5 TL'ye satılan Windows 10 Ürün Anahtarları Güvenilir Mi?

kassandra13

Kilopat
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
2.012
Çözümler
5
Yakın zamanda kasa alacağım ve USB Bellek aracılığıyla Windows 10 kuracağım. Gittigidiyor gibi sitelerde komik fiyatlara satılan bu ürün anahtarlarını önerir misiniz? Windows 10 kurarken key kısmını atlasam sonrasında ne gibi bir sorun çıkar? Teşekkürler.
 
Yasal ile geçerli farklı şeyler öncelikle. Bu farkı bir bilelim. Ucuz anahtarlar geçerli, çalışıyor ama yasallığı tartışmalı.

Bu anahtarlar Microsoft tarafından sistem üreticilerine sağlanıyor. Ama bir şekilde piyasaya geliyor. Microsoft'a göre bu anahtarlar çalıntı...


Kaynak: OEM Lisanslar Hakkında





Bir deli bir kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış. Tek kullanımlık lisans diye bir şey yok. Sadece tek PC için olan ürün anahtarı var. OEM ürün anahtarlarını sadece bir PC'de kullanırsınız. Ama bir formattan sonra bir daha çalışmaz diye bir şey yok. Zaten söylediğiniz şey inanılmaz saçma çünkü format esnasında USB'den boot edince OEM anahtarın sorgulanması internete bağlanılarak yapılmaz!



Bütün dünyada durum böyle. Çünkü laptop üreticileri gidip de Microsoft mağazsından tek tek lisans alıp cihazlara girmez. Onlar için bir portal var ve oradan toplu OEM lisans alırlar. Hatta lisans doğrudan BIOS'a gömülür. İşlem bu derece otomatiktir.

Şimdi; bu lisanslar çalışıyor mu? Şu anda çalışıyor. Bir PC için 30 TL'ye lisans almak nasıl? İnanılmaz. Microsoft mağazasında Home 590, Pro 1000 TL olmuş. Bu rakamların savunulacak hiçbir tarafı yok arkadaşlar.

Amaaa. Burada kimse OEM anahtarlar için bir garanti vermiyor. Test ettim, çalıştı. Ama yarın öbür gün yasal bir sorun olursa bana gelmeyin...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunu izleyebilrisin.
Webtekno sonradan bunun açıklaması için bir yazı yayınladı güvenilir olmadığına dair, linkini bulursam atayım.
 
Yakın zamanda kasa alacağım ve USB bellek aracılığıyla Windows 10 kuracağım. Gittigidiyor gibi sitelerde komik fiyatlara satılan bu ürün anahtarlarını önerir misiniz? Windows 10 kurarken Key kısmını atlasam sonrasında ne gibi bir sorun çıkar? Teşekkürler.

Windows 10 lisansı Microsoft´un sitesinde 1.300 ₺, 1.900 ₺ gibi fiyatlarla satılıyor. 10 ₺, 20 ₺ gibi fiyatlarla satan kişilerin bu keyleri nereden ve nasıl elde ettikleri meçhul. Bu yüzden fazla güvenmenizi önermem.
 
Güvenilir yerlerden alırsanız sorun çıkmaz.
1590868429591.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı