İşlemci sürekli %100 kullanılıyor

Katılım
9 Eylül 2016
Mesajlar
107
Çözümler
1
Yer
Muğla-Ortaca
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Yukarıda belirtiğim gibi işlemcim sürekli %100 gözüküyor. Bunun üzerine bilgisayarı sıfırladım ama hala %100 gözüküyor bilen biri varsa yardım edebilir mi?
Bir de hangi program açıksa o üste geçip çok kullanıyor yazıyor.

Ekran Görüntüsü (1).png
 
O bugdan oluyor ben de de bazen öyle oluyor ama hesapladığın zaman %100 ü kullanılmıyor :) Bütün programları hesapla.

Eğer sorun çözülmezse mecbur Edge falan bitir.
 
100'ü buluyor hocam hepsini toplayınca :D

Bende de 100 gösteriyor arada bir ama hepsi %2 falan kullanıyor :D
Yukarıda belirtiğim gibi işlemcim sürekli %100 gözüküyor. Bunun üzerine bilgisayarı sıfırladım ama hala %100 gözüküyor bilen biri varsa yardım edebilir mi?
Bir de hangi program açıksa o üste geçip çok kullanıyor yazıyor.

Eki Görüntüle 578071

Hocam bir dakika Microsoft Edge (9) yazıyor arkada 9 tane çalışıyor o tarayıcıdan onları kapatsana bir :D.
 
Bende de 100 gösteriyor arada bir ama hepsi %2 falan kullanıyor :D.

Hocam bir dakika Microsoft Edge (9) yazıyor arkada 9 tane çalışıyor o tarayıcıdan onları kapatsana bir :D.

Güzel insanlar Ryzen 5 1500X ve 16 GB RAM var Edge kasmaz herhalde hem zaten yazıda da söyledim ne açıksa o kullanıyor gözüküyor.
 
Sitelerin bellek sızıntılarından dolayı tarayıcı döngüye giriyor. Büyük ihtimalle aynı sorunu yaşnıyorsunuz. Chromium yakın zamanda sitelerin bellek sızıntısını tespit etmesi için bazı güncellemeler yayınladı.
Bu tarz sorunlar yaşanınca tarayıcı kapatıp tekrar açmaktan başka şansınız yok. Ayrıca artık destek almayan eksi Edge yerine, yeni Edge geçmenizi öneririm.
Onun dışında sistemi yeni kurunca güncellemeleri, ince ayarları ve en son çöp dosya temizliğini yapın.
Temel sistem bakım yönergesindeki birinci ve ikinci adımları yapmanız yeterlidir. Ama bu adımları tüm sürücü ve uygulamaların kurumları bitince yapın. Sistem ağırlaşırsa ikinci adımdaki dosyaları silin. Ama sürekli silmeyin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı