Satürn'ün uydusu Titan

Bu şekilde fotoğrafı çekilebilecek gayzerler varsa hareketlilik baya büyük olmalı aynen:) Enceladus'ta çekilmişti sanırım bunlar. Buz püsküren volkan bacaları.

Eki Görüntüle 531177
Buralardan iyi elektrik çıkar, yazalım bunları işe yarar... :D

İlerde yerleşiriz falan, enerji sektörüyle zenginleşiriz kesin... :D
 
Bir kitapta okumuştum Samanyolu galaksisinde çıkmamız bile ışık hızında gitsek bile 100 bin yılda ancak kendi galaksimizin dışına çıkıyoruz, hatta bazıları 200 bin yıl bile diyor. Evrenin büyüklüğü korkunç, önemsiz varlıklarız ama bunun bilincinde değiliz. Her şey bizim için yaratıldı kafasındayız maalesef. Işık hızına çıksak bile araçlar bu hızlarda ne kadar dayanır belli değil, insanlı yolculuk yapılacağını sanmıyorum bu hızlarda.
Aslında bu insanların ne kadar bencil olduğunun kanıtıdır.
Bir düşünürün dediği gibi. "İnsanoğlu mikroskobu bularak ne kadar büyük olduğunu, teleskobu bularak ne kadar küçük olduğunu gördü."
Evren o kadar büyük ki bir yerlerde 2 ırkın savaşıyor halde oluşu bile olabilir. Fakat bizi bulmuş değillerdir. Düşünsenize uzaylılar bizi buluyor. Kendi içimizde savaşıyoruz. Uzaylılar halimize güler. Belki de savaşların bitişi uzaylılarla karşılaşana kadardır. Dış tehditler "insan ırkı" olarak bizleri birlik yapacak.
 
Listeye ekleyebiliriz onu da demek ki.
Aynen abi, konusu da açayım ilgi çekici çünkü. Europa, Titan ve Enceladus.

Umarım bu keşifleri biz görebiliriz.
Keşke.

ÖSS'de astronotluk olsaydı da yazsaydık keşke.
O zamanlar bu konular ilgimi çekmiyordu, üniversiteyi bitirdim bu konular ilgimi çekmeye başladı, keşke okuduğum bölümü okumasaydım diyorum, hiç sevemedim kendi bölümümü çünkü.

Şaka bir yana sadece Carl Sagan'ı bile dinlemek başlı başına bir şans bence.
Benimde en sevdiğim adam Carl Sagan kesinlikle, artık hayatta değil ama kitapları, misyonu saygı duyulması gereken bir isim. Celal Şengör pek sevmez, o açıklaması benim hoşuma gitmedi. Tanju Taylan hoca da EA canlı yayına konuk olmuştu, o da bir Carl Sagan hayranıydı.
 
O zamanlar bu konular ilgimi çekmiyordu, üniversiteyi bitirdim bu konular ilgimi çekmeye başladı, keşke okuduğum bölümü okumasaydım diyorum, hiç sevemedim kendi bölümümü çünkü.
Senin bölüm neydi?
Benimde en sevdiğim adam Carl Sagan kesinlikle, artık hayatta değil ama kitapları, misyonu saygı duyulması gereken bir isim.
Güncellenmiş Cosmos belgeselini bile izlemek keyif vermişti açıkçası. Hani derler ya çağının ötesinde biriydi diye. Tam uyuyor bence:)
 
İnsanoğlu mikroskobu bularak ne kadar büyük olduğunu, teleskobu bularak ne kadar küçük olduğunu gördü."
Muazzam bir söz hakikaten, Manyl Hall'ın sözü müydü bu?
 
Senin bölüm neydi?
Tarih abi. Ben sözelciyim matematikten dolayı, sözel derslerinden de Coğrafya'ya merakım vardı, hala da Coğrafya'yı Tarih'ten daha fazla seviyorum, daha fazla hakimim. Aile baskısı yüzünden mecburiyetten okumak zorunda kaldım açıkçası, severek okuduğum bir bölüm değildi. Üniversite ortamında arkadaşlar yüzünden çok güzeldi, o yüzden bırakamadım. Hiç uzaktan üniversite bölümleri okumakta aklıma gelmedi, aslında daha doğrusu böyle bir şey olduğunu bilmiyordum o zamanlar. ÖSS sınav sistemlerine o kadar uzağım ki bu basit şeyleri bile bilmediğim zamanlar vardı.
 
@BERWAR eh o dönemler herkes mecburiyetten gidiyordu bir yerlere malum. Ama şu an uzaktan da olsa ikinci üniversite programları da olsa deneyebilirsin istersen. Tabii zamanın varsa. Donanımlı adamsın yani yapamayacağın şey değil bence.
 
Titan, ay dışında insanoğlunun indiği 2. uydu diye biliyorum. Yanardağları, sıvı metandan oluşan göl ve nehirleri, rüzgarları, yağmurları, mevsim değişiklikleriyle uydudan çok bir gezegeni andırıyor. Aşırı soğuk oluşu nedeniyle de kimyasal süreçler oldukça yavaş gelişiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı