B12 testi nerede yaptırılır?

  • Konuyu başlatan BERWAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 39B
Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
B12 testi yapmak istiyorum sağlık ocağında yapabilir miyim? Yoksa hastaneye mi gitmem gerek? Hastaneye gitmem gerekiyorsa dahiliye bölümünde mi bu test yapılıyor?

@Mithat Berhan Sen de B12 eksikliği var mı dediğinde biraz tırstım açıkçası o yüzden test yapmaya karar verdim. Unutkan biri değilim ama sanki son zamanlarda okuduğum kitaplar sanki aklımda kalmıyor gibi, kafam mı çok yoğun, psikolojik mi bilemiyorum. Psikolojik de olabilir.


Midemde iltihap var, saçta da seboraik dermatit var, onlar da B12 eksikliğini tetikliyor diye duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 Hafta önce bir arkadaşım B12 için yapılan kan testleri sonucunda B12 eksikliği olduğunu öğrenmişti.

Doktorun yazdığı ilaç sayesinde arkadaşım gördüğü rüyalarını kelimesi kelimesine hatırladığını iddia ediyor hocam siz düşünün. :)

Ayrıca sorunuzun cevabı evet sağlık ocağında kan testi yapıyorlar ve değerlerinize bakıyorlar.

Mideniz için Endoskopi olmanızı öneriyorum. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık ocağında yaptırabilirsiniz. Gün içinde sonuç çıksın derseniz hastanede yaptırabilirsiniz. Vitamin için dahiliye değil ilk önce kan alınıyor. Alınan kan laboratuvarda inceleniyor, ondan sonra da sonuçları size iletiliyor, sonuçlar ile Dahiliye Uzmanına gidiyorsunuz. Mideniz için geçmiş olsun. Saç için B12 en gerekli vitaminlerin başında geliyor.
 
Mideniz için Endoskopi olmanızı öneriyorum. Geçmiş olsun
Teşekkürler. Endoskopi oldum 2 ay önce gastrit çıktı. 2 aydır ilaç kullanıyordum, bu ay bir daha gittim kontrole bir daha ilaç verdiler. Endoskopi olmadan öncede 6 ay falan reflü ilacı kullandım, onlar mide ağrımı götürdü ama tam düzeltmedi, şimdiki ilaçlar daha etkili. Umarım bu gastritten kurtulurum, yaklaşık 1 yıl olacak çay falan içmiyorum.

Doktorun yazdığı ilaç sayesinde arkadaşım uykularını kelimesi kelimesine hatırladığını iddia ediyor hocam siz düşünün.
İlaçlar o kadar etki ediyor mu gerçekten, umarım öyledir.

Sağlık ocağında yaptırabilirsiniz.
Sağlık ocağı evime yakın, şimdi hastaneden sıra almaya kalksam en iki hafta sonra sıra gelir o yüzden sağlık ocağında yapılıyorsa iyi olur, orada kaç günde belli olur sonuç?

Mideniz için geçmiş olsun.
Sağ olasın.

Saç için B12 en gerekli vitaminlerin başında geliyor.
5-6 yıldır var saçım böyle aslında saç diplerinde kepek var, dışarı çıkmıyor şansıma kabuklanma da yok sadece ense de kızarıklık ve sivilce çıkabiliyor özellikle traş olduktan sonra. Sakal, kaş ve kulak içlerinde de kepeklenme oluyor.

Unutkan olduğumu sanmıyorum, hala ezberim iyi bilmiyorum acaba psikolojik mi yine de test etmek gerekli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
kafam mı çok yoğun, psikolojik mi bilemiyorum

Aynı durum bende de var ancak B12 eksikliği yok çok şükür. Baktırmakta fayda var tabi.

Vitamin için dahiliye değil ilk önce kan alınıyor. Alınan kan laboratuvarda inceleniyor, ondan sonra da sonuçları size iletiliyor, sonuçlar ile Dahiliye Uzmanına gidiyorsunuz.
O tahlilleri de doktorun istemesi lazım. Direkt kan almazlar.
 
Psikoloji, havalar, iklim değişikliği, beslenme, şampuan. Kısacası birçok etken mevcut saç için. Ek olarak cildinizdeki sorunlar için Dermatoloji bölümüne randevu alın. Sağlık ocağı bildiğim kadarıyla günün belirli bir saatinde aç hâldeyken kan alıyor, 1 ila 3 gün arası sürebiliyor sonucun çıkması. Sonuç geldiğinde de Aile Hekiminiz ile görüşseniz, sonucu onunla paylaşsanız onun yorumlaması için yeterli olur diye düşünüyorum.
 
Teşekkürler. Endoskopi oldum 2 ay önce gastrit çıktı. 2 aydır ilaç kullanıyordum, bu ay bir daha gittim kontrole bir daha ilaç verdiler. Endoskopi olmadan öncede 6 ay falan reflü ilacı kullandım, onlar mide ağrımı götürdü ama tam düzeltmedi, şimdiki ilaçlar daha etkili. Umarım bu gastritten kurtulurum, yaklaşık 1 yıl olacak çay falan içmiyorum.
11-12 yaşlarımda iken bendede gastrit bulunuyordu. Doktorum Helikobakter Pilori adında bir hastalığın teşhisini koymuştu.

Gerçekten çok zor bir durum. Sizin ki ne seviyede bilmiyorum ama ben o zamanlarda neredeyse 2-3 günde bir gece uykularımdan uyanıp afedersiniz istifra ediyordum.

Verilen ilaçları düzenli olarak birkaç ay kullandım. Sizin de dediğiniz gibi uzun bir süre ne çay tüketimi ne çikolata vb. olmadı.

Şuan bile kendime dikkat etmem gerekiyor. Sizlere de tekrardan acil şifalar diliyorum.
 

Geri
Yukarı