İnternet hız düşüklüğü

RakunAMD

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2019
Mesajlar
93
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarımcı
Herkese merhaba TürkNet kullanıyorum ve paketim 16 Mbps ADSL kullanıyorum. Altyapım VDSL destekliyor fakat sürekli boş port yok diyerek VDSL'e geçmemi engelliyorlar.
Sorunum şu benim 16Mbps'e yakın bir hız almam gerekirken sürekli 1.2 Mbps alıyorum acaba bunun sorunu nedir?
Açtığım destek kaydı sonucunda bana tesisatınızda bir problem var sizin çözmeniz gerekiyor isterseniz 90 TL karşılığı biz çözebiliriz dendi bende hayır dedim.
Kablom eski bir kablo ek var üzerinde direkt ankastreden modeme geliyor arada bir splinter vb. cihaz yok kablo eki ise şöyle kablo eve kadar CAT5e fakat eve gelince telefon kablosu ile ek yapılmış dururmda acaba sorun kabloda mı?
Modem bilglileri:

Ekran Görüntüsü (34).png


Bu sorun kablodan mıdır bir CAT6 kablo ile değiştirmeme gerek var mıdır ya da ankastrede mi sorun var şöyle düşünüyorum ankastrede sorun olsaydı eğer internet hiç gelmezdi bu düşüncem doğru mudur?

Not:Bu sorun sürekli vardı bu olaylardan önce de.

Az önce yapmış olduğum hız testi:
Ekran Görüntüsü (35).png


Sizden yardım talep ediyorum.
 
Son düzenleme:
Kablo değişikliği yapıldığı için kaynaklanabilir. Bende türknet kullanıcısıyım. Fakat aynı sorun bendede var. Wi-fi olarak kullanınca internet çok düşük hız veriyor. Fakat ethernet bağlantıya geçince sorun düzeliyor.
 
Benim de gece yarısı böyleydi sabaha düzelmişti. Buna benzer birkaç konu daha gördüm. Telekom'un hızları yükseltmesiyle ortak altyapıyı kullanan İSS'lerde sallantı oldu sanırım. Umarım düzeltirler.

Hocam ama bu sizde 2 gündür var bende sürekli var.

O zaman dedikleri gibi teknik eleman çağırıp yaptırmanız gerek. Ya tanıdık birisiyle ya da TürkNet aracılığıyla.
 
Arkadaşlar herkez 1-2 günlük sorunlarını dile getirmiş benim bu sorunum türknete geçtiğimden beri var yaklaşık 3 ay sizce bu sorun kablodan mı müşteri hizmetleri ev tesisatında bir problem var dedi ankasterden olsa internet hiç gelmez die düşünürom sizce kablo değiştirsem bu hat problemleri db'ler düzelir mi ?
 
Saçma gelebilir ama Modeme reset atıp yeniden test yapın ve sonuçlarını atın.
Bazen modem sürekli açık kaldığında böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Şuan kardeşimlerdeyim (Normalde ayrı olarak oturuyordum. Karantinadan dolayı çıkamıyoruz malum. ) 16 Mbps var aşağıda ki hızları alıyorum:
Modeme reset atıp bir daha deneyin.
 
Yeni bir hat çeken arkadaşta da böyle bir sorun vardı modeme reset attı sorunu çözüldü. Öncelikli tavsiyem gece olmasını beklemeniz. Şu anda ülkedeki durum belli olduğu için aşırı bir yığılma var. Gece yapın bir de hız testini. Sorun devam derse kablolarınızın çok kötü olduğunu söylediğize göre büyük ihtimal kablolarda sıkıntı vardır. Alacağınız cat5 veya cat6 kablo ile tesisatı yenileyebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı