Epic yeni girdiği bu pazarda yerleşebilmek adına kullanıcılara oyunlar dağıtıyor. Yılların alışkanlığı olan sadece oyun satın alma platformu olmasının haricinde oyuncular için bir sosyal mecra olan Steam'den fersah fersah geride fakat ileriye dönük bunların olmayacağı anlamına gelmez.
Epic Games sadece Fortnite oyununu ya da ue grafik motorunu yapan bir firma değil. Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Tencent holding bünyesinde bir kuruluş aynı zamanda.(%40 hissesi Tencent'e ait.) arkasında böyle güçlü firma oldukça piyasayı domine etmek adına; biz kullanıcıları çekebilmek için ücretsiz oyunlar veriyor, geliştiriciler bazında ise komisyonları düşük tutarak kendi yanına çekiyor. Tamam hepimiz Steam kullanıyoruz fakat her oyun Steam platformunda yok her geliştirici kendi sistemini kurarak bunu yapmış durumda. (origin,battle.net,uPlay, vs.)
Kütüphane yönetimi olarak içlerinde Steam en ileride ki o da 16 yıllık bilgi birikimi ve tecrübeden kaynaklı zamanla diğer platformlarda benzer şekilde gelişim gösterebilir veya gösterecektirler.
Bilgisayar toplarken bile hepimiz 5-10 TL daha ucuzunu bulmak adına farklı satıcılardan parçalarımızı topluyoruz bu olayı da aynı görün bu gün Steam ucuz oradan alın yarın epic oradan veya başka satıcı. Steam pazardaki liderliğinden ötürü kullanıcıları hiçe sayıyor son zamanlarda verdikleri ücretsiz oyunları hatırlayan var mı? Ya da neye benzediğini?
Biz kullanıcıyız nerede ucuz ise oradan alırız firmalar arasındaki rekabet her zaman son kullanıcıya yarar.
Zamanında yüksek meblağlar ödeyerek aldığımız oyunların ücretsiz olması üzücü gibi ama olaya bir de şöyle bakın o oyunu herkesten önce oynadınız.