Nasıl Olsa Bir Gün Ölmeyecek miyiz?

NobodyAnymore

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2017
Mesajlar
2.103
Makaleler
1
Çözümler
4
Alkol, sigara, fast food tüketip 'Nasıl olsa bir gün ölmeyecek miyiz moruk bırak en azından tadını çıkaralım' kafasında yaşayan insanlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
 
Bugün yakın bir arkadaşım babası vefat etti akciğer kanseriydi, şöyle bir kendimi sorguladım ve sigarayı bırakmaya karar verdim. Sistem şöyle yorarsan vücudu dinlendirmen gerekiyor. Sağlıksız besleniyorsan spor yapman gerekiyor. Öyle düşünen arkadaşlar ileride anlayacaklar.
 
Kimsenin nasıl yaşadığına karışamayız, nasıl ister ise öyle yaşar. Ben de "kafasında yaşayan" bir insanım, hayat felsefem hep "hızlı yaşa, genç öl." olmuştur. Yaşlanıp başka insanlara muhtaç olacağıma hızlı yaşar genç ölürüm. Bu yüzden de profil resmim "The Professor" yerine "Berlin".
 
Sigara hiç kullanmadım. Alkol çok nadir, özel günlerde arkadaş ortamında belki. Zararlı alışkanlıklarım yok. Aksine sağlam beslenip spor yapıyorum. Eski çelimsiz halimle şu anki halimi karşılaştırınca 50 tane fark sayabilirim. Günün sonunda herkesin gideceği yer toprak altı ancak oraya nasıl gideceğin de önemli.

Bak mesela benim babam 30 yıldır sigara içiyor, 10 kat çıkınca nefes nefese kalıyor. Ben sigara kullanmayan biri olarak ise sadece gülüyorum. Vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız o da size iyi bakar. Bu tarz bahane söyleyenler yaptıkları yanlışların farkındalar ama işlerine gelmiyor.
 
Herkesin kendi seçimi ama sağlığını hiçe sayıp bu şekilde umursamaz yaşamak pek mantıklı değil. Zaten ölmeyecek miyiz deyip olaya bakarsak hayatın bir anlamı olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı