Geceleri uyuyamama sorunu

Ben bundan beterini yaşadım. 2-3 haftam berbat geçti. 44 saat uyuyamadım, 44 saatin ardından ise sadece 5 saat uyuyabildim. Hatta en kötüsü yatıyorsun ama sanki 1 saniye geçmiş gibi. Yani köfte yapıyorsun mesela, dışı pişmiş fakat içi çiğ. Uyumasam daha iyi dedirten durum. Atarax ve Laroxyl kullanmama rağmen yatamadım. Aile hekimine bu durumu anlatmanı tavsiye ederim. Sana da belki Atarax verebilir.
 
Dört yıldır gece üçten önce uyumuşluğum çok nadirdir, sabahları fiks menü 6.45'te kalkıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geceleri sıcak süt için yatmadan önce veya biraz yoğurt tam yağlı olsun, vücud saatiniz iyi tanımalısınız, sorun bedensel aktivitesizlikde olabilir, pikolojikse kaynağını bulmalısınız sizi rahatsız ruh haline sokan sebebleri tespit etmelisiniz, stressten uzak duracaksınız, meditasyon yani iç dünyanızı dinleyeceksiniz, bir limonu yarım kesin üstüne tuz serpin ve baş ucunuza koyun, varsa lavanta yağı bir beze sürüp baş ucunuza koyun, dertli efkarlı muzik dinlemeyeceksiniz.
İlaçlardan değil kendi iç ruhunuzun benliğinden medet umun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gece 12-1, bazen de saat 2 gibi yatağa girip en az 1 saat sağa, sola dönüp duruyorum. Bir türlü uykuya dalamıyorum. Var mı benim gibi bu durumu yaşayan?
Bir Ayetel Kürsi, Nas ve Felak oku; rahat uyursun. İmansızlıktan, ateistlikten kaynaklanıyor. Forumun %70’i ateist!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yatmadan önce aynı rutinleri tekrarlayın, yatmadan 1 saat önce ekrana bakmayın; yatmadan 2-3 saat önce de yorucu etkinlikler yapmak, yatmadan 1-2 saat önce yemek yemek tavsiye edilmiyor. Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar.
 
Selamlar. Eğer kafana taktığın bir derdin sıkıntın varsa ondan dolayı derin uykuya dalamıyorsundur. 2 haftadır ben de böyleydim. İş değiştirme arifesinde karar aşamasında gereksiz kafama taktığım için vücut olarak çok yorgun hissetmeme rağmen geceleri gözüm fal taşı gibi açık oluyordu.
 
Hocam bende de tam tersi var, akşam 8-9 belki de 10 gibi uyuya kalıyorum, öğleden sonra 1-3 civarları uyanıyorum, bi kaç gündür uyuduğum saatte kalkmaya başladım ama yine de çok uyuyorum bunun çözümü var mı?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı