GeForce 441.87 Sürüm FPS Sınırlama Özelliği

  • Konuyu başlatan 261538
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 19B

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Yeni gelen NVIDIA güncellemesi ile direkt olarak FPS ayarlaması yapabileceği söyleniyor.

nvidia sürücü sınırı fps


NVIDIA seçeneği, şirketin yükleyicisini kullandığınızda otomatik olarak yüklenen NVIDIA kontrol paneline ekledi. FPS'yi küresel olarak veya bireysel oyunlar için aşağıdaki şekilde sınırlama seçeneğini bulursunuz:

  1. Masaüstünü sağ tıklayın ve içerik menüsünden NVIDIA denetim masası'nı seçin. Açılması biraz zaman alabilir.
  2. 3D ayarları> 3D ayarlarını yönet'e gidin.
    • FPS'yi global olarak sınırlamak istiyorsanız, ilk sekmede (global ayarlar) kalın ve ayarlar altındaki maks kare hızı seçeneğini bulun.
    • bir oyun veya uygulama için FPS'yi sınırlamak istiyorsanız program ayarları sekmesine geçin ve maks kare hızı seçeneğini bulun.
  3. girişi çift tıklayın; bu, istenen maksimum kare hızını ayarlamak için seçeneklere sahip bir kaydırıcı açmalıdır. Seçeneği açık olarak değiştirin ve kare hızını 40 (minimum) ile 240 (maksimum) arasında ayarlamak için kaydırıcıyı kullanın.
Sürücü, iki ek iyileştirme ile birlikte geliyor. Birincisi, sanal gerçeklik oyunları için özel olarak tasarlanmış yeni bir ayardır. Değişken hız süper örnekleme olarak adlandırılır ve NVIDIA, "vr oyunlarında görüntü kalitesini iyileştirmek için" tasarlandığını belirtiyor. Şirket sürüm notlarında şunları not eder:

NVIDIA'nın turing mimarisinde önemli bir özellik olan NVIDIA değişken hız gölgelendirme'yi (vrs) kullanarak
VR kulaklık ekranının merkezine, gözün bulunduğu yere dinamik olarak 8 kata kadar süper örnekleme uygulayın
Tipik olarak odaklanmıştır.
VR kullanan NVIDIA müşterileri yeni ayarları kontrol panelinde 3D ayarlarını yönet> değişken hız süper örneklemesi altında bulur.

Sürücü, yeni tanıtılan resim netleştirme özelliğini yanında geliştirir. Artık GPU ölçeklendirmesini bağımsız olarak değiştirmek mümkündür. Oyuncular seçeneği denetim masası'nda 3D ayarlarını yönet> görüntü netleştirme altında bulur.

Kaynak: GeForce Driver 441.87 introduces Framerate Limiter - gHacks Tech News

 
Son düzenleme:
Max Frame Rate üzerinden FPS sınırlamak performans açısından sıkıntıya yol açabilir mi acaba?
 
FPS limitlemek mantıklı ayar gibi geldi bana mesela 144Hz monitör kullanıyorsun maksimum 144 FPS limit koyarak kullandığın monitörün yenileme hızı aralığında kalmış oluyorsun. Bu şekilde güçlü kartlar da monitörünün ihtiyacı dışında yüksek FPS'ye çıkmadığı için hem güç tasarrufu hem kartı sonuna kadar zorlamadan daha düşük sıcaklıklar da gayet akıcı bir oyun deneyimi ortaya çıkar diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayar kullananların, ısınma sorununu azaltması için de yararlı bir ayar.
 
Max Frame Rate üzerinden FPS sınırlamak performans açısından sıkıntıya yol açabilir mi acaba?

İnput lag olarak bir miktar artış belki olabilir başka türlü bir sıkıntı olmaz. Bu yüzden oyun içi veya oyun dosyalarından FPS sabitleme varsa daha iyi olacaktır. Oyun içi sabitlemeyi bazıları vsync olarak algılıyor ancak vsync'den bahsetmiyorum.
 
AMD'yi takdir ediyorum. Onlar olmasa Nvidia bu FPS olayını da getirmezdi bence. Birinin sektöre farklılık katması, rekabet getirmesi gerek.
Yoksa her sene %10...

Ayrıca beta programlarını iyi kullansalar sorun kalmayacak. Dağıtın özellikleri betaya katılanlara. Normal kullanıcılar yine stabil takılsın. En kötü 1 yıla bugsız yeni tasarım yapılır.
 

Geri
Yukarı