Hangi şehirde üniversite okumalıyım?

  • Konuyu başlatan 244012
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 3.623
İstanbul. Hele ki mühendislik okuyorsan.

Peki neden?

Havası pis, insanı garip, tıklım tıklım, sıkışık, pahalı mı pahalı...

Ama imkanları da bol. İş olsun, deneyim olsun, etkinlik olsun, seminer olsun.... Yani öğrencilik zamanında çok faydalanacak imkanın olur.
 
Okumak istediğin bölüme göre de değişir ancak genel olarak en iyi imkanlar İstanbul'da yer alıyor.

Ama normal bir bölüm okuyacağım ve orta puanlıyım dersen başka öğrenci dostu denilen şehirlere bakabilirsiniz.
 
Tekirdağ'da yaşadığınızı düşünürsek İstanbul mükemmel olacaktır. Ailenizden uzaklaşma rahatlığını yaşarken ihtiyacınız olduğunda 1,5-2 saatte gidebileceğiniz bir yerde olmaları iyi bir şey bence. Düzgün okul olması düzgün şehir olmasından daha önemli. Bunu unutmayın.
Puanın çok da iyi değilse Kocaeli, Sakarya gibi çok da uzak olmayan yerleri düşünebilirsin.
 
Okumak istediğin bölüm nedir bilmiyoruz o yüzden pek birşey söylemek doğru olmaz fakat en iyi imkanlar tabi ki İstanbul'da.
 
Okumak istediğin bölüme göre de değişir ancak genel olarak en iyi imkanlar İstanbul'da yer alıyor.

Ama normal bir bölüm okuyacağım ve orta puanlıyım dersen başka öğrenci dostu denilen şehirlere bakabilirsiniz.

Öğrenci dostu bir şehir yok. Aileden 500 TL kira alıyorsa öğrenciden 1500 alıyorlar. Yurtlar üniversitelerden uzak da olur genelde otobüs parası vs. Saymakla bitmez. Param var diyorsan büyük şehirler de oku yok diyorsan eve yakın şehirleri yaz otobüs parasını unutma.
 
Tavsiyem Adana. Akdeniz bölgesinin bir zamanlar önemli bir şehri idi Sabancılar çekilmeden önce Sanayi Şehriydi. Öğrenci açısından fiyatlar nedeniyle tercih edilmesini tavsiye ederim şehirin ulaşım problemi yok. Yerlileri kibar insanlar şu anlarda şehrin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen göç ve Suriye'den gelen mülteciler yüzünden demografik yapısı değişse de hala yaşanılabilir bir şehir olduğunu düşünüyorum.
 
Bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum ve evden uzaklaşmak istemiştim.

Bu arada konudan bildirim gelmedi. Kendim girince gördüm.
 
Bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum ve evden uzaklaşmak istemiştim.

Bu arada konudan bildirim gelmedi. Kendim girince gördüm.

Bana sorarsan ev en iyisi temizlik, yemek, kira derdin yok. Bölüme başlayınca başka şehirden gelenlerle arkadaş olursun, evde sıkıldığında onlarda kalırsın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı