Gigabyte B450M-S2H RAM frekansı ayarlanmıyor

Hakan 01

Kilopat
Katılım
25 Eylül 2017
Mesajlar
499
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Adana
Merhaba. Anakart BIOS güncellemesini (F50) yaptıktan sonra RAM frekansı iki farklı değerde görünüyor. Biri 3200 diğeri 2667 MHz. XMP aktif ettiğim halde sonuç fotoğraftaki gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? RAM'ler 3200 MHz.


WhatsApp Image 2019-12-25 at 21.24.08.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Windows tuşu + r ' ye basıp açılan pencereye cmd yaz.
  2. Komut satırı karşına geldiğinde "wmic memorychip get speed" komutunu yaz. Çıkacak sonuç senin MHz hızındır.
 
Zaten bu anakarttan hiçbir şey ayarlanmıyor ki. Voltaj düşürmek istiyorum menü yok. Karman çorman bir şeyler koymuşlar. Gigabyte anakarta tövbe ettim birkaç ay sonra asus prime serisi alıp elden çıkaracağım.
 
Zaten bu anakarttan hiçbir şey ayarlanmıyor ki. Voltaj düşürmek istiyorum menü yok. Karman çorman bir şeyler koymuşlar. Gigabyte anakarta tövbe ettim birkaç ay sonra asus prime serisi alıp elden çıkaracağım.
Bu kartın son BIOS sürümünün sorunlu olduğu söyleniyordu. Hatta İtopyaydı sanırım bir firma işte, bu kartı kullanan müşterilerine e-mail atmış ''*** BIOS sürümü sorunludur, yüklemeniz halinde bilgisayarınız açılmayacaktır'' gibisinden bir e-mail. Tam hatırlamıyorum ama İtopyaydı ya herhalde.

Bu karta ben sıcak bakamıyorum, fiyatı çok uygun ama iyi değil gibi. Ben de bu kartı almayı düşünüyordum ama sonradan B450M BAZOOKA V2'yi tercih ettim.
 
F50 sürümü yerine bir alt sürümü kullanmayı düşünebilirsin. Ben öyle kullanıyorum. İki aydır kullanıyorum, yeri geldi overclock yaptım voltaj yükselttim, XMP'de sorun yaşamadım. BIOS update çok kolay. Fan kontrollerini BIOS'tan Smart Fan 5 üzerinden ya da sitede bulunan yazılımı ile yapabilirsiniz. Sistemim iki aydır açık. Günde 20 saatin üzerinde kapatmıyorum. Stabilite konusunda bir problem yaşamadım. Tek olumsuz düşüncem, sata portları ekran kartının hemen altında kalıyor. Birden çok sata portu kullanacaklar için çok kötü tasarlanmış.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı