i7 9.nesil laptop işlemci sıcaklığı 90 derece

rdvvs

Centipat
Katılım
19 Aralık 2019
Mesajlar
13
Merhaba arkadaslar 2 gün önce yeni bir dizüstü bilgisayar aldim fakat oyun oynarken CPU sicakligi 90-100 arasina cikiyor. Isiyi nasil düsürebilirim? Ve bana ne gibi sikintilar yasatir? Simdiden tesekkürler.

Sistem özellikleri
i7 9.nesil
16 GB DDR4 RAM
RTX 2060 6 GB
1TB HDD
128 GB SSD
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar 2 gün önce yeni bir dizüstü bilgisayar aldim fakat oyun oynarken CPU sicakligi 90-100 arasina cikiyor. Isiyi nasil düsürebilirim? Ve bana ne gibi sikintilar yasatir? Simdiden tesekkürler.

Sistem özellikleri
i7 9.nesil
16 GB DDR4 RAM
RTX 2060 6 GB
1TB HDD
128 GB SSD
İyi bir notebook soğutucu alabilirsiniz. Geçici olarak ise havalandırma panellerini yukarı kaldırın. Yani bi 8-10 derecelik açıyla klavye size doğru kalksın arkadan öne doğru yükseltin ki hava alanı açılsın biraz. Notebook koyduğunuz yer düz bir masa üstü olsun. Masaüstünde bez gibi toz tutan hava geçirgenliği az olan şeylerin olmaması iyi olur. Yatakta kullanmayın. (kullanıyorsanız).

Klasik olacak sürücü ve BIOS güncellemelerinizi kontrol edin.

Bu arada genel olarak notebooklar 80-85 derecelerde çalışıyor. Ufak bir havalandırma ile değerleri bu sıcaklıklara düşürebiliriz gibi geliyor.
 
Hocam laptopun markası nedir? Isılar yeni bir bilgisayara göre bayağı yüksek modeli vs. söyleyebilir misiniz?
 
Mümkünse iade edin değilse bile garantiye gönderin derim. Dizüstü bilgisayarda ısı düşürmek garanti bozmadan yapılması zor bir şey. Daha 2 günlük bilgisayar ya iade et ya da gönder onlar uğraşsın 😀

Notebook soğutucu işe yarayabilir ama yeni sisteme yapılacak şey değil bu. Sorun ya cihaz modelinin soğutma tasarımında ya da senin cihazında bir montaj hatası var.

Bu ısılar bilgisayar için gayet zararlı ve işlemcinin hep o ısıda çalışması sistemin birkaç yıl içinde bozulmasına sebep olacaktır.
 
Monster laptopumda 8750H işlemciyi Undervolt yapmadan yük altında 71-72 derecelerde kullanıyorum. Cihazın soğutması kötüyse Undervolt yapmanızı öneririm.
 
Şu adımları uygulamak yararına olacaktır. Bende de aynı durum vardı bu şekilde giderdim.
1.Adım : Pil'e sağ tıklayıp Güç Seçenekleri'ne basıp.
2.Adım : Sol taraftan Güç Planı Oluştur yerine tıklarsın.
3.Adım : Plan adı yazıp devam ileri diyicez.
4.Adım : Daha sonra oluşturdugumuz planın yanında bulunan Plan ayarlarını degiştir seçenegine tıklıyoruz.
5.Adım : Açılan sayfada Gelişmiş güç ayarlarına tıkla.
6.Adım : Orada İşlemci güç yönetimine basıp.
7.Adım : Burada bulunan En yüksek işlemci durumunu kendine göre oyundaki kasma fps ayalarına göre ayarla bende %95.
Bu ayarlardan önce bendeki ısı max 80iken max 62ye düştü.
Denemeni öneririm hiçbirşeye karışmadan anca bu şekilde halleebilirsin en basti.
 
Açıkcası ben hiçbir zararını görmedim. Mimarlık ögrencisiyim sürekli pixel pixel çizim ve render işlermlerimi yapıyorum CS GO GTA 5 Fortnite Rainbow PUBG detroit vb vb sorunsuz çalışmakta ve yani üst segmente bir laptop oldugu için aşırı bir işlemci fazlalıgına gerek kalmıyor. Burada yaptıgım iş işlemciyi yormadan işlemlerime devam ettmek.
Ama şunu da unutma laptoplarda 90Derecenin üsttünde uzun süreli kalmak laptop'a aşırı derece zarar verir.
Ama arkadaşların dedigi yöntemi de uygulamadım degil yani. Yükselten sehpalardan aldım sadece 2-3 derece oynadı. Sogutucu kesinlikle şu an için tavsiye ettmiyorum. Ben en iyisinden aldım etki gösterir diye sadece 5-6 derece azaltı. Yani devrim nitteliginde bir düşüş bekleme. En fazlası ikisini de kullanırsan 10Derece düşsün. O bile çok laptop için.
Monster arayıp durumu belirtirsen sana laptop oldugunu normal oldugunu dile gettiricekler ama bak 90Bile degil 80-85 üstü bile sıkıntı yaratır sana.
Ama tercih senin tercihin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir durum. Kapalı devre canavar gibi bir işlemci, ağır yük. Kısıtlı hatta az bir soğutma sonuç bu. Dizüstü bilgisayar işlemcisinden kasadaki kadar az ısınmasını bekleyemeyiz zaten. Burada bir tuhaflık yok. Benzer modellerin testlerine bak. Muhtemelen aynı değerlere onlarda çıkacaklardır.
 

Geri
Yukarı