600TL PSU önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
High Power oldukça kalitelidir. Eğer NZXT gibi firmalar ile karşılaştırılsa idi kaliteden dolayı NZXT seçerdim. Ancak FSP'nin de birçok ürünü giriş-orta seviyesi, örneğin Hydro serisi buna örnek. Hydro G Pro ile aynı sınıfta değil, bunu belirtmek isterim ve High Power'ın PSU'larını özellikle Asya ülkelerinde kullanıyorlar. Yani direkt firmadan ziyade modeline göre karşılaştırma yapmak şart.
 
Yorumlar mısınız?
 
High Power oldukça kalitelidir. Eğer NZXT gibi firmalar ile karşılaştırılsa idi kaliteden dolayı NZXT seçerdim. Ancak FSP'nin de birçok ürünü giriş-orta seviyesi, örneğin Hydro serisi buna örnek. Hydro G Pro ile aynı sınıfta değil, bunu belirtmek isterim ve High Power'ın PSU'larını özellikle Asya ülkelerinde kullanıyorlar. Yani direkt firmadan ziyade modeline göre karşılaştırma yapmak şart.
FSP'in Türkiye'de satılan modelleri daha çok giriş seviyesi demek daha doğru olur. Firmanın her seviyeden ürünü var.
High Power sanırım en çok bizde satılıyor. Hiçbir yabancı sitede hakkında doğru dürüst bilgi yok. Amazon gibi sitelerde zaten masaüstü PSU'ları yok hatta ABD piyasasında yok.

Satıldığı ülkeler bunlar.

Kötü demiyorum ama oldukça kaliteli de değil.

 
Son düzenleme:
İntel Genel Müdürü Doğan Bey yine eminmişcesine kesinliği olmayan cümleler yazmış. High Power ürünleri orta kalitede? :D Güldürme beni Super GD, Absolute, Performance GD, Astro Lite, Element Smart Bronze modellerini kullanan markaların üniteleri mevcut özellikle Astro Lite ve Element Smart Bronze modeli. Ne oldukları yapı incelemeleri ve sentetik testlerde de belli.
Segmente ayırmayı bilmezsen tabi orta derece olur orta-üst ürün gamında HEC, CWT'den, orta segmentte ise FSP'den geri kalır modelleri yok. Burda bahsi geçen yalın Hydro serisi, G, G Pro yada GE değil.
Hem örnek hem kanıt niteliğinde Chieftec Polaris'de Performance GD platformunu kullanıyor

Peki övdüğün Hydro ne kadar iyi gel bakalım, incelemesini yarım saatte de olsa tekrardan buldum.
Çift-ileri+grup düzenlemesi kullanıyor çapraz yükte ve 12V yüksek akımda zaten direkt olarak kaybediyor, kullanılan kapasitör orta seviye Çinli üretici 105C CapXon var, ikincil kısımda Taepo'nun alt segment kondansatörleri var SC serisi ile karşılaştırılamaz bile. 12V, 5 ve 3.3V raylarında yüksek dalgalanma mevcut.

Performance GD platformunu kullanan Chieftec Polaris'in incelemeleri;
Ççift-ileri+ grup düzenlemesi kullanıyor Performance GD modeli DC-DC+LLC olmasının yanında birincil 105C Nichicon Japon, ikincil filtreme kısmındaki kondansatörler 105C Rubycon YXG, Nippon ve f/p orantılı Taepo SC var. Taepo hariç hepsi Japon, Taepo Tayvanlı ve sentetik testlerde sonuçları gayet güzel sleeve bearing fan haricinde çok güzel ürün Sirtec'in eskiden laf edildiği lehimleme konusunda ise fiyatına göre güzel bir lehimleme sunulmuş. Hydro'ya göre kullandıkları katı kapasitörler ve çubuk bobinler ile daha temiz bir çıkış sunulmuş 200V katı daha güçlü. Ripple değerleri ise çok daha iyi. Kullanılan koruma IC'sinde de tam koruma sağlıyor %'lik olarak daha güvenilir seviyede işliyor.
Düz Hydro serisinin 5 yıl garanti harici bir avantajı yok Performance GD'ye göre iç yapısı giriş segmente hitap ediyor kullandığı topolojilerde modern bir platform değil karşılaştırcak modeller bile değiller.
Halen dersen ki Sirtec'den çıkan ürünler orta segment seni yazmamak üzere uğurluyorum.
 
@Ali Rıza09 benim Intel ile ne alakam var? Boş bir şekilde saldıryorsunuz anca. Amacınız birine faydalı olmaktan çok yarışa girmek, keşke gerçekten de anlasanız bu konulardan.

Çince siteyi kaynak mı gösteriyorsun? Şaka mı bu? High Power hakkında google'da ne bulduysan atıp ne anlama geldiğini bilmeden yazmışsın.

Konuyu uzatıp sizinle uğraşmak istemiyorum. Konuyu kirletmemek adına uzatmayın siz de.
 
@Ali Rıza09
High Power hakkında Google'da ne bulduysan atıp ne anlama geldiğini bilmeden yazmışsın.
Aynen Google'a yazıp ne bulduysam attım, beni kendinle karıştırma Linus'un formunda dahi bunun tartışmasını yaptık ve yakından da takip ediyorum. Gerçekten de anlamıyorum bu konulardan sizle at yarışına girebilmek için yazıyorum ifade sistemini de amacı içinde kullandım cidden komiksiniz.
Mesajlara da burdan ulaşırsın;
Çince siteyi kaynak mı gösteriyorsun? Şaka mı bu?
Çin, Rusya ,Endonezya, İspanyol sitelerin ripple, çapraz yük, hold-up time, koruma test edenlerde dahi en kısıtlı olarak ellerinde güç kaynağı test ünitesi ve AC enerji kaynakları var en basitinden bu testler için 5-5k-7k dolar gidiyor daha üstünü saymıyorum bile. Chrome'un çevir özelliğiden az çok anlam çıkarabilir, tabloları da sizin gibi PSU'ları özel ilgi alanı olan kişiler yorumlayabilir elbette madem Çinli site üzerinden sallıcaksan PCB üzerinden iç yapısından karşılaştırılarak karşıt bir modeli olmadığını dahi anlarsın testler de cabası zaten. Halen de iddia ediyorsan asıl ben seninle uğraşamam konu boyunca yazdığını doğru olduğunu vurgulamışşın şimdi de bana sallıyorsun tebrik ederim cidden.
 
Arkadaşlar kapışmayınız. High Power alayım mı? Anlamadığım şeyler yazmayın, PSU önerin.
Alabilirsiniz dediğim gibi kötü ya da alınmayacak bir PSU değil. FSP'i 153 TL daha ucuz olduğu ve 5 yıl garantisi olduğu için attım. Ayrıca en kaliteli PSU üreticilerinden birisi FSP.

Kafanız karışmasın bu arkadaşların amacı yardımcı olmak değil, yarışa girmek.
 
Arkadaşlar kapışmayınız. High Power alayım mı? Anlamadığım şeyler yazmayın, PSU önerin.
Ben hiç tartışmaya girmeden söyleyim, sana yardım edeyim. Bu tartışmayı okumana bile gerek yok sana kısaca özetlerim. Gold sertifikası var 600W a çok yakın yüksek bir güç verebiliyor. Gayet verimli olduğunu gösteriyor. Bu güç ile de 2080 Super gibi kartları dahi çalıştırabilirsiniz rahat rahat. O yüzden gayet alınır ve kaliteli ayrıca fiyatı da uygun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı