Kanal Tedavisi Aşamaları Ve Süreç

Hexa Force

Kilopat
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
2.005
Çözümler
9
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3-8100 | RX6600XT Speedster Qick 308 8GB | Kingston Fury Beast 2x8GB RAM | 1TB HDD + 120GB SSD | G102 | B930 | DFGT | H2002P | ACER SWIFT 1 | MSI CREATOR Z17
Cinsiyet
Erkek
Selamlar,
Yarın ilk kanal tedavimi olacağım. Daha önce hiç olmadım ve 2 dişimden olacak. Biraz araştırdım ve dişin içinin alınacağını sonra ise sinirin alınacağını ve dolgu yapılacağını öğrendim. Acır mı konusunda pek sözüm yok ama çocukken çok fazla dişçiden korktum. Mesela en iyisi öğrenci ağzıma iğneyi vurdu ve çekerken ortadan kırdı, upss deyip eliyle çekti...

1. Sorum:
Kanal tedavisi o gün halledilip biter mi?

2. Sorum:
Geçici dolgu yapılıp kontrole gidiliyormuş, benim okulum var ve devamsızlığım son 10 gün okula gitmemezlik yapmak istemiyorum ama bu kontrol süreci ne kadar sürer emin olmam lazım?

3. Sorum:
O gün halledilip bitmedi diyelim en geç kaç güne dişim tedavi edilir?

4. Sorum:
1. dişi yapıp 2. dişide yapıp haftaya ikisine dolgu yapacağım bitecek diyebilir mi?

5. Sorum:
Kaç saat sürer? Ona göre müzik dinlemek için ses bombamı götürsem doktor garipser mi?
 
1. Seans seans işliyor. Bir günde halledilebilecek bir iş değil.
3. Tamamen hekimine bağlı. Ama uzun süreceğini düşünmem.
5. Dikkatini dağıtabilir. Kabul edeceğini zannetmiyorum.
 
İlk gidişinde içini temizleyecek dişin ve ilaç sıkıp geçici dolgu yapıp yollayacak ortalama 1-2 hafta sonra (ilaç etkisini göstersin diye) tekrar gideceksin geçici dolguyu oyup sinirleri temizleyecek tek tek bu kısımın süresi insandan insana değişir kiminin tekte çıkar kiminde tel tel çıkar işçilik ister ve uzun sürer. temizledikten sonra kanal tedavisini uygular dişine göre dolgu yapar kapatır. Tüm bunları yaparken tabi ki hissetmeyeceksin çünkü iğne vurup uyuşturacak.
 
Kanal tedavisi yaptırırken dişin acımaz zaten lokal anestezi uygulanacağı için hissetmezsin. Kullanılan dental enjektörler kolay kırılabilecek malzemeler değillerdir merak etme korkmana gerek yok. Yapılacak olan dişe göre ve çeşitli durumlara göre ya tek seansta bitirilir ya da çok seansta onu hekim kararlaştırır. Geçici dolgu koyduktan sonra tekrar 1-2 hafta sonrasına randevu verip geçiciyi kaldırıp kalıcı ile işleminizi bitirmesi olasıdır. Diğer sorulara cevap vermem için hangi dişlere kanal yapılacağını bilmem lazım :D dişten dişe değişiyor kanal tedavisinin uzunluğu.
 
Korkutmak istemem ama içini aldıktan sonra o kadar ağıryor ki anlatamam her gün dişimi fırçalıyorum o acıdan sonra. Bide üstüne deli kadın öyle bir bastırıyorki can çekişiyorum resmen ağzımda bir sürü malzeme olduğu için konuşamıyorum da. İnliyorum içerde bana mısın demiyor daha da bastırıyor neyseki geçti 1 yıl oldu kanal tedavi olalı.
 
5. Müzik dinleyemezsin, yarı steril bir ortam var, ayrıca aletler kısmen gürültülü, emin ol bu işlemler yapılırken diş hekiminin dikkatini dağıtmak istemezsin.
1-4. Bunu diş hekimin bilir. Herkesin dişi aynı durumda değil, yapılacak işlemler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
 
Korkutmak istemem ama içini aldıktan sonra o kadar ağıryor ki anlatamam her gün dişimi fırçalıyorum o acıdan sonra. Bide üstüne deli kadın öyle bir bastırıyorki can çekişiyorum resmen ağzımda bir sürü malzeme olduğu için konuşamıyorum da. İnliyorum içerde bana mısın demiyor daha da bastırıyor neyseki geçti 1 yıl oldu kanal tedavi olalı.
Korkutmak istemem demişsiniz, ben bile korktum.
 
Şimdi şöyle söyleyeyim ben 4 dişimden olduğum için baya bir bilgiliyim. İlk önce iğne vuruyorlar 2 tane 5-10 dk sonra doktor başlıyor oymaya eğer ağrı hissedersen söyle doktora jel sürerler o hemen uyuşturuyor ama hiç acımıyor dersem yalan olur. Oyarken hissediyorsun yani az da olsa. İşlemlerden sonra 1 hafta boyunca sızlama olabilir yani bu normal.
 
Şimdi 2 dişim olacak bu 2 dişi aynı anda yapsa yani önce sağ sonra sol diye gitse daha kısa sürer mesela ikisi için 2 seans desen 4 seansta bitecek işi 2 seansta bitirir böyle bir şey mümkün mü?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı