13 yaş 1.38 boy normal mi?

Öncelikle paranormal değil anormal olmalıydı o kelime. İkinci olarak da hayır olmaz. Hatta çok daha fazla da uzayabilir. Aile bireylerinin boyu ve şu anki yaş, kilo ve boy hesaba katılarak bir persentil hesaplaması yapılıp ortalama ne kadar olabileceğini de görebiliriz.

Soruya gelecek olursak içiniz rahat etsin istiyorsanız mümkünse çocuk endokrinolojisine uğrayıp en doğru cevabı alabilirsiniz. Mesela ben de 13 yaşındayken 1.40 civarındaydım 19 yaşıma geldiğimde 1.80 olmuştum. Elbette beslenmeniz, mümkünse spor yapmanız(basketbol, voleybol vs) boy uzamasını etkileyecek çevresel faktörlerdendir.

Merak etme, ben ne dediğimi biliyorum. Sadece espiri katmak istedim. Buyur anlamı:
Paranormal terimi, "normal dışı", "normal ötesi" anlamına gelmekte olup, telepati, psikokinezi gibi psişik fenomenleri, bilinen fizikokimyasal yasalarla açıklanamayan olayları ve bu olaylarda söz konusu olan psişik yetenekleri belirtmek üzere Parapsikoloji'de kullanılan bir terimdir.
Yani birden uzar mıyım? Bu yaşta normal yani?

Şu anda ortalamanın altında, ancak uzarsın.
 
Ergenliğe girdikten sonra birden boy atacaksın zaten. Uzarsın merak etme. Bu süreci hızlandırmak istiyorsan beslemene dikkat etmelisin. Ayrıca bol bol spor yapıp vücuduna da dikkat etmelisin.
 
Bence sen daha ergenliğe hiç girmemişsin her insanın ergenliğe girme zamanı farklıdır mesela ben 13 yaşındayım şu an ve boyum 1.76 ergenliğe senden erken girmiş oldum. Ergenlikte boy ve gövden genişliyor o yüzden bazıları boyu uzun oluyor sonradan fazla uzamıyor bazıları ise liseye geçince bayağı uzamaya başlıyor benim ailemde 1.80 civarlarda geziniyor.

Bence hiç kafanı takma dümdüz devam et hayatına .
 

Geri
Yukarı