Aşk mı sevgi mi?

Bence bir kız güzel değildir. Biz sevdiğimiz için güzel olur o. Arkadaşların dediği gibi yeni biriyle tanışsan ona aşık olmazsın bence. Carpediem anı yaşa. Önünde hangi yol varsa o yoldan git. O seni seviyor sen de onu seviyorsun mis gibi takılın işte, eğlenmene bak.
Ben onu tam olarak sevmiyorum aslında fakat ilerleyen zamanlarda sevebilirmiyim sence ? Ruh halimiz uyuşuyor ama dış görünüş meselesi de konuda dediğim gibi.
 
Ben onu tam olarak sevmiyorum aslında fakat ilerleyen zamanlarda sevebilirmiyim sence ? Ruh halimiz uyuşuyor ama dış görünüş meselesi de konuda dediğim gibi.
Beden güzelliği ya da estetik, çevresel öğretiler neticesinde zihnimizde oluşan bir mevhumdur. İkili ilişkilerde, karşı cinsle olan harici durumlarda pek de önemsenmemektedir. Misal annenin çocuğunu sevmesi, bir arkadaşı sevmek, babanı sevmek vs. vs. gibi örneklerde eğer ortada bir sevgi varsa bu karşılıklı alış-veriş ile alakalıdır. Ve uzun süreli olması da bu sebepledir. Karşı cinsle olan ilişkide tek başına, estetik çekim neticesinde oluşmuş bir birliktelik, güzelliğin geçmesi ya da güzellik algısının değişmesi neticesinde son bulmaya elverişlidir ve son da bulacaktır. Çünkü temeli ihtiras ve ilkel benliktir. Diğer durum olan aklın uyuşması, her koşul için tek başına uzun süreli bir ilişkinin temeli olabilir.
 
Son düzenleme:
Ben onu tam olarak sevmiyorum aslında fakat ilerleyen zamanlarda sevebilirmiyim sence ? Ruh halimiz uyuşuyor ama dış görünüş meselesi de konuda dediğim gibi.
Yani anlayamıyorum. Dış görünüşü, nasıl desem. Şimdi kötü desem neye göre kötü? Ayrıca kötü denmez, zevkler renkler farklıdır denir. Bu sebeple şöyle diyelim. Senin zevkine uymuyor sanırım dış görünüşü.
Anladığım kadarıyla da sırf bu yüzden uzaklaşmak istiyorsun.

Biraz vakit geçirmeyi dener misin kendisiyle? Sadece bir test et. Yanında nasıl hissediyorsun, nasıl davranıyorsun, mutlu oluyor musun? Bunları bir test et. Eğer zaten yanında bu dediklerim oluyorsa dış görünüş faktörünün de gittikçe azaldığını göreceksin. Biraz takıl kendisiyle.
 
Boşu boşuna kızın kalbini kırma dostum belli ki istemiyorsun işte. İleri de aşık olacağım kişi çıkarsa, yok işte her şeyi güzel ama dış görünüşü biraz şey... Diyorsun zaten ilişki başlamadan bitmiş sende. Zorlamanın manası yok.

Konuyu bu kadar büyütmeye de gerek yok. Aşk, meşk işleri güzel işler her insanın yaşaması gereken deneyimler ama gelip geçici bir durum. Her sevgilinle evlenecek değilsin, anın tadını çıkarmaya bak. İstemiyorsan zorlama.
 
Arkadaşlar günlerdir kafamı yoran bir konu hakkında büyüklerime yaşıtlarıma danışmak istedim. Öncelikle bir kız var açılamıyorum mevzusu değil de daha farklı şeyler aslında anlatacaklarım. Şimdi beni seven bir kız var benden hoşlanıyor bana çok fazla değer veriyor ve bu kız tam ruh eşim bundan eminim ve aramızda bir bağ da var aslında fakat benim korkum şu ben şimdi onu sevmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda karşıma birisi çıkarsa ve ben ona aşık olursam korkusu var. O zaman sap gibi yanımdaki kızı bırakamam. Yani geri dönüşü olmayan bir yol gibi geliyor bana ki öyle de bence. Bir yanda hep istediğim kafada ruh halinde birisi bir yanda da aşık olacağım biri çıkarsa korkusu var. Lütfen absürt yorumlar yazmayın. Benim için çok önemli ve ciddi bir konu kafam çok karışık.
28 yaşındayım lise zamanında aklım başımda değildi açıkcası önüme gelenle iş pişirirdim. Lise son zamanı bana çok aşırı değer veren kız varken gidip başkasına aşık olmayı tercih ettim.Aşık olduğum kızla 4 ay beraber olduk ama sonra bitti 3 yıl boyunca o aşk acısını baya derin yaşadım. Aşık olduğum aptal kız bahaneler ile bir süre oyaladı beni daha sonra da evlendi :D Ama o bana değer veren kız tam 6 sene yanımdaydı ne olursa olsun ama ben bir kere o gözle bakmadım bir daha da bakmam sana dedim. Demem o ki seni seven değer vereni tercih et.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı