Lise 1'deyim ve okulu bırakacağım

Yazını okumadım ama illa okul şart değil, hatta gereksiz bence.
Meslek sahibi olabileceğin bir işe gir paranı herkesten önce kazanmaya bak ne kadar erken başlarsan o kadar erken kendi işini kurarsın yoluna bakarsın.
Bu ülkede okul olmazsa olmaz diye beyinlere işletmişler.
İstediğiniz insan profilini yaratmanın en kolay yolu okuldur.
Birini çocukluktan istediğiniz gibi yetiştirmeye başlarsanız yüksek oranda istediğiniz düşüncede birini yaratmış olursunuz. O yüzden okul baskısı bu kadar var. Birçok gereksiz öğrenci var okulda ve birçok kişiyi de beraberinde uçurumdan düşürüyorlar. Bunu ısrarla yapmalarının nedeni bu, devletlerin politikasıdır bu. Her hükmet yapar bunu ki insanları kontrol altında tutmak için tabi tek yolu bu değil ama okul en etkinliklerinden. Kısacası okul baskısı bundan var ama bilmelisin ki birçok meslek var ve kendini okul dışında geliştirebileceğin çok seçenek var zaten büyük çoğunluk lise ve üniversiteden sonra iş meslek sahibi olup parasını kazanamıyor ya paketi ya da komi oluyor gine o yaşlardan sonra meslek de öğrenmek zor olduğu için böyle yitip gidiliyor. O yüzden sonun böyle olacak iken baştan okuldan ayrılıp bi meslek sahibi olmak çok daha mantıklı tabi okuyup da üst düzey yerlere gelecekleri hariç tutuyorum mühendisler gibi. Herkes kendini az çok bilir bu pozisyonlara gelmeyeceksen direnmenin anlamı yok. Tek seçenek hiçbir zaman yoktur diğer seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Bu hayatta en önemlisi hayatı okumak okul okumak değil. Okul bir araçtır, hedef için fazla büyütmeye gerek yok.
"Eğitim bir kitle imha silahıdır."
 
Merhaba arkadaşlar, cidden hayattan zevk almamaya başladım hayatımın en büyük hatasını yaptım mesleğe giderek okumayı çok istiyorum güzel bir üniversite kazanmayı ama burada ne hocalar derse giriyor? Öğretmeni bir dert, öğrencisi bir dert gerek yaşama hevesim kalmadı durduk yere omuz atan bulaşan aptal kekolar sınıf sınıf değil ahır, sırayı alip yere atıyorlar yer full balgam yani şu an oradaki tiplere o kadar sinirliyim ki birine biçağa takmamak icin zor tuttum kendimi, kavga etsen disipline gideceksin siciline işleyecek boş beyinsizler için. Bende bu sene gitmeme karari aldım derslerim çok iyi ama akıl sağlım için gitmeyeceğim ailemle konuşacağım bu sene gitmeyeceğim işe girip çalışacağım bu sene. İnanin o kadar ağrıma gidiyor ki ortaokulda ki arkadaşlarımın mutlu, olduklarını görünce adamların hepsi mutlu, güzel bir ortamda okuyorlar ben ise bu okul demeye dilim varmıyor 1 senemi çöpe attığıma yanıyorum. Bu meslek lisesi denilen yerin kapısından geçmeyin.
Yapabilirsen Anadolu Lisesine geç.
 
Bence İmam Hatip lisesine geç. Pek iyi sayılmaz ama orada bahsettiğin şahıslardan yok. Tek olumsuz yanı ülkücüler ve ak partililer ile dolu. Solcu isen pek iyi bir fikir olmaz. Bir keresinde Atatürkçülük ile solculuğu aynı zanneden avel topluluğu arkadaşımı kıstırıp dövmeye çalışmışlardı.
 
Şimdi nasıl ne oldu merak ettim.
Hocam şimdi memnun musun dersen? Evet memnunum, işte çalışamadım bazen Ailem bana çok kızıyor "okulu bıraktım" diye ama o anki psikolojim intihara çok meyilliydi psikolojik ilaçlar kullanıyorum, iyi kide bırakmışım pişman değilim seneye tekrar başlamak için can atıyorum evde oturduğum sürece kendimi geliştiriyorum, kitap okuyorum, film izliyorum 9.sınıfın konularına başlayacağım okulların açılmasına son 3-4 ay kala.
 
Hayırlısı olsun hocam. Kendi yeteneklerinizi bulmaya çalışabilirsiniz evde, örneğin programlamayı sevdiğinizi falan fark ederseniz programlama öğrenerek Freelancer iş yapabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı