Bu Maskeye Neden Gerizekalı Turnusolü Deniyor?

Yani böyle bir dönemde malum ıslak mendille bile insanlar maske yapmaya çalışıyor. Bir çaba ile bunu kullanmaya muhtaç kalanlara gerizekalı etiketi yapıştırmak pek doğru gelmedi bana. Evet koruması düşüktür, adidir, uygunsuz şartta üretilmiştir falan ama başka imkanı olmayıp kullanana gerizekalı muamelesi yapılmasını biraz ağır buldum açıkçası.

Şahsi fikrim tabii tıbbi bir gerekçesi veya tavsiyesi olamaz mutlaka.
 
Aşağıdaki görseli koyup gerizekalı turnusolü yazıyor millet ama sebebi ne? Fenomenlerden biri yine bir şey mi yaptı acaba diye düşündüm. Cidden yani maskeyle neden böyle bir şey bağdaştırıldı?

Eki Görüntüle 535834

Virüs bitmeden önce süs yara saklama ve soğuktan korunma için kullanan çoktu belki ondandır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs bitmeden önce süs yara saklama ve soğuktan korunma için kullanan çoktu belki ondandır.
Süs veya şekil görünsün diyeyse tamam anlarım ama biraz tuhaf geldi bana bayağı.
 
Merak ediyorum bu gaz maskeleri virüsten koruyor mu?
Tam olarak koruduğunu söyleyemeyiz. Siperlik bence karşıdan gelebilecek herhangi bir bakteriyi engelleyebilir. Ek olarak maskeler korumaktan daha çok virüs kapmaya da sebep olabilir, zira maskeleri düzgün takamayanlar veya ellemememesi gereken yerleri elleyebiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tabii ki de gerizekalı diyemeyiz, niye diyelim ki?
Maalesef sosyal medyada bir bu görseli bir de bunu kullanırken resmi çekilmiş insanları koyup “gerizekalı turnusolü” yazıyorlar. Yani böyle bir şey yanlış bence. İnsanlar tülbent sarıyor yokluktan yani bu maske mi dert oldu anlamadım açıkçası.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı