir şey ve 43 kiloyum. Önceden 5. sınıfta 1.48 ve kilom 36-37 falandı. Şu an böyle ergenlikte olan şeyler ufaktan başlıyor (sivilcelenme, kıl, vb) fakat boyumu kısa buluyorum ve sesim daha fazla kalınlaşmadı. Sizce boyum uzar mı, sesim kalınlaşır mı ve ergenlikle kilonun bir ilgisi var mıdır, yani kilom artar mı?
 
Evet erkeklerde bu süreç 21 yaşına kadar devam eder. Bol bol protein beslen. Bir de takma kafana keyfine bak.
 
Anormal bir durum yok. Doktora gidersen zaten seni henüz ergenliğe girmemiş olabileceğini söyleyip gönderecektir eminim. Herkes aynı yaşta ergenliğe girmiyor. İyi beslenin, düzenli uyuyun, gerisine de takılmayın.
 
Lisedeyken bir komşumuzun kızı da senin gibiydi. Adamların gitmedikleri doktor kalmadı, kız 24 yaşında, 14 yaşındaki halinden farkı yok. Yani iş genetikte biter. Genetiğin kapıyı açmadıktan sonra doktor moktor bir şey yapamaz. Düzenli beslenip, sağlıklı uyku çektikten sonra yapabileceğin çok bir şey yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı