lezp virüsü

iremsu

Centipat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba arkadaşlar, Acer Aspire 5920 laptop kullanıyorum. Yaklaşık iki gün öncesinde oyun indirirken bilgisayarıma virüs bulaştığını fark ettim ve anında internetimi kapattım. İnternetimi kapatmadan hemen önce üç beş tane program indirdi. Onları kaldırmayı denedim lakin açık olmamasına rağmen çalışıyor hatası verdi kaldıramadım. Görev yöneticisini açmayı denediğimde ise devre dışı bırakılmıştı. Etkinleştirdim tekrar. İşlemleri kaldırdım ve işlemler kalkınca programlar da kalktı. Sonrasında sistem geri yükleme yaptım ve hız olarak normale döndü. Yeniden başlatma ardından kendi kendine Avast Antivirüs indirdi. Lakin bu da bana pek güvenli gelmedi ve kaldırdım. Dosyalarım bozuldu ve "doc" dosyaları "lezp" dosyası oldu. C ve D disklerinde ise README_ ADINDA bir not defteri buldum ve dosyalarımın belirli bir dolar karşılığında düzeltilip verilebileceği yazıyordu. Bilgisayarım şu an normal hızında çalışıyor lakin virüs var mı yok mu bilmiyorum. Ayrıca yeni oluşturduğum dosyalar yine bozulur mu diye de düşünüyorum. Çaresi format mı olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli bilgileriniz yoksa, temiz format atabilirsiniz.
Windows7 home basic 32bit kullanıyorum takdir edersiniz ki eski bir laptop 1GB ram ile ancak kaldırıyor. Kendim format atabilir miyim ? Daha önce denemedim.
Fidye virüsüyle karşı karşıyasınız. Temiz format en etkili yöntemdir. Geçmiş olsun.
Peki yeni oluşturacağım dosyalar bu virüsten etkilenir mi?
 
Evet, videolar yardımıyla atabilirsiniz. Format attıktan sonra antivirüs kurun diyeceğim ama, sisteminizi çok zorlar. Ve ek olarak Microsoft, Windows 7'ye verdiği güvenlik güncellemelerini kesti. Format atabilirseniz, lütfen bir daha korsan oyun indirmeyin. Bunun gibi sonuçlara yol açabiliyor.
 
Windows7 home basic 32bit kullanıyorum takdir edersiniz ki eski bir laptop 1GB ram ile ancak kaldırıyor. Kendim format atabilir miyim ? Daha önce denemedim.

Peki yeni oluşturacağım dosyalar bu virüsten etkilenir mi?


Kurulumda bu kaynaktan yardım alabilirsiniz, eski win sürümleri için aynı yöntemler geçerli.
Yeni oluşturulan dosyalar virüsten etkilenebilir, alabildiğiniz yedekleri alıp format atın. En az Windows 8.1 yükleyin, win7 güvenlik desteğini kesti.
 
Fidye virüsü. Çevrimdışı şifreli olarak çözümü mevcut, inceleyebilirsiniz:

Eğer önemli verileriniz yoksa dosyaları da feda ederek temiz kurulum yapıp kurtulabilirsiniz.

Sistemde zararlı varsa yeni dosyalarınız etkilenebilir, bir şey diyemem. Kaspersky Internet Security indirip tam tarama yaparak virüsü temizleyebilirsiniz, tabii ki dosyalarınızı bu işlem geri getiremez, ancak temiz kurulum yapmanız daha iyi olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı