Vidyozone dolandırıcılık

EcoLine

Kilopat
Katılım
19 Nisan 2017
Mesajlar
170
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar "Sifre **** Vidyozone servis abonelik vergiler dahil aylik 56TL. Bakiye bulunmuyorsa borclandirilir. Satinalma sozlesmesi http://vftr.co/pmpcontent MH:542 B003"
MP3 dönüştürebileceğim siteye girdim ve bir şarkı dönüştürdüm. Hızlıca bir sayfa açıldı klasik reklamdır deyip kapadım direkt. Yukarıda belirttiğim mesaj geldi sonrasında hattım mobil ödemeye kapalı şifreyi de giriş yapmadım operatörümün müşteri hizmetlerine bağlanamiyorum. Ne yapmam gerekiyor, bir ücret yansıyacak mi?
 
Hangi operatörü kullanıyorsan müşteri hizmetlerini arayarak bu durumu bildir, herhangi bir aboneliğin varsa buna bakıp iptal edilebiliyorsa iptal edebilirler.

Müşteri hizmetlerine bağlanmıyor isen bayiye gidip bildir.

 
Maalesef bazı web siteleri JavaScript ile sizi bazı servislere üye edebiliyorlar mobil ödeme açıksa.

Siz onaylıyorum butonuna bastığınızda bir servise abone oluyorsunuz ve faturanıza yansıyor.



Buna dolandırıcılık da diyemeyiz aslında sadece yanıltma var. Neticede kullanıcı onaylıyorum butonuna kendisi basıyor ve alttaki küçük yazıları okumuyor.

Birkaç yerde BTK şikayet edip durumu bildirdiğiniz takdirde iade aldığınızda dair şeyler yazıyor.

Ama mobil ödeme kapalıyken bunun olması imkansız diye biliyorum.
 
Hocam bu abonelik başlatabilmek için gönderilen bir SMS'dir. Çalışırken günde onlarca bu mesajlardan alıyorum. Merak etmeyin ücret yansımaz.
 
İyi günler bugün aynı şekilde bana da bir mesaj geldi ben de kesinlikle hiçbir yere şifre falan girmedim Vodafone'a ulaşmaya çalışıyorum ama henüz ulaşamadım siz nasıl bir sonuç aldınız acaba teşekkür ederim @EcoLine @Pwieh.
 
İyi günler bugün aynı şekilde bana da bir mesaj geldi ben de kesinlikle hiçbir yere şifre falan girmedim Vodafone'a ulaşmaya çalışıyorum ama henüz ulaşamadım siz nasıl bir sonuç aldınız acaba teşekkür ederim @EcoLine @Pwieh.
Hocam ben bizzat müşteri temsilcisi olarak çalıştım. Bu tarz videolar abonelik başlatabilmek için gönderilen SMS'lerdir. 1000'e yakın çağrı aldım 998'nde abonelik yokdu. Yine de arayıp sormanız daha iyi olacaktır.
 
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim . Mesajı aldım fakat şifreyi kesinlikle kullanmadım zannetmiyorum o nedenle . Nereyi aramalıyom 542 nin ücretli olduğunu duydum Teşekkürler @Pwieh
 
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Mesajı aldım fakat şifreyi kesinlikle kullanmadım zannetmiyorum o nedenle. Nereyi aramalıyım? 542'nin ücretli olduğunu duydum. Teşekkürler. @Pwieh
Evet 542 ücretli ve ne yazık ki ücretsiz bir şekilde MH'lerine ulaşabileceğiniz bir yol bulunmuyor. 542'i arayarak Müşteri Temsilcisine ulaşabilirsiniz.
 
Aslında içimi rahatlattınız teşekkür ediyorum . Yani bu mesajdan alınan şifre kullanılmadıktan sonra bi ücret kesilmez sanırım twitterda da buna yönelik paylaşımları var vodafone un . Tekrardan teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı