Forza Horizon 4 20 Saat Deneyimim

Heulse

Kilopat
Katılım
8 Ocak 2015
Mesajlar
713
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar. Bu sanırım bir oyun için yazdığım ilk ve son inceleme olacak. Çünkü Forza Horizon 4 hakkında cidden sorunlar acısından az şey yazıyor ve çözümlerini biz arkadaş grubu olarak bir türlü bulamadık. Sorunlar benim için Xbox gamepass alırken başladı. Elbette burayan yazacağım bazı şeyler kişinin ya da kişilerin zevkine göre değişebilir, pek çok sefer değineceğim ki bunlar benim kendi şahsi düşüncelerim. Genel olarak benim başıma gelen sorunlar ve arkadaşlarımın yaşadığı sorunları yazıp sonrasında beğendiğim yanlarını yazacağım. Uzun bir yazı olacaktır, şimdiden okuyan kişilere teşekkürler!

Ryzen 5 1600X ve GTX1060'lı sistemime Xbox beta uygulamasını kurup uygulama üzerinden gamepass almaya çalıştım. Ancak ne yazık ki 20 dakika uğraşmam sonucu anca alabildim. Sorunum İninal sanal kartımı ekledikten sonra sanırım kontrol ederken ki yaşadığı sunucu problemleriydi. Bir türlü kartımı ya görmedi ya da kabul etmedi. Birkaç denemeden sonra mobil veri üzerinden bilgisayarıma internet paylaşımı yaptım ve 3.denemem sonrası (internet paylaşımı ile) sanırım Turkcell'in internetini beğendi ve kartımı kabul edip, parayı çekip bana bir Xbox gamepass 3 aylık verdi. Ücreti gayet güzel, 3 ay boyunca Xbox gamepass'e gelen oyunları bedava oynayabiliyorsunuz. Bunu kesinlikle tavsiye ederim. Tabii satın alımı sırasında bir sunucu yoğunluğu ya da bakımına denk gelmiş olabilirim. Bu az bucukda olsa kabul edilebilir bir şey benim için.

Devamında gamepass'e sahip olduktan sonra ilk işim hemen Forza'yı indirmek oldu. İndirme sırasında çok saçma bir şekilde bana oyunu kurmak istediğim yer olan 2. diskimi direk seçtirtmedi. Alakasız bir şekilde Windows ayarlarına girip orada uygulama ve program yükleme seçeneğini D diski seçtirtti (sırf bu yüzden az önce ses kartı güncellemem mahvoldu). Steam'de ya da Uplay'de böyle bir şey yok iken, hatta ve hatta hiç beğenmediğim Origin'de bile böyle sorunlar yokken bu uygulamanın bana neden komple ayar değiştirttiğini öğrenmek çok iyi olurdu.

Yaklaşık bir 5 saat sonra oyunun tamamı indi. Hemen PS4 kolumu bağladım, DS4Windows uygulamasını açıp kolumu da oyunu gösterdikten sonra Forza Horizon dünyasının içine kendimi attım. Her şey gayet güzel, grafikler güzel, kasma sorunları yok. Akıp gidiyor maşallah. Ama oyunun devamında o kadar saçma bir şeyle karşılaştım ki bu beni hayrete düşürdü.

Ebeveyn denetimi.png


Hiçbir şekilde başkalarının yaptığı araba ayarlarını ve tasarımları SS'de ki problem yüzünden göremiyordum. Hadi tamam tasarımları kabul edebilirim, ama araba ayarları neden yahu? Birkaç süspansiyon ayarının 10 yaşında ki bir çocuğa ne zararı olabilir ki? Bu sorunu elbette çok aradım. Bulduğum tek şey Windows'un destek sitesinde bu sorunun anlatımını okuduktan sonra çözmeye dahi çalışmadığım bir şeydi. Hatırladığım kadarıyla hesabım bir şekilde 18 yaş altı ya da öyle bir şeye atanmıştı. Hiçbir alakası yok iken bana yaş sorulmamış iken böyle bir secenek dahi sorulmamış iken bununla karşılaşmak sinir bozucu geldi. Çözüm yolu ise başka bir hesap açıp o hesabı şu anki hesabıma bağlayıp bu hesabı ebeveyn göstermekti. Biraz üşengecim ve alakasız bir sorun için bununla uğraşmadım. Ayarları kendim öğrenmeye çalıştım. Tasarımda yapmadım. Düz renkleri sevdirtti bu oyun bana birkaç saatliğine.

Bir başka problemim ise ya ben anlayamıyorum ya da oyun anlatmıyor. Meğerse belli bir seviyeye kadar ya da oyunun belli bir yerine gelene kadar arkadaşlarımla Online giremiyormuşum. Ben bunu hiçbir yerde (oyun içinde) görmedim ya da göremedim. Temelinde bu sorunu mevsimlerin hepsini bitirerek ve arka planda Discord 'da ki arkadaşlarım drift atarken ben tek başıma araba sürerek ilerleyerek çözdüm. Keşke ben bir arkadaşıma katılmaya çalıştığım da bana 'Horizon oturumu dolu' ya da 'katılınamadı' gibi şeyler söyleyeceğine direk ilerlemen gerekiyor kardeşim desende bende bunu yapsam değil mi?

Bu temelde büyük ama saçma bir problem sanırım. Sebebini çözemediğimiz bir durum. Input lag. Berke adlı bir arkadaşım GTX 1050 Ti ve i5-3450 işlemci kullanıyor. Bazı oyunlarda ufak bir darboğazı var evet. Ancak bu oyunda ne zaman ki Horizon yaşamına bağlanıp benim ya da Xbox'dan bizimle cross platform oynayan arkadaşıma bağlansa, ınput lag'den arabayı sürmeyi bırak menüye giremez oluyor. Aynı problemi zamanında Rainbow six'de yaşamıştı ama orada ki sorun gerek güncellemelerle gerek hatırlamadığımız farklı şeylerle çözüldü. Bu sorunu reddit'de araştırdığımızda pek çok kişinin bu konudan müzdarip olduğunu gördük ve bazı yazılar 5-6 ay öncesine kadar gidince dedik bir çözüm yolu yok herhalde. Ben kolumu çıkartıp klavyemle denedim sorun yoktu. Ama sonra aklıma babamın kendisine topladığı çok değişik bir sistem olan bilgisayarında denemek geldi bu oyunu. Sistem kısaca FX-9590, R9 295x2 ve AMD Radeon RAM'lere sahipti (sanırım Technopat kanalında incelemesi var ya da bir video'da bahsediyorlar). Bu sistemde anlamadığım bir şekilde single oynarken hiçbir sorun yok. Ama iş horzion yaşamına bağlanınca yani multiplayer'a gecince bende de ınput lag sorunları başladı. Elbette çok azdı ve belki de 5 dakika da bir ufak oluyordu ama oluyordu yani. Bunu arkadaşıma söyledim ve 26 Ocak 2020 tarihinde sabah saat 11'de oyunu sildi.

Ve tabii GTX 1060'lı sistem de başıma gelen ufak tefek dropları sesleri istediğim gibi ayarlayınca seslerin anlık patlamasını ve sonrasında tamamen kesilmesini. Oyunun berbat ötesi araba seslerini, FH3'de olan istediğimiz yere fast travel atma özelliğini map'e ev koyarak onlara para verip oralara gitmemiz gibi sevmediğim ve büyük bir topluluk tarafından kabul görmüş şeyleri yazmaya gerek duymuyorum. Ama en sonunda dönüp bakıp diyorum ki, bu oyun konsoldan PC'ye uyarlanmış bir oyun, daha doğru düzgün grafik ayarı seçeneği bile yok. En azından bizim PC'de alıştığımız şekilde bir ayarı yok. Kabul edilebilir ama kesinlikle oyuna yakışmayan çok fazla şey var. FH3'den sonra bu 4. oyun pek olmamış gibi sanki.

Sevdiğim yanları ise genel olarak güzel bir oyun. Araba çeşitliliği ve bir sürü marka olması muhteşem bir şey kesinlikle. Wheel spin özelliği ile çok kolay para ve araba kazanabiliyorsunuz. Telif hakkı alınmış modifiyeler olması güzel. Örneğin benim liberty walk lamborghini huracan'ım güzel bir araba oldu.
Huracan.png

Genel olarak etkinlik yapısı, oyunda ki içerikler (topgear) gayet güzel şeyler ve oyunu oynanır yapan güzel noktalar.


Hiç dokunmadığım ama önemli bir şey olan ise elbette Fizik'ler. 200 saat assetto Corsa oynamış birisi olarak kesinlikle arcade bir oyun geldi bana. Zorluk ayarlarında direksiyonu simülasyona cevirebiliyorsunuz ama ben PS4 koluyla oynarken arada bir fark hissedemedim. Ucmalı kacmalı, yanlamalı, drag yapmalı ve zorlayıcı olmasın eğlenceli olsun istiyorsanız benim şahsi fikrimce oyununuz Forza Horizon 4.

Finalde son söylemek istediğim şey ise, bu oyunu PC'de oynayacaksanız benim yaptığım gibi fırsat kaçmadan Xbox gamepass alırsanız cok iyi olur. Çünkü bu oyun PC'de ki fiyatını şahsi fikrimce hak etmiyor. Xbox konsolunuz varsa zaten başka bir fiyat alternatifiniz yok diye biliyorum. Konsolu için gayet yerinde bir oyun. Oyunun konsol deneyimini Xbox One s oyun konsolunda kuzenimde deneyimlemiştim (bizimle crossplatform oynayan arkadaşım), konsolda ki oynadığım esnada cidden çok güzel hissettirmişti.

Genel olarak oyunla ilgili söylemek istediklerim ve tavsiyelerim bunlar. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim ve iyi günler dilerim. İyi oyunlar!
 
Ben input lag, kilitli ayar sorunlarını yaşamadım. İndirirken istediğim diski seçmeme izin verdi. Benimde en sinir olduğum sorunlardan biri online girebilmek için baya ilerlemek gerekmesi. Her ne kadar bazı sorunları olsada bana göre direksiyon gerekmeden zevk alınabilecek piyasadaki en iyi yarış oyunu.
 
Ben input lag, kilitli ayar sorunlarını yaşamadım. İndirirken istediğim diski seçmeme izin verdi. Benimde en sinir olduğum sorunlardan biri online girebilmek için baya ilerlemek gerekmesi. Her ne kadar bazı sorunları olsada bana göre direksiyon gerekmeden zevk alınabilecek piyasadaki en iyi yarış oyunu.
Arcade bir oyun çünkü genel olarak.
Çok sıkıcı geldi. Bir şey yok oyunda grafik harici. 80gb'e yazık. Sür sür bi yere kadar.
Kesinlikle katılıyorum
 
Ben hiç oynayamadım sen yine oynayabilmişsin o kadar eziyete rağmen xbox game pass'i aldım iyi güzel hoş, xbox beta'yı win 10 64 bitlik sistemime kurdum ama o nedir hem kendi sitesinde hemde uygulamasında oturum aç dediğim zaman bir tepki alamadım. Ne yaptım ne ettiysem oturum aç diyince uygulamada sayfası tam açılıyor hop hata verir gibi kapanıyor, sitede ise hiçbir şekilde oturum aç seçeneğine tıklayamıyorsun. Direk üyeliği iptal edip, uygulamayıda sildim.
 
Zamanında 240 TL'ye en üst paketi almıştım. İlk zamanlar deli gibi oynadım, sonrasında oynama sürem azalarak devam etti. Hala girip oynuyorum zaman zaman. Toplam oynama süreme baktığım zaman pişmanım diyemem. Sıkıcı subjektif bir kavram, size sıkıcı gelen başkasına gelmeyebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı