Çözüldü Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RAM modülünün tekini söktüm şu ana kadar hata almadım.
Diğerini de test et.
Sanırım modüller çift kanal çalışmıyor her iki RAM'LED'e test ettim tek tek bağlanınca sorun yok çift kanal bağlanınca mavi ekran ne yapacağım?
@MayCrasH
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyor isem kusura bakma çok uzun zaman oldu sistemini tam hatırlamıyorum, çift kanal bellek kullanmak için AMD sistemlerde her zaman kit bellek öneriyorum bakın aynı numaralı bellek değil "KİT" yani aynı kutunun içinden çıkan bellekler.

Ben forumda "revizyon" yani örnek vermek için atıyorum mesela bir bellek 01/2019(ay/yıl) tarihinde üretilmiş ve diğer bellek rakamları aynı oldukları halde 08/2019 tarihinde üretilmiş arada revizyon farklı oldukları için içlerinde kullanılan DRAM çipleri bile farklı olsa ne yazık ki AMD sistemlerde bellek uyumsuzluğuna yol açıyor.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Memory manangmet koduyla mavi ekran alıyordum. Sistemdeki disklerimi tarattim hicbir sorun yoktu disklerde. Buna rağmen canıma tak etti ve Windows kurulur M.2 diski cikarttim SATA SSD'me Windows kurdum. Kurduğum andan itibaren hâlâ mavi ekran almadım. Deneyebilirsiniz siz de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 1507 mi kullanıyorsunuz? Ben iki bilgisayara 1507 kurdum ve hep mavi ekran verdiler 1511 ile düzeldi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı