Çin'in Dünyadan Gizlediği 5. Nesil Stealth (Hayalet) Uçakları

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 173
  • Görüntüleme 11B
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.494
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Sanırım havacılık kategorisinde hiç Çin havacılığına dair bir konu açmamıştım. Hem can sıkıntısı için hem bu konuları merak eden arkadaşlar hem de biraz batı teknolojilerinden uzaklaşmak amacıyla böyle bir konu açayım dedim.

Çin'in elinde 2 adet uçak var. Biri J-20 diğeri J-31.

J-20:

İlk başladıkları çalışma bu. 90'lı yıllarda başlayan projeyi 2011 yılında resmiyete dökerek 2016 yılında da uçağın varlığını gerçek anlamda kabul ediyorlar. Bu uçağın çok fazla sırları olduğunu düşünüyorum. Çinliler biraz ketumdur, dışarıya bilgi sızdırmaktan çok hoşlanmazlar Amerikalılar gibi. Bu sebeple bu adamların mühendisliklerini araştırmak zor olabiliyor.

Sovyetler, ABD'lilerin yeni bir hayalet uçak üzerinde çalıştığını öğrenince Mikoyan Gurevich'dan bir uçak geliştirmesini istiyor. Firma bir prototip çıkarıyor ancak 90'ların sonuna doğru Sovyetler dağılınca ekonomik sorunlar yüzünden proje rafa kaldırılıyor. Ardından Mikoyan Gurevich şirketi de büyük ekonomik sıkıntılar çekiyor ve bundan yararlanan Çinliler firmanın ürettiği prototipten, düşündüğü mühendise kadar marka haklarını satın alıyor.

Çin aldığı bu bilgilerle J-20'yi geliştirmeye başlıyor. Bir süre sonra 2 uçağın çok fazla benzemesi dolayısıyla dedikodular çıkıyor anca hem şirket hem de Çin bu dedikoduları kabul etmiyor. 2 uçağın benzerliğini görebilirsiniz. Sağdaki J-20:

333333.png


Çinliler J-20'yi sadece kendileri için kullanmayı ve Pasifik Okyanusu üzerinde değerlendirmeyi düşünüyor. Olası bir ABD tehditi ve savaşına karşın böyle bir hamleleri olacak ellerinde.

J-20 Teknik Özellikleri:

2100 km/h'ye ulaşabiliyor.
A/B'siz süpersonik hızlara ulaşabiliyor.
Gövde üzerinde 3 adet istasyonu var. Orta gövdede 6 füze taşıyabilirken hava alıklarının yanındaki 2 istasyonda da kısa menzilli havadan - havaya füze bulundurabiliyor.
Kızılötesi tarayıcılara sahip.
F-35'den de bildiğimiz gibi 360 derecelik görüş yeteneğini pilotlara sunabiliyor.

Uçağın amacı uzun menzilli hava - hava görevlerinde kullanılmasıdır. Kızılötesi tarayıcılar burada da avantaj yaratabiliyor. Örnek vermek gerekirse bir uçağı 300-400 km'den tespit edip, vurup, kaçması bu uçaktan istenecektir. İt dalaşına girmesi çok muhtemel olmayacaktır.

Ruslar'dan AL-41F motoru için anlaşamadıktan sonra AL-31F'ler için anlaşmışlar ancak bu Çinlileri kesmeyince bu uçak için aldıkları motorları geliştirerek daha iyi motorlar kullanacaklar.

imagesvc.timeincapp.com.jpg


J-31:

J-31, F-35'den esinlenerek yapılan bir uçak. Hatta Pentagon bir ara Çinlilerin F-35 projesindeki bilgileri casusluk yoluyla çaldıkları ve bu uçakta kullandıklarını iddia etmişti. J-31'ler F-35'e zaten görünüş olarak çok benziyor ve 2 yıl gibi bir sürede çıkması da bu ihtimalleri arttırıyor. 2 yılda 5. nesil bir uçak yapmak, bilemiyorum. Fark olarak çift motor kullanacak ve dikey iniş, kalkış desteği sunmayacak.

Çinlilerin buna ihtiyacı çok çünkü uçak gemilerinde rampalı tasarımı kullanıyorlar. Kanatları katlanabilir hale getirerek uçak gemilerinde kullanabilecekler. 4 adet havadan havaya, 2 adet havadan yere ya da havadan havaya füze taşıyabiliyor. Bu uçağı dış ülkelere satmayı düşünüyorlar.

Üstteki J-31, alttaki F-35:

f354.png


Kısacası Çinliler hem Ruslar'dan hem de Batı'dan bir şeyler alarak ortaya karışık bir şeyler çıkardı. ABD'liler için F-22 ne ise şu an onlar için de J-20 o. İlerleyen tarihlerde bu uçakların verimliliğini daha iyi göreceğiz.

Not: Ayhan Abinin videosundan bol bol kopya çektim zira lanet Çinliler'in mühendisliklerine ulaşmak çok zor :D
 
Son düzenleme:
J20 Mikoyan Project 1.44'ün kopyası iken J31 ise F35A modelinin kopyasıdır.
Heriflerde hiç cibiliyet de yok resmen Ctrl C+Ctrl V yapıyorlar.
Bunların P12 diye uçak füzeleri onlarda Rus R77'nin kopyası.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Valla kopya mopya, adamlar kendi yerli uçağını üretip kullanıyor mu ben ona bakarım. Biz sanki Hürkuş’u kendimiz mi tasarlayıp yarattık:) Güney Koreli KT-1 ve Amerikan T-6 Texan-2 kırması bir uçak sonuçta:)
 
Valla kopya mopya, adamlar kendi yerli uçağını üretip kullanıyor mu ben ona bakarım. Biz sanki Hürkuş’u kendimiz mi tasarlayıp yarattık:) Güney Koreli KT-1 ve Amerikan T-6 Texan-2 kırması bir uçak sonuçta:)
O uçakların da hepsi Tucano ,P41 ve İlyushin IL 2'ye dayanıyor zaten askeri endüstride sıfırdan bir tasarım yapmak her zaman daha zor iken kendini kanıtlamış bir tasarımla yola devam etmek her zaman daha iyidir.
Mesela F16 ve Mig 21 karışımı olan Pakistan'ın JF 17'sinden 150 adet üretilmiştir oysa sıfır bir tasarım olan Hindistan'in Tejas'ı ancak 15 tane üretilebilmiştir. Ayrıca JF 17'nin ihracat başarılarını da gözardı edemeyiz.
 
J-20 BF4'te az sürmedik. (Aslında süremiyordum da neyse :p) Çinliler son çeyrek yüzyılda her konuda büyük sıçrama yaptılar, bunlar ABD gibi süper güç olursa bizi kelepçeleyip köle yapar söyleyeyim.:D
 
@painkiller Olay kopyadan ziyade çalmak aslında. Siber suç ve casusluk yaptıkları kanıtlamasa da çok kuvvetli bir iddia. ABD gerek F22'de gerek de F35'de yıllarca calisti. Bu adamlar 2 yılda 5. Nesil savaş uçağı bitirdi. Böyle bir olay yok yani :)

Ayrıca Lockheed bu casusluk sonucunda bazı şeyleri 0'dan yaptığını ve hem maddi hem de manevi zararlara girdiğini söylemişti. Bu da tabii ki bizim ulkemize bile yansıdı zira projede biz de vardık.

Ama nasili geçip sonuca bakarsak adamlar Rusya'nin da yardımıyla yapmışlar bir seyler.
 
Bilgi casusluğu, kopya, çalıntı fark etmez. Sonuçta adamlar bir şekilde "know how" kısmını hızlıca halledip kendi endüstrilerinde kullanıp dışa bağımlılığı ortadan kaldırmış. Hangisi daha iyi? Bizim gibi bir uçak satın alabilmek için ABD amcasının ağzından çıkacak lafa bakmak mı yoksa Çin gibi bir şekilde tüm bürokratik yollardan sıyrılıp 25 yılda kendi başının çaresine bakacak konuma gelmek mi?

Kendi düştüğümüz duruma bakıyorum; yıllarca proje için emek verip geliştirmesinde destek olduk, milyarlarca $ para harcadık üstüne bu kadar emeğimiz olan uçakları satın almak için ekstra para verdik. Sonuç? Bizim düştüğümüz rezilliğe başka hangi ülke düştü şu ana kadar? Resmen mahalle abisi tarafından zaten oyunda olduğumuz mahalle maçından ensemize tokat yapıştırılıp kovulduk. Örnek gerçek bir olaydan alınmıştır ama intikamı çoktan alındı. :D
 
Son düzenleme:
Bunu diğer mesajlarımda demedim, burada söyleyeyim. Şimdi direkt olarak 2 yılda 5. nesil savaş uçağı üreten bir ülkeden ve ürettiğinden bahsetseydik bazıları ''ya bu ABD, Avrupa aptal mı kaç tane ülkeyle kaç yıldır 1 F-35 çıkaramadılar'' kesinlikle derdi. Yazılı olmasa bile içinden geçirirdi elbet birileri. Bu sebeple işin arka yüzüne de değinmek gerek. İsterse uzaylılardan ödünç alsın, benim çok umurumda değil nasıl olduğu.

Bir de Çinliler motor ve gövde konusunda yani malzeme endüstrisi bakımından ABD ve Rusya kadar gelişmiş değil. J-31 testinde Ruslar'ın Mig'lerde kullandığı motorlar vardı ki motorlar bildiğin siyah duman atıyordu :D Çinliler bundan vazgeçip bu motoru geliştirip uçağa uyarlamak için koyuldular. Özellikle gövdenin stealth'a etkisini ve motorların performansını çok merak ediyorum.

Bir de Avrupa menşeili bazı uçaklardan farkı yok şu anda. Her şey kağıt üstünde. Bu aletlerin + ve -'leri gerçek bir çarpışma ortamında yoğun şekilde kullanıldıktan sonra çıkar. ABD'liler bu konuda her zaman avantajlıdır. Her zaman önünüze ''bu uçak, şu uçağın karşısında durdu, şu kadar hava çarpışmasına girdi, şu kadar kill aldı bu kadar loss oldu'' gibi veriler serebilir.
Valla kopya mopya, adamlar kendi yerli uçağını üretip kullanıyor mu ben ona bakarım. Biz sanki Hürkuş’u kendimiz mi tasarlayıp yarattık:) Güney Koreli KT-1 ve Amerikan T-6 Texan-2 kırması bir uçak sonuçta:)
Bugün yapılan tüm stealth'lar F-22'ye göre yapılıyor. Hatta stealth demeyeyim, stealth olmayan uçaklar dahi F-22 tasarımını benimsiyor. Rus'u, Çinlisi, Avrupalısı, Amerikalısı fark etmiyor, hepsi. Bu yüzden F-22 ata kabul ediliyor.

Kimse tutmuş bir tasarım ve model varken sıfırdan maliyet ve zaman yemez.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı