Memeler ve Göğüsler: Erkekler, Dişilerin Memelerini Neden Sever?

Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
14.391
Makaleler
2
Çözümler
17
Yer
İzmir
Beklenmedik gelecek olsa da, başlıktaki soru yıllardır bilim insanlarının kafalarında soru işaretlerine neden olan bir sorudur. Bilim böyledir, aşina olduğumuz ama cevaplanmamış birçok gizem perdesinin peşinde koşar. Çünkü aşinalıktan kaynaklanan duyarsızlık, birçok kıymetli gerçeği gözümüzün önünde olmalarına rağmen kaçırmamıza neden olabilir.

Bilim, buna engel olan müthiş bir araçtır. Soru her ne kadar kolay geliyor olsa da, bir türlü aydınlatılamamıştır. Sahi, heteroseksüel erkekler neden dişilerin göğüs bölgesinde bulunan yağlı bir doku parçasına bu kadar kafayı takmış durumdalar? Bilim insanlarının bu konuda yeni bir teorisi var.


Birbirine Karıştırılan Terimler: Meme ve Göğüs

Önce terimleri temizleyelim: her ne kadar tuhaf bir şekilde "kibar" olduğu iddia ediliyorsa da "göğüs" ile "meme" aynı şeyler değildir. Eş anlamlı olarak kullanılmaları bilimsel olarak hatalıdır. Örneğin "göğüs kanseri" diye bir kanser türü yoktur (eğer göğüsteki deri kanseri kastedilmiyorsa). Yaygın olarak bilinen o kanser türünün adı "meme kanseri"dir. Göğüs, bilimsel adıyla "toraks" (thorax) olarak bilinir. Hayvanlar Alemi içerisindeki sayısız hayvanın, dolayısıyla insanın da, boynu ile karnı arasındaki bölgeye işaret eder. Türüne bağlı olarak göğüs bölgesinde, vücudun içinde ve dışında çok sayıda yapı ve organ bulunabilir: kalp, akciğerler, göğüs kafesi, "meme" de, Memeli Hayvanlar Sınıfı'nda bulunan bu yapılardan biridir.

Çoğunda öyle olsa da, her memeli hayvanın memeleri göğsünde bulunmak zorunda değildir; ancak bu sınıf içerisindeki insan (Homo sapiens) türünün hem dişilerinde, hem de erkeklerinde meme, göğüste bulunur. Meme, özellikle Primatlar Takımı'nda (dolayısıyla insanlarda) göğüste bulunan, dişilerde süt bezlerini barındıran, erkeklerde ise evrimsel süreç dolayısıyla neredeyse tamamen körelmiş bir organdır. Konunun anlaşılması için bunun netleştirilmesi gerekmektedir. Şimdi ana konumuza dönelim:

Erkekler neden memeleri sever?

Devamı(Kaynak);

asda.jpg
 
Hayır bu teknoloji forumu değil mi? Üyeler arasında küçükler falan da var. Çok meraklıysanız böyle konulara başka forumlar var bu konulara musait. Gidin orada açın konunuzu.
Ne var bunda? İnsanlara ait bir organ değil mi? Üstelik bu forum sadece teknoloji forumu değil, Alternatif Hayat bölümünde açılmış olan bir konu bu.
 
Hayır bu teknoloji forumu değil mi? Üyeler arasında küçükler falan da var. Çok meraklıysanız böyle konulara başka forumlar var bu konulara müsait. Gidin orada açın konunuzu.
Eninde sonunda meme görecekler bir şekilde.
 
Siteden alıp kopyalamışsınız yarısını, bari diğer yarısını da kopyalasaydınız da siteye tıklanma kastırmaya çalışmamış olurdunuz.
Ben de öyle düşündüm. Kurallarda alakalı bir şey göremedim. Başka siteden alıp kaynak koymuş. Bu geçiyor sadece kurallarda. Belki de ben fark edemedim.
 

Geri
Yukarı