RTX 2070S 80 Derece Sıcaklık ile çalışıyor

hakankaraduman

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2019
Mesajlar
9
Merhaba,

Technopat'ın QP Super bilgisayarında işlemciyi 3700X ve ekran kartını MSI RTX 2070 Super Ventus yaparak satın aldım.

Pubg oyununda denediğimde, 140 fps civarlarında oynatıyor oyunu 1920 ve 1080 çözünürlükte. Ekran kartı sıcaklığı 80 ve 82 derecelerde dolaşıyor. Bu normal mi acaba, burada sorup bir problem olmadığından emin olmak istedim. Monitörüm XG2405, diğer konularda monitörün de sorulduğunu gördüm.

İşlemci sıcaklığı ise 71 derece gibi oluyor. Bir de resim yükledim yardımı olur diye. Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200429_190238.jpg
    IMG_20200429_190238.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 40
@SensationWhite @Vorplody @Rutheniu

Tamam çok rahatladım parçalarda bir sorun olmadığını öğrenince. Bütün fan slotlarını dolduracağım bu durumda, o zamana kadar da camı çıkarıp kullanacağım ısınmasın diye.

Fan seçerken herhangi bir almak yeterli olur mu peki yoksa fanların da incelemem gereken özellikleri var mı diğer parçalar gibi? Sessiz olmasını nasıl anlarım mesela?
Teşekkür ederim hepinize, parçalarda sorun olmaması çok iyi.

Peki bu fanların sessiz olup olmadığını nasıl anlarım satın alırken? Belli bi özellik var mı yoksa tek yok tavsiye ile hareket etmek mi?
Mesajım gitmedi sanıp son cümleyi attım, kusura bakmayın lütfen.
 
Son düzenleme:
ben kendi kasamı komple alüminyum ve kromdan yaparak bu sorunların tamamından kurtuldum... en zorlu 3d uygulamalarda hatta full render uygulamalarda bile ekran karıtı 50 dereceyi geçmiyor. işlemciyse max 58 derecelerde... oda herzaman değil... ayrıca işlemci xeon 2650 - ekran kartı gtx 970 4gb oc.
IMG_20181117_161457471.jpg
işt
IMG_20181117_161242171.jpg
e kasam bu elle yaptım... soğuma derdi falan yok ayrıca kasa her iki taraftan da açılabiliyor. biraz büyük oldu. ölçmeden ve tasarlamadan yaptığım bir kasaydı.
IMG_20181117_161145393~2.jpg
IMG_20181117_161205992~2.jpg
hd ler için gene krom ve alüminyımdan platformalr yaptım ki sıcaklıkları 28 dereceyi geömiyor... peki ortam sıcaklığı edir...??? ADANA ' da oturuyorum artık gerisini sen düşün... yazın yumurtayı asfallta koyup pişiriyoruz... güneş enerjisine ihtiyaç yok zaten sular sıcak...
 
Son düzenleme:
şimdi hedefim Rabbim nasibeylerse çift işlemcili xeon + çift qouadro rtx - 128 gb ram makina toparlamak. ve birde iyi bir kamera. bunları da alırsam artık evde realtime rendering ve reklam animasyon işlerine tam gömüleceğim ve ufak çaplı animasyon filmler... bir ihtimal Unreal Engine tabanlı işler... şimdilik en büyük hayalim bu... bunu burada ki kardeşlerimle paylaşmak istedim... çünki onlarında hedefleri olsun vizyonları genişlesin ve benim gibi sıfır TL ile başlayanlarında heveslenmesini ve ilerlemesini istedim. şimdilik bu makinayı alacak gücüm yok ama hedefim bu ve o zaman resimlerdeki makinamla yeni makinamın kasasını tasarlayacağım İnşallah...

intel + googıl + envidya + mikrosoft kardeşliği ve yandeks dostluğu adına...

saygılarrr.r.r.rrr.rr
Problemi kökten çözmüşsünüz gerçekten, bravo

Vallahi o kasayı yapma sebebim, elimdeki tüm parayı tüketmiştim ve hatta eksiye geçmiştim birazda. bende iş yerindeki hurdaya attıkları artık alüminyum kompozitleri hiç ölçüp biçmeden ve tasarlamadan öyle doğaçlamayla mecburiyetten yaptım. delikli krom sac ve krom vidaları bile diğer ayın maaşınan avans çekerek almıştım. sıcaklık yönünden de daha önce öyle çileler çekmiştim ki fanlar soğutucular vs... dedim ki kendi kendime zaten battı balık yan gider, kendi kasamı manyetik alan korumalı ve komple soğutucu yaparım kurtulurum bütün sıkıntılardan dedim ve aynen de öyle oldu çok şükür...

sizlere de tavsiyem kendi kasanızı kafanıza göre kendiniz yapın ve elinizde ne olduğunu bilin. plastik aksamlı demir sac kasalar çok manyetik alan yapıyor ve gereksiz kilitlenmeler / donmalar hep bu yüzden... etraftaki sinyal üreten herşeyden etkilenir normal kasalar... ama delikli krom sac kullanırsanız, şeklinden dolayı doşarıdan gelen bütün sinyali / manyetik lan dalgalanmalarını keser, iskelet ve yanaklar da alüminyum profil ve kompozit olunca mıknatıs etkisi SIFIRA İNİYOR. fanları da uygun yerlere koyunca artık teknik problemlerle uğraşmıyorsunuz. kasa ise yazın bile serin kalıyor... sadece işlerinize yöneliyorsunuz... bu çok harika bir duygu... sizlerin de yaşamasını canı gönülden isterim... hem kasanız sadece size özel olmuş olur...

intel + googıl + envidya + mikrosoft kardeşliği ve yandeks dostluğu adına...

saygılarrr.r.r.rrr.rr
 
Son düzenleme:
Biraz geç olacak ama phanteks p300 eclipse beyaz kullanıyorum . hemde msı rtx 2070s gaming x trio gibi devasa boyutta bir kart ile ! başlar da bende de GPU da yüksek sıcaklık değerleri oluyordu.

Sorunu çift egsoz fan ile çözdüm. ön tarafta 2 adet 12cm arctic freeze fan var. aynı fanlardan 2 adet daha alarak, arka taraf egzos ve üst tarafı egsoz olarak yaptım . şu an kartın 70 derece nin üstüne çıktıgını görmedim. genelde üst sıcaklık 66 derece civarın da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı